Zwierzyniec, Browarna, Bar Firmowy Browaru Zwierzyniec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pan_Palivec
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2003.07
    • 40

Ponieważ nie znalazłem tematu,choć w temacie o Szczebrzeszynie zauważyłem wzmianki,pozwlam sobie dodać nowy wątek.
    W sezonie letnim (od maja) koło browaru w Zwierzyńcu dział sklepik firmowy i knajpka (11-21) gdzie można napić się orginalnego beczkowego "Zwierza",a oprócz niego całej gamy "perłowych" wyrobów - Perły Chmielowej,Mocnej i Goolmana(ten ostatni tylko w wersji butelkowej i puszkowej).Co ciekawe nie było "Kryształa" i pani sprzedająca zrobiła dziwną minę kiedy się spytałem,co osobiście coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu,że "Kryształ" to po prostu "Zwierz" w innej butelce...
    Ceny umiarkowane:za 0,5 dowolnego piwa z beczki płaci sie 2,75 PLN do tego zimne przekąski w umiarkownych cenach.Niestety nie ma żadnych ciepłych potraw do piwa.
    Piłem tylko beczkowego "Zwierza" - podawany jest bardzo dobrze schłodzony i smakuje lepiej niż wersja butelkowa,smak jest pełniejszy, bardziej goryczkowy.Piana początkowo obfita,szybko opada choć do samego końca zostaje delikatny kożuszek.W tej wersji moja ocena brzmi BDB+.Szkoda że nigdzie w całym Zwierzyńcu i w odwiedzanym Roztoczu nie znalazłem już wersji beczkowej
    Zła wiadomość dla wszystkich zbieraczy - absolutny brak wszelkich gadżetów,są tylko koszulki z logo "Zwierzyńca"-27PLN i "Perły"-24PLN.Według słów sprzedającej w zeszłym roku było trochę szkła ale klientom tak się spodobało,że szklneczki zostały rozkradzione,a że produkcją gadżetów zajmuje się lubelska centrala więc szkło jest tylko "perłowe".Wafli brak.Ba,nawet metalowe tabliczki z logo browaru przyczepione do stolików i ławek zostały w kilku miejscach oderwane.
    Miejsce ma swój specyficzny klimat wynikający nie tylko z sąsiedztwa browaru nb.bardzo ładnego pod względem architektonicznym, ale także z otoczenia - browar znajduje się obok dawnej rezydencji Zamojskich i uroczego kościoła na wyspie.Przed nami zaś rozciągają się lasy należące już do Rotoczańskiego Parku Narodowego.
    Dojazd do Zwierzyńca z W-wy pociągiem "Roztocze"(do Rawy Ruskiej)-przyjazd około 11,powrót koło 17(uwaga w sezonie letnim pociąg wracjący z Rawy miewa dotkiwe opóźnienia)przyjazd do W-wy około 22,można więc bez trudu wpaść na weekend a nawet na jeden dzień. Zwierzyniec posiada też bezpośrednie połączenie z Wrocławiem i Krakowem(nocny pociąg do Zamościa - przyjazd około 6-7 rano).
    Który polski browar zajmie sie produkcją prawdziwego piwa klasztornego???
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Jak dojść do browaru piwie Wam każdy mieszkaniec Zwierzyńca. Bardzo ambiwalentne uczucia mam co do tego baru. Brak gadżetów można wybaczyć- Perła nie ma interesu w promowaniu tej marki. Na nalewaku tylko reklamy Perły, nalewak Perły i lane piwa tylko z Lublina (uwaga Zwierz z kega to Zwierz z Lublina, linia w browarze od dawna nie leje do kegów). Plus przegląd butelkowych piw z Perły i mały Zwierz ze Zwierza. Ceny lane 3,50 PLN za o,5 litra, 2,5 za butelkę 0,33. Z drugiej strony położenie przy prześlicznym browarze, komunikatywny właściciel i mimo wszystko całkiem niezłe piwo to druga jaśniejsza strona.
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• JAckson
      🍼🍼
      • 2004.05
      • 6123

Dwa lata temu mozna było jeszcze zakupić szklanki i koszulki Zwierzyńca. Zythum ale się rozmażyłem czytając Twoje opisy knajp zwierzynieckich. Spędziłem tam kilka urlopów i mam w okolicy rodzinę. W tym roku choć na chwilę musze tam znowu być
      MM961
      4:-)

Comment

• zythum
        • 2001.08
        • 8305

Przepiękne miejsce. Szkoda tylko, że na Stawach już były zakwity glonów.

Comment

• JAckson
          🍼🍼
          • 2004.05
          • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
          Przepiękne miejsce. Szkoda tylko, że na Stawach już były zakwity glonów.
          To jest jedno z piękniejszych miejsc kąpielowych jakie znam. I to w obszarze Parku Narodowego. Zakwity czasem się zdarzają to fakt.

Cieszę się, że pojawił się lany Janów (jak wspomniałeś). Kiedyś (jak bywałem tam) tego nie było w Zwierzyńcu.
          MM961

Comment

• zythum
            • 2001.08
            • 8305

Kiedyś nie było potrzeby Janowa bo był oryginalny beczkowy miejscowy Zwierz. Tak przynajmniej myślę.

Comment

• Doodeck
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.05
              • 1612

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
              Spędziłem tam kilka urlopów
              Urlopowałem w Zwierzyńcu w ubiegłym roku. W barze bardzo razi brak gadżetów zwierzynieckich - w końcu knajpka mieści się na terenie browaru - moim zdaniem na gadżetach mogliby zarobić. W ubiegłym roku można było zakupić szklanki 0,33 "Perła" i nic więcej. Szklanki "zwierzynieckie" musiałem organizować sobie inaczej .
              Okolica przepiękna, przy upalnej pogodzie plecak "handgranatów" i nad stawy.
              Może kiedyś tam wrócę.

PS. FCJP
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
              rozmażyłem
              Dalekosiężny
              Obserwator
              Obiektów
              Dynamicznie
              Epatujących
              Ciekawymi
              Koncepcjami

Comment

• the_il
                Szeregowy Piwny Łykacz
                • 2005.06
                • 15

przyznam sie, ze jestem załamany tym co sie dzieje w Zwierzyńcu, mieszkalem prawie 30 lat 7 km od zwierzynca i do dzis nie moge przebolec, ze nie ma juz piwa Krysztal, Eko, Roztocza, wszystko zeszlo na psy, nawet z kega w barze nie mozna sie napic zwierzynca ze zwierzynca, nawet w wawie w ktorej mieszkam, jesli zwierzyniec gdzies jest to z lublina. Jeszcze 10 lat temu wszyscy piwosze na Lubelszczyznie nabijali sie z Perly.
                Skandal.

Comment

• the_il
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2005.06
                  • 15

moj Boże człowieku, urwałeś sie z choinki, piwa Kryształ już nie ma od blisko 10 lat.

Comment

• Maggyk
                    Szara Adminiscjencja
                    🍼
                    • 2004.05
                    • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika the_il
                    moj Boże człowieku, urwałeś sie z choinki, piwa Kryształ już nie ma od blisko 10 lat.
                    Jesteś pewny? Zatem polecam zajrzeć tu
                    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-07-18, 21:47.
                    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                    Piwo domowe -
                    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• JAckson
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

Miejsce odwiedzone obowiązkowo i w pierwszej kolejności podczas jednodniowego pobytu w Zwierzyńcu.
                      Ogródek nieco się powiększył od mojej ostatniej wizyty. Nadal pijąc piwo można podziwiać widok pięknego browaru.

Cztery rodzaje lanego piwa: Zwierzyniec Premium, Perła Mocna, Perła (Chmielowa) oraz Goolman.

Pojawiły się koszulki - Zwierzyniec Premium w cenie 15zł (białe z małym nadrukiem na piersi), a także czapeczki z daszkiem (białe w dziwnym kształcie - nie kupowałem)
                      Pojawiły się szklanki - Zwierzyniec 200 lat 0,33dm3 - 5zł

Piwo w butelkach jak zwykle przesadnie drogie.

Piwo lane w szkło Perły. Parasolki Zwierzyniec z nowym logo (tym od Premium)
                      MM961

Comment

• Maggyk
                        Szara Adminiscjencja
                        🍼
                        • 2004.05
                        • 5618

Szkalnek już nie ma, są otwieracze w eleganckim opakowaniu za 8 zł. Koszulki, czapeczki bez zmian.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-09-14, 07:02.
                        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                        Piwo domowe -
                        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
                        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• Lacriferno
                          Kapitan Lagerowej Marynarki
                          • 2005.07
                          • 783

Spostrzeżenia odnośnie tego baru mam mieszane. Piwna oferta składa się z lanych Pereł (Chmielowej i Mocnej), Goolmana i Zwierzy (Pils i Premium). Ceny przystępne, w granicach 3zł za 0,5l. W butelkach to samo co z beczki, ale dużo drożej (np. Zwierzyniec Premium 0,3 - 3,50zł, z beczki ta sama ilość 2,50). Dostępne są gadżety pod postacią szklanek, koszulek i czapeczek, ale ceny mało zachęcające. Oferta żywieniowa ogranicza się do przekąsek typu chipsy i paluszki. Panie za barem sprawiały wrażenie baaardzo znudzonych i każde zamówienie przyjmowały z miną jakby wbijało im się szpilkę w d...

Comment

• fteo
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.05
                            • 1139

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno
                            Panie za barem sprawiały wrażenie baaardzo znudzonych i każde zamówienie przyjmowały z miną jakby wbijało im się szpilkę w d...
                            Ile razy tam byłam, to barmanki w tej knajpie zawsze sprawiały takie wrażenie.
                            http://lotnictwo.net.pl/
                            http://www.flightradar24.com/
                            http://www.airshow.sp.mil.pl/

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

Zwierzyniec w butelkach jak zwykle w przedziwnych cenach.

Lane perły i Zwierzyniec Premium (podobno, choć niektórzy w to wątpią).

Kto może niech odwiedza to miejsce póki jeszcze browar działa. Można w cieniu parasoli (już niestety z logo Perły) popatrzeć na piękne budynki browaru i podumać nad tym, dlaczego to miejsce nie jest centrum do którego zdążają spragnieni turyści tylko browarem na krawędzi zamknięcia
                              MM961

Comment