Zwierzyniec, Browarna, Bar Firmowy Browaru Zwierzyniec

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Lacriferno
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iommi Wyświetlenie odpowiedzi
    A co do premium - rozmawiałem z jednym z pracowników browaru. Twierdził, że w knajpach w kegach raczej bywa teraz pils, bo premium od pewnego czasu nie warzyli. Potwierdzeniem tego może być fakt, że ani w samym Zwierzyńcu, ani w okolicy nie trafiłem na butelkowe premium. W sklepach twierdzili, że dawno go nie mieli...
    Premium nie ma już od dawna. Ostatnia warka dostępna w butelkach miała datę do listopada 2007 (tak wynika z moich obserwacji, bo na późniejsze daty już nie trafiłem). Piwo było warzone z okazji 200-lecia browaru, a produkcja przestała być kontynuowana z uwagi na nieopłacalność. Zaś Pils w kegach mógł pochodzić z Lublina. W Zwierzyńcu nie odbywa się już warzenie, a jedynie rozlew.

Leave a comment:

• iommi
    replied
    Wpadłem do tej knajpki w dniu meczu Polska-Niemcy. Strasznie hałaśliwe miejsce się z niej zrobiło - dudniące disco nie bardzo pasuje do otoczenia.
    A co do premium - rozmawiałem z jednym z pracowników browaru. Twierdził, że w knajpach w kegach raczej bywa teraz pils, bo premium od pewnego czasu nie warzyli. Potwierdzeniem tego może być fakt, że ani w samym Zwierzyńcu, ani w okolicy nie trafiłem na butelkowe premium. W sklepach twierdzili, że dawno go nie mieli...

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Zwierzyniec w butelkach jak zwykle w przedziwnych cenach.

Lane perły i Zwierzyniec Premium (podobno, choć niektórzy w to wątpią).

Kto może niech odwiedza to miejsce póki jeszcze browar działa. Można w cieniu parasoli (już niestety z logo Perły) popatrzeć na piękne budynki browaru i podumać nad tym, dlaczego to miejsce nie jest centrum do którego zdążają spragnieni turyści tylko browarem na krawędzi zamknięcia

Leave a comment:

• fteo
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lacriferno Wyświetlenie odpowiedzi
    Panie za barem sprawiały wrażenie baaardzo znudzonych i każde zamówienie przyjmowały z miną jakby wbijało im się szpilkę w d...
    Ile razy tam byłam, to barmanki w tej knajpie zawsze sprawiały takie wrażenie.

Leave a comment:

• Lacriferno
    replied
    Spostrzeżenia odnośnie tego baru mam mieszane. Piwna oferta składa się z lanych Pereł (Chmielowej i Mocnej), Goolmana i Zwierzy (Pils i Premium). Ceny przystępne, w granicach 3zł za 0,5l. W butelkach to samo co z beczki, ale dużo drożej (np. Zwierzyniec Premium 0,3 - 3,50zł, z beczki ta sama ilość 2,50). Dostępne są gadżety pod postacią szklanek, koszulek i czapeczek, ale ceny mało zachęcające. Oferta żywieniowa ogranicza się do przekąsek typu chipsy i paluszki. Panie za barem sprawiały wrażenie baaardzo znudzonych i każde zamówienie przyjmowały z miną jakby wbijało im się szpilkę w d...

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Szkalnek już nie ma, są otwieracze w eleganckim opakowaniu za 8 zł. Koszulki, czapeczki bez zmian.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2006-09-14, 07:02.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Miejsce odwiedzone obowiązkowo i w pierwszej kolejności podczas jednodniowego pobytu w Zwierzyńcu.
    Ogródek nieco się powiększył od mojej ostatniej wizyty. Nadal pijąc piwo można podziwiać widok pięknego browaru.

Cztery rodzaje lanego piwa: Zwierzyniec Premium, Perła Mocna, Perła (Chmielowa) oraz Goolman.

Pojawiły się koszulki - Zwierzyniec Premium w cenie 15zł (białe z małym nadrukiem na piersi), a także czapeczki z daszkiem (białe w dziwnym kształcie - nie kupowałem)
    Pojawiły się szklanki - Zwierzyniec 200 lat 0,33dm3 - 5zł

Piwo w butelkach jak zwykle przesadnie drogie.

Piwo lane w szkło Perły. Parasolki Zwierzyniec z nowym logo (tym od Premium)

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika the_il
    moj Boże człowieku, urwałeś sie z choinki, piwa Kryształ już nie ma od blisko 10 lat.
    Jesteś pewny? Zatem polecam zajrzeć tu
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2005-07-18, 21:47.

Leave a comment:

• the_il
    replied
    moj Boże człowieku, urwałeś sie z choinki, piwa Kryształ już nie ma od blisko 10 lat.

Leave a comment:

• the_il
    replied
    przyznam sie, ze jestem załamany tym co sie dzieje w Zwierzyńcu, mieszkalem prawie 30 lat 7 km od zwierzynca i do dzis nie moge przebolec, ze nie ma juz piwa Krysztal, Eko, Roztocza, wszystko zeszlo na psy, nawet z kega w barze nie mozna sie napic zwierzynca ze zwierzynca, nawet w wawie w ktorej mieszkam, jesli zwierzyniec gdzies jest to z lublina. Jeszcze 10 lat temu wszyscy piwosze na Lubelszczyznie nabijali sie z Perly.
    Skandal.

Leave a comment:

• Doodeck
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
    Spędziłem tam kilka urlopów
    Urlopowałem w Zwierzyńcu w ubiegłym roku. W barze bardzo razi brak gadżetów zwierzynieckich - w końcu knajpka mieści się na terenie browaru - moim zdaniem na gadżetach mogliby zarobić. W ubiegłym roku można było zakupić szklanki 0,33 "Perła" i nic więcej. Szklanki "zwierzynieckie" musiałem organizować sobie inaczej .
    Okolica przepiękna, przy upalnej pogodzie plecak "handgranatów" i nad stawy.
    Może kiedyś tam wrócę.

PS. FCJP
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
    rozmażyłem

Leave a comment:

• zythum
    replied
    Kiedyś nie było potrzeby Janowa bo był oryginalny beczkowy miejscowy Zwierz. Tak przynajmniej myślę.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
    Przepiękne miejsce. Szkoda tylko, że na Stawach już były zakwity glonów.
    To jest jedno z piękniejszych miejsc kąpielowych jakie znam. I to w obszarze Parku Narodowego. Zakwity czasem się zdarzają to fakt.

Cieszę się, że pojawił się lany Janów (jak wspomniałeś). Kiedyś (jak bywałem tam) tego nie było w Zwierzyńcu.

Leave a comment:

• zythum
    replied
    Przepiękne miejsce. Szkoda tylko, że na Stawach już były zakwity glonów.

Leave a comment:

• JAckson
    replied
    Dwa lata temu mozna było jeszcze zakupić szklanki i koszulki Zwierzyńca. Zythum ale się rozmażyłem czytając Twoje opisy knajp zwierzynieckich. Spędziłem tam kilka urlopów i mam w okolicy rodzinę. W tym roku choć na chwilę musze tam znowu być

Leave a comment:

Przetwarzanie...