Zwierzyniec, Browarna, Bar Firmowy Browaru Zwierzyniec

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abelincoln
    Porucznik Browarny Tester
    🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 306

Aktualnie na kranach Ordynackie, Zwierzyniec Pils, Koźlak (wszystkie po 5 małe, 6 duże) i Wit (zwany przez obsługę pszenicznym za 5/7 zł). Ponoć wszystkie niepasteryzowane. Od 17 leją tylko w plastikowe kubki.

Swoja drogą, to stawianie toi-toiów w knajpie przy browarze to średni pomysł - szczególnie że jest upalne lato a one chyba niezbyt często są opróżnianie. Moja lepsza połówka stwierdziła że na piwo nie ma ochoty iść skoro w perspektywie jest toi-toi, a ja po pierwszej wizycie w niebieskiej kabinie też sobie odpuściłem ten przybytek...

Comment

• Shedao
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🥛🥛🥛🥛
      • 2007.09
      • 930

Na miejscu mamy mały domek w którym można zakupić kilka rodzajów lanego piwa ze Zwierzyńca i Perły, jak również piwo w PETkach w dobrych cenach. W ofercie jest też szkło. Obok ogródek piwny, przy nim druga budka - oferująca tylko PETki, do tego food truck z pizzą i frytkami oraz budka z lodami. Słowem, dla każdego coś miłego. W cieplejsze dni musi się tam naprawdę fajnie siedzieć, jest to też dobre wyjście na wypad rodzinny. Niedaleko jest spory staw, budki z pamiątkami, kościół "na wyspie", jest spory parking. Browar oferuje już normalną łazienkę.

Bardzo pozytywne miejsce.

Browar można zwiedzać - nie trzeba mieć grupy zorganizowanej, oprowadzą nawet dwie osoby, trzeba się tylko zapisać przez stronę - tam można wybrać termin i godzinę.

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
        Perła, Doppel bock
        e-prezes
        Na etykiecie z dopiskiem "Koźlak dubeltowy" oraz na kapslu (nowym) "Sezonowe specjalności". Czyli zapowiada się być może odświeżenie starszych produktów (porter dostał już wcześniej nowy wygląd) oraz stworzenie czegoś nowego. Być może na bazie doświadczeń ze...
        2024-01-24, 14:47
      • ART
        Wielkie uaktualnienie 2015 - Perła - Zwierzyniec, Zwierzyniec ul. Browarna 7
        ART
        Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
        2014-12-18, 22:42
      • Prusak
        Perła, Alt
        Prusak
        No to, skoro mowa o Perle, to mamy kolejną z "sezonowych specjalności".
        E. 12% wag.
        A. 4, 8% obj.
        Aromat wywąchany z butelki zgodny z deklarowanym na kontrze, czyli owocowo-estrowy, taki sam po przelaniu do szkła, może plus jakieś lekkie masełko, ale to chyba raczej...
        2024-08-28, 20:36
      • e-prezes
        Perła, Janosik
        e-prezes
        Nie wiem co przyświecało jako idea powstania tego piwa twórcom lub tfurcą, ale nie ma to racji bytu i umrze śmiercią naturalną jak inne pomyłki marketingowców Perły. Jak widać na obrazku poniżej zamiast tworzyć coś nowego idą po najmniejszej linii oporu i tworzą kopię... Harnasia. No,...
        2024-08-28, 19:02
      • anteks
        Pobierowo, Grunwaldzka 89, Pizzzeria Czerwony Pomidor
        anteks
        Pizzernia Czerwony Pomidor na skrzyżowaniu Grunwaldzka/Poznańska. Przed lokalem parasole Perły i Zwierzyńca. Na nalewakach Perła oraz Pils ze Zwierzyńca
        2018-07-05, 10:42
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...