Z 50 metrów od Dworca PKP, w bramie. Perła za 2,90 PLN i UWAGA świetnie podany (pani barmanka wiedziała, że łyżeczkowanie psuje smak piwa a piwo nalewa się nie w dwie sekundy tylko najlepiej na sposób czeski - ubolewała jedynie, że Polacy mają w nosie jak jest piwo podane aby było zmrożone i szybko nalane) JANÓW LUBELSKI (2,50 PLN) - uff ta piana którą możnaby kroić nożem. Typowa żulbudka z nietypowym towarzystwem - mnóstwo kobie - stanowiły zdecydowaną większość co nie jest typowe w polskim lokalu. W środku rzutki i automat do gry. Bardzo miła obsługa, ciekawe miejsce w którym spędzaliśmy czas zarówno w drodze do jak i z ... Lubliniacy pędźcie tam szybko, a przyjezdni - nie omińcie tego lokalu gdy czekacie na pociąg.
Lublin, 1 Maja 53, Cafe Skorpion
Collapse
X
-
Lublin, 1 Maja 53, Cafe Skorpion
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Czas mija a w cafe skorpion bez zmian. Jak pisał zythum nadal zaskakuje to, że większość gosci tego lokalu to kobiety, które wesoło spędzają czas przy piwie. Dostępne są Warka i Perła w swych odmianach normalnych i mocnych oraz to co najważniejsze czyli Janów Lubelski w porażającej cenie 2,50 pln. W ogródku ustawione są dwie ławy z parasolami warki, szkło też pochodzi z tego koncerniaka. Rekompensatą są reklamy browarów lubelskich pamiętające zapewne ubiegłe dziesięciolecie. Domowego klimatu nadają wałęsajace się po podwórzu koty...Cieszy to, że nadal są knajpy gdzie czas zatrzymał się w miejscu i przy świeżym piwie można kontemplować specyficzny klimat miejsca.Last edited by docent; 2007-05-28, 09:24.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
Obecnie Janowa brak i po rozmowie z panią barmanką domniemuję, że pojawi się dopiero jesienią...Last edited by docent; 2007-06-18, 10:04.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Comment
-
-
Ludzie! Janów wam się należy! Nie może być tak, że...
A znakomitym miejscem gdzie można odebrać Janów jest Cafe Scorpion! Nie wiem co barmanka powiedziała docentowi, ale ja otrzymałem informację, że przerwa w dostawie była spowodowana trefną, szybko się psującą warką. Na razie jest ponoć wszystko w porządku, co czuć też na podniebieniu - Janów smakował mi tutaj lepiej niż w Janowie, a przynajmniej ostatnimi czasy. Idealna temperatura, fachowo nalany, no i smak, który najlepiej poznać samemu.
A gdy do tego jeszcze dodać, że nareszcie nikt nie będzie mi bezczelnie smrodził pod nosem - w środku wisi jakże piękna w swojej treści tabliczka "Zakaz palenia" - to wszystko razem sprawia, że będzie to chyba moja ulubiona knajpka
Aha, jeszcze co do kobiet wspomnianych przez przedmówców, za mojej ok. dwuipółgodzinnej bytności w lokalu naliczyłem ich trzy, w tym dwie, jak mniemam, 7-letnie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedziNie wiem co barmanka powiedziała docentowi, ale ja otrzymałem informację, że przerwa w dostawie była spowodowana trefną, szybko się psującą warką..Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Przy okazji pobytu na giełdzie w Lublinie zajrzeliśmy w piątek prosto z pociągu do Skorpiona.
Janów niepasteryzowany był. PYCHOTA.
Pani lejąca wspaniale nas przyjęła, obiecała w sobotę nalanie w buteleczki tego piwka i przechowanie w chłodzie do wyjazdu.
Po giełdzie więc udaliśmy się tam ponownie i co?
Piwko było. Choć po zakupieniu kilku szklanek "podobno" się skonczyło. Obsługa była inna. Była - to chyba za dużo napisane. Wyraźnie przeszkadzaliśmy swoją obecnością. Ta "pani" zachowywała się jak za starych czasów, gdy nie barman był dla klientów, tylko odwrotnie.
Tak więc mieliśmy mieszane uczucia.
Trochę pysznego piwa i przeróżna obsługa.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
W Skorpionie bez zmian i naprawdę czułem się zakłopotany pijąc świetnego Janowa za cenę 2,5 pln. Właścicielka/barmanka pani Zosia przyznała, że wskutek zakazu palenia klientów jest mniej niż w miesiącach letnich gdy rozstawione są ławki na zewnątrz. Z kolei w lato niepasteryzowany Janów łatwiej ulega zepsuciu i nie zawsze jest dostępny...
Skorpion to prawdziwy unikat i obowiązkowy przystanek dla podróżująch do/z Lublina koleją.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedziAktualnie dostępne jest również piwo butelkowane Janów - cena 3,50
Comment
-
-
Hibernacja tego miejsca nieustannie mnie zadziwia. Cały czas ta sama kobieca klientela. Niezmiennie pyszny Janów (2,8 pln) choć jakby o mniejszym ekstrakcie niż to drzewiej bywało. Już nie mogę się doczekać wiosennej, plenerowej konsumpcji...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Manieklbl Wyświetlenie odpowiedziA ja z innej beczki - czy w tym lokalu jest jakaś telewizja z platformą cyfrową? Jeśli tak, to z jaką?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment
-
-
Od kilku dni jest Janów Mocne (butelka) w cenie 3,5 zł, czyli tyle samo co butelkowe Janów Jasne Pełne. JJP beczkowe bez zmian: 2,8 zł za 0,5 l i... 2,5 zł za 0,3 l.
czy w tym lokalu jest jakaś telewizja z platformą cyfrową? Jeśli tak, to z jaką?
Comment
-
Comment