Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak
Wyświetlenie odpowiedzi
Janów Lubelski, Piwiarnia przy Browarze [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rzeszowiak Wyświetlenie odpowiedziPytanko, ktoś wie w jakich godzinach otwarty jest ten lokal? Szczególnie interesuje mnie czwartek - a więc godziny otwarcia poza weekendem.
Comment
-
-
Drzwi wymienione, ale zamknięte, elewacja odnowiona, okna pouchylane. Przejeżdżający rowerem tubylec potwierdził moje przypuszczenia, że lokalu już nie ma... Ruszyłem więc dalej. Po drodze odwiedziłem źródełka przy skarpie, na której stoją zabudowania śp. browaru - te dalej biją, niosąc jakieś tam pocieszenie.
Comment
-
-
A na co ci knajpa bez janowskiego piwa? Perłę zachciało się tam pić?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziA na co ci knajpa bez janowskiego piwa? Perłę zachciało się tam pić?MM961
4:-)
Comment
-
-
Łezka w oku się zakręciła. Może by tak kto kontraktowo alibo resteuracyjnie nawarzył takiego prostego piwa na kształt nie tak dawnego Janowa. Nie tylko wielki ekstrakt i dużo i jeszcze więcej chmielu najlepiej jakowegoś zamorskiego coby żadnych wad nie było czuć.Dla mnie to było chyba najsmaczniejsze piwo, takie proste bez wzdęcia i zadęcia, do chlebka ze smalcem. Łza się w oku zakręciła.
Comment
-
-
Nie martwcie się chłopaki. Za parę lat ktoś otworzy tam mikrobrowar i zacznie mnożyć śledziowe stouty oraz czarne witbiery z dodatkiem alg morskich i ekstraktu suchej kiełbasy
Ja na Janów z beczki nie zdążyłem się załapać , ale w zgodnej znanej mi opinii tych, którzy zdążyli, był rzeczywiście znakomity.Last edited by rohozecky; 2013-05-21, 21:31.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
No poczciwe to było piwo ale do mistrzostwa świata trochę brakowało... tak czy inaczej za nim tęsknie
Comment
-
-
Janów był 14-tką więc relatywnie to był wysoki ekstraktPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment