Janów Lubelski, Piwiarnia przy Browarze [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    A już odnosząc się się do tego wątku to odkąd pamiętam Janów warzył 14-stkę jako podstawowe piwo. Może w końcowym okresie (albo zanim zacząłem się interesować tym browarem) warzył lżejsze. Termin "jasne pełne" w naszych realiach tak się zdewaluował, że używanie przez jakiś browar tego terminu nie jest jednoznaczne z określonym balingiem. W przypadku Janowa mogła to być i ~12 i 14.
    Zgadza się. Dopiero w końcowym okresie zaczął butelkować i 'zdywersyfikował portfel marek' jak to mówią w marketingu
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gobong Wyświetlenie odpowiedzi
      Czytanie ze zrozumieniem,ironia. Te pojęcia panom są obce? Chciałbym zwrócić uwagę że ja odpowiadałem na post Żaleną, w którym stwierdzał że Janów nie był piwem jasnym pełnym tak do końca. Przetłumaczę więc co miałem na myśli. Zdanie "w Janowie nie warzono jasnego pełnego" było ironiczne co podkreśla zresztą pierwsze słowo następnego zdania "ciekawe" więc wcale nie twierdzę że Janów warzył ciemne piwo. Kłócić się o parametry nie mam zamiaru, bo te także w Janowie ulegają wahaniom, co nie zmienia faktu że sztandarowym piwem Janowa było jasne pełne. Łza mi się w oku kręci ze go już na rynku nie ma, bo dla mnie(co nie znaczy że dla innych) był najsmaczniejszym jasnym pełnym i do tego w przystępnej(nawet jak się na śląsku pojawił) cenie.Tak z innej beczki to wypraszam sobie aby użytkownik e-prezes zwracał się do mnie per "ty" to że na post pełen chamskich wyzwisk w wątku dotyczącym browaru Jagiełło spuściłem zasłonę milczenia nie znaczy że chcę cokolwiek mieć wspólnego z tym osobnikiem.
      Już kompletnie się pogubiłem do czego zmierzasz...
      Jeżeli odpowiadasz na czyjś post to go cytuj i nie będzie wtedy wątpliwości. Z tym Jagiełłą to chodzi o dyskusję tak gdzieś sprzed trzech lat? :]
      Zwyczajowo na forum i w Internecie używa się formy per "Ty", jak nie chcesz mieć nic wsólnego z e-prezesem to go wrzuć do ignorowanych (chyba jest taka funkcja na forum?) i będzie po sprawie...
      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

Przetwarzanie...
      X