Lublin, Krakowskie Przedmieście 20, Cafe Nescafe

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • docent
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2002.10
    • 5205

Lublin, Krakowskie Przedmieście 20, Cafe Nescafe

Kwadrat ze swoim bogatym wyborem piw to już przeszłość ale pojawiła się ciekawa alternatywa. Pierwszy raz spotkałem się ze sprzedażą piwa w lokalu oferującego przede wszystkim kawę. Oferta robi wrażenie: beczkowe 1795 z czeskich budziejowic oraz amberowskie Żywe. Butelkowe do wyboru: Faustus, Oboloń pszenica i ciemne oraz amberowski koźlak. Wszystkie piwa w cenie 6pln/0,5.
    Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
    Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
    Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
    Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
  • Maggyk
    Szara Adminiscjencja
    🍼
    • 2004.05
    • 5618

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
    Kwadrat ze swoim bogatym wyborem piw to już przeszłość ale pojawiła się ciekawa alternatywa. Pierwszy raz spotkałem się ze sprzedażą piwa w lokalu oferującego przede wszystkim kawę. Oferta robi wrażenie: beczkowe 1795 z czeskich budziejowic oraz amberowskie Żywe. Butelkowe do wyboru: Faustus, Oboloń pszenica i ciemne oraz amberowski koźlak. Wszystkie piwa w cenie 6pln/0,5.
    A w jakim mieście to jest? W Lublinie?
    Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
    Piwo domowe -
    Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

Reklama w BROWARZE
    PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

Comment

• docent
      • 2002.10
      • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maggyk Wyświetlenie odpowiedzi
      A w jakim mieście to jest? W Lublinie?
      No chyba jeszcze mnie trzyma Tak, Lublin...
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• Lacriferno
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.07
        • 783

Bardzo przyjemne miejsce. Piwo podają zdecydowanie za mocno schłodzone, pomimo tego Żywe, które tam piłem nie straciło wiele na swych walorach, chociaż musiało chwilę odstać w szklance, by osiągnąć odpowiednią temperaturę.

Comment

• docent
          • 2002.10
          • 5205

Aktualnie żadnego z beczki a i oferta butelkowych skromniejsza. Cena też o złotówkę większa niż do tej pory. Niemniej jednak bardzo sobie chwalę to miejsce bo komfortowo popija się pszenicę w wygodnej sofce zerkając na oldschoolowe clipy na VH1...

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Piwa zniknęły z widoku i ma się wrażenie że zapanowała tu abstynencja. Ale bez obaw - skrzętnie ukryte są np. Faustus czy pszeniczny Oboloń. Inflacja postepuję i tu osiągnęła poziom 8 pln za wymienione.

Comment

• Pawelord2
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2007.05
              • 133

Dobrze ze chociaz tyle, ale ile razy ja tam bylem tyle razy nic ciekawego nie mieli ...

A i mi sie troche offtopowo przypomnialo
              Nie tak dawno poszedlem do ktorejs z knajpek, na krakowskim przedmiesciu, w okolicy nescafee (o ile dobrze pamietam to nie maja tam ogrodka, a mi zalezalo na swiezym powietrzu) ale nie pamietam dokladnie do ktorej - zobaczylem w menu ze maja butelkowanego paulanera ciemnego i takiego tez zazadalem. Po chwili kalnerka z rozbrajajacym usmiechem oznajmila mi ze paulanera nie ma, ale za to jest zywiec porter, tez ciemny wiec pewnie bedzie mi pasowal ;] w czerwcowym upale.

Comment

• docent
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pawelord2 Wyświetlenie odpowiedzi
                Nie tak dawno poszedlem do ktorejs z knajpek, na krakowskim przedmiesciu, w okolicy nescafee (o ile dobrze pamietam to nie maja tam ogrodka, a mi zalezalo na swiezym powietrzu)
                Jak najbardziej Nescafe ma ogródek na Krakowskim
                Last edited by docent; 2008-09-09, 13:41.

Comment

Przetwarzanie...
                X