Lublin, Grodzka 28, Česká pivnica

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• rohozecky
    replied
    Może szkoda że nie zacząłeś od tego lokalu, doceniłbyś Grodzką 15

Leave a comment:

• DoktorK
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj
    Pomysł na knajpkę świetny. Gorzej z wykonaniem. Poza czeskimi i słowackimi koncerniakami nic ciekawego nie znalazłem.
    Ja miałem podobne odczucia. Wychodząc zniesmaczony z grodzkiej 15 dostrzegłem na przeciwko knajpę... i wielki napis CESKA PIWNICA.... nie wiele myśląc wszedłem do środka spojrzałem na bar, zobaczyłem co jest na nalewaku.....3 koncerniaki.... odwróciłem się na pięcie i wyszedłem... Całość zajęło mi może z 15s

Leave a comment:

• danhaj
    replied
    Pomysł na knajpkę świetny. Gorzej z wykonaniem. Poza czeskimi i słowackimi koncerniakami nic ciekawego nie znalazłem.

Leave a comment:

• ray
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    (...) Na widok niepasteryzowanych Svijan w butelce za 10 pln ogarnia człowieka pusty śmiech. Zresztą po to tam wszedłem
    ...niektórzy zaś wolą np svijanską Knezną mając jako alternatywę wypociny browaru z naprzeciwka

Lokal sympatyczny, obsługa bardzo miła. Dzięki barmanowi dostaliśmy 0,5 rezanego miast 0,3

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Ja jechałem z nadzieją a się rozczarowałem, zresztą nie tylko ja - może w tym jest metoda

Leave a comment:

• docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
    Tyle, że piwa na przeciwko pozostawiają dużo do życzenia pod względem smaku.
    Na szczęście nie odniosłem podobnego wrażenia choć jechałem pełen obaw.

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Tyle, że piwa na przeciwko pozostawiają dużo do życzenia pod względem smaku.

Leave a comment:

• docent
    replied
    Od kiedy wystartował minibrowar, ceny w tym miejscu są mało konkurencyjne. Oferowanie przeciętnych piw (Kelt, Smadny Mnich i Kozel) za 7,5 pln jest nieporozumieniem. Za podobną cenę mamy niefiltrowane piwo naprzeciwko. Na widok niepasteryzowanych Svijan w butelce za 10 pln ogarnia człowieka pusty śmiech. Zresztą po to tam wszedłem

Leave a comment:

• e-prezes
    replied
    Podoba mi się, że z nalewaka jest trzy rodzaje piw - dwa jasne i jedno ciemne. Rezane i mieszane da się nalać także małe. Jak byłem w piątek był o ile dobrze pamiętam Staropramen, Smadny Mnich i Złaty Bażant Tmawy. Z butelkowych rozczarował nas (z ray) brak Svijan na które liczyliśmy. Dolne rejony były zadymione fatalnie, więc przyjemniej nam było w górnej sali. Jeszcze odwiedzimy przy okazji pobytu w Lublinie.

Leave a comment:

• perłyfan
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    Asortyment uległ poszerzeniu. Powróciły piwa pszeniczne, w karcie jest ciemny niepasteryzowany Bernard i piwa ze Svijan. Wszystkie wymienione w bardzo atrakcyjnej cenie (uwaga!) 14 pln za butelkę. Byłem tak zdegustowany tym faktem, że nawet nie dokonałem zakupu butelkowego Skalaka z Rohozca za złotych osiem, który wydaje się jedynym racjonalnym wyborem w tym miejscu.
    Byłem dziś. Bardzo przyjemny lokal. Ceny butelek złagodniały - niepasteryzowane i pszeniczne po 10 zł , cała reszta 8 zł. Wybór jest około 15 piw. Z beczki jasny Kelt, Staropramen i ciemniak Saris. Sarisa spróbowałem - pyszny !

Leave a comment:

• Prusak
    replied
    Ciekaw jestem, kto wymyślił tę cenę. Lokal nigdy nie był tani, ale bez przesady...

Leave a comment:

• docent
    replied
    Asortyment uległ poszerzeniu. Powróciły piwa pszeniczne, w karcie jest ciemny niepasteryzowany Bernard i piwa ze Svijan. Wszystkie wymienione w bardzo atrakcyjnej cenie (uwaga!) 14 pln za butelkę. Byłem tak zdegustowany tym faktem, że nawet nie dokonałem zakupu butelkowego Skalaka z Rohozca za złotych osiem, który wydaje się jedynym racjonalnym wyborem w tym miejscu.

Leave a comment:

• Maggyk
    replied
    Proponuję skorzystać z wyszukiwarki, ewentualnie zadać pytanie w poddziale: poszukuję miejsca. W tym zgodnie z zasadami opisujemy konkretne lokale oddzielnie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Maggyk; 2008-09-19, 11:45.

Leave a comment:

• krupek79
    replied
    potwierdzam po bardzo udanym początku lokal zaczyna dołować. Wybór piw mizerny, kelnerki niemiłe a co gorsza zabierają kufel przed wypiciem ostatniego łyczka. Wielka szkoda, bo takiego miejsca u nas brakowało.
    W sobotę przyjeżdża do mnie kumpel ze stolycy nie orientujecie się gdzie jeszcze w Lublinie można pokosztować czeskiego ewentualnie słowackiego browarka?
    p.s. oczywiście chodzi mi o knajpy

Leave a comment:

• Gopher
    replied
    To prawda lokal schodzi na psy. Obecnie w karcie jest więcej piw koncerniaków polskich niż czeskich czy słowackich. A te co są od południowych sąsiadów to standarty dostępne w każdym sklepie.

Leave a comment: