Lublin, Grodzka 28, Česká pivnica

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19275

Podoba mi się, że z nalewaka jest trzy rodzaje piw - dwa jasne i jedno ciemne. Rezane i mieszane da się nalać także małe. Jak byłem w piątek był o ile dobrze pamiętam Staropramen, Smadny Mnich i Złaty Bażant Tmawy. Z butelkowych rozczarował nas (z ray) brak Svijan na które liczyliśmy. Dolne rejony były zadymione fatalnie, więc przyjemniej nam było w górnej sali. Jeszcze odwiedzimy przy okazji pobytu w Lublinie.

Comment

• docent
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2002.10
      • 5205

Od kiedy wystartował minibrowar, ceny w tym miejscu są mało konkurencyjne. Oferowanie przeciętnych piw (Kelt, Smadny Mnich i Kozel) za 7,5 pln jest nieporozumieniem. Za podobną cenę mamy niefiltrowane piwo naprzeciwko. Na widok niepasteryzowanych Svijan w butelce za 10 pln ogarnia człowieka pusty śmiech. Zresztą po to tam wszedłem
      Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
      Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
      Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
      Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19275

Tyle, że piwa na przeciwko pozostawiają dużo do życzenia pod względem smaku.

Comment

• docent
          • 2002.10
          • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
          Tyle, że piwa na przeciwko pozostawiają dużo do życzenia pod względem smaku.
          Na szczęście nie odniosłem podobnego wrażenia choć jechałem pełen obaw.
          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19275

Ja jechałem z nadzieją a się rozczarowałem, zresztą nie tylko ja - może w tym jest metoda

Comment

• ray
              Kapral Kuflowy Chlupacz
              • 2008.11
              • 49

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
              (...) Na widok niepasteryzowanych Svijan w butelce za 10 pln ogarnia człowieka pusty śmiech. Zresztą po to tam wszedłem
              ...niektórzy zaś wolą np svijanską Knezną mając jako alternatywę wypociny browaru z naprzeciwka

Lokal sympatyczny, obsługa bardzo miła. Dzięki barmanowi dostaliśmy 0,5 rezanego miast 0,3
              Bo radość to słoneczny kolor życia...

Comment

• danhaj
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2010.04
                • 620

Pomysł na knajpkę świetny. Gorzej z wykonaniem. Poza czeskimi i słowackimi koncerniakami nic ciekawego nie znalazłem.
                Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• DoktorK
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2010.10
                  • 21

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedzi
                  Pomysł na knajpkę świetny. Gorzej z wykonaniem. Poza czeskimi i słowackimi koncerniakami nic ciekawego nie znalazłem.
                  Ja miałem podobne odczucia. Wychodząc zniesmaczony z grodzkiej 15 dostrzegłem na przeciwko knajpę... i wielki napis CESKA PIWNICA.... nie wiele myśląc wszedłem do środka spojrzałem na bar, zobaczyłem co jest na nalewaku.....3 koncerniaki.... odwróciłem się na pięcie i wyszedłem... Całość zajęło mi może z 15s

Comment

• rohozecky
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2008.11
                    • 1840

Może szkoda że nie zacząłeś od tego lokalu, doceniłbyś Grodzką 15
                    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• tomolek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 1752

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoktorK Wyświetlenie odpowiedzi
                      Ja miałem podobne odczucia. Wychodząc zniesmaczony z grodzkiej 15 dostrzegłem na przeciwko knajpę... i wielki napis CESKA PIWNICA.... nie wiele myśląc wszedłem do środka spojrzałem na bar, zobaczyłem co jest na nalewaku.....3 koncerniaki.... odwróciłem się na pięcie i wyszedłem... Całość zajęło mi może z 15s
                      No z beczkowymi piwami to jest tam słabo. Z butelki bywa Bernard i np. Svijany. Oprócz tego można coś zjadliwego i w znośnej cenie do piwa przekąsić. No i lokal znacznie sympatyczniejszy niż ten na przeciwko...
                      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• Prusak
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2005.07
                        • 4505

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                        No z beczkowymi piwami to jest tam słabo. Z butelki bywa Bernard i np. Svijany. Oprócz tego można coś zjadliwego i w znośnej cenie do piwa przekąsić. No i lokal znacznie sympatyczniejszy niż ten na przeciwko...
                        Svijany to może kiedyś, Bernard, owszem, a tak właściwie Saris, Skalak, ostatnio też była Cerna Hora ale tylko Kvasar i Modra Luna. Niedaleko, na pl. Rybnym w knajpie "U Fotgrafa" leją teraz z kija Litovela.
                        Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2011-12-01, 12:47.

Comment

• Pendragon
                          🥛🥛🥛
                          • 2006.03
                          • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
                          Niedaleko, na pl. Rybnym w knajpie "U Fotgrafa" leją teraz z kija Litovela.
                          To czemu piszesz o tym tu, zamiast założyć nowy temat?
                          Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-12-05, 17:30.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• Prusak
                            Major Piwnych Rewolucji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2005.07
                            • 4505

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                            To czemu piszesz o tym tu, zamiast założyć nowy temat?
                            Tak przy okazji, bo oprócz Litovela nie ma tam nic ciekawego.

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

Zaszliśmy tam aby coś zjeść, ale przy okazji wypiłem sobie czeską koncernówkę bo już dawno nie próbowałem. Miły lokal na krótkie posiedzenie. Ciekawe elementy wystroju wnętrza.
                              MM961
                              4:-)

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13959

Działa to jeszcze?

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X