Podoba mi się, że z nalewaka jest trzy rodzaje piw - dwa jasne i jedno ciemne. Rezane i mieszane da się nalać także małe. Jak byłem w piątek był o ile dobrze pamiętam Staropramen, Smadny Mnich i Złaty Bażant Tmawy. Z butelkowych rozczarował nas (z ray) brak Svijan na które liczyliśmy. Dolne rejony były zadymione fatalnie, więc przyjemniej nam było w górnej sali. Jeszcze odwiedzimy przy okazji pobytu w Lublinie.
Lublin, Grodzka 28, Česká pivnica
Collapse
X
-
Od kiedy wystartował minibrowar, ceny w tym miejscu są mało konkurencyjne. Oferowanie przeciętnych piw (Kelt, Smadny Mnich i Kozel) za 7,5 pln jest nieporozumieniem. Za podobną cenę mamy niefiltrowane piwo naprzeciwko. Na widok niepasteryzowanych Svijan w butelce za 10 pln ogarnia człowieka pusty śmiech. Zresztą po to tam wszedłemPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziTyle, że piwa na przeciwko pozostawiają dużo do życzenia pod względem smaku.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi(...) Na widok niepasteryzowanych Svijan w butelce za 10 pln ogarnia człowieka pusty śmiech. Zresztą po to tam wszedłem
Lokal sympatyczny, obsługa bardzo miła. Dzięki barmanowi dostaliśmy 0,5 rezanego miast 0,3Bo radość to słoneczny kolor życia...
Comment
-
-
Pomysł na knajpkę świetny. Gorzej z wykonaniem. Poza czeskimi i słowackimi koncerniakami nic ciekawego nie znalazłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danhaj Wyświetlenie odpowiedziPomysł na knajpkę świetny. Gorzej z wykonaniem. Poza czeskimi i słowackimi koncerniakami nic ciekawego nie znalazłem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DoktorK Wyświetlenie odpowiedziJa miałem podobne odczucia. Wychodząc zniesmaczony z grodzkiej 15 dostrzegłem na przeciwko knajpę... i wielki napis CESKA PIWNICA.... nie wiele myśląc wszedłem do środka spojrzałem na bar, zobaczyłem co jest na nalewaku.....3 koncerniaki.... odwróciłem się na pięcie i wyszedłem... Całość zajęło mi może z 15s
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedziNo z beczkowymi piwami to jest tam słabo. Z butelki bywa Bernard i np. Svijany. Oprócz tego można coś zjadliwego i w znośnej cenie do piwa przekąsić. No i lokal znacznie sympatyczniejszy niż ten na przeciwko...Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2011-12-01, 12:47.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNiedaleko, na pl. Rybnym w knajpie "U Fotgrafa" leją teraz z kija Litovela.Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2011-12-05, 17:30.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTo czemu piszesz o tym tu, zamiast założyć nowy temat?
Comment
-
-
Działa to jeszcze?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment