Lublin, Targowa, Bar Grosik

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sandacz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.01
    • 345

Lublin, Targowa, Bar Grosik

Leją tutaj Janowa za 2,30, ponoć od ok. dwóch miesięcy. Tylko że niewiele miał on wspólnego z Janowem pitym w Janowie: charakterystycznego miodowo-woskowego posmaku brak, zapach i smak generalnie alkoholowy. Smakował jak taka lepsza Warka Strong. W dodatku temperatura była... letnia, no, jeśli się uprzeć, to bardzo delikatnie chłodnawa. Pani za barem (notabene miła) powiedziała, że jest taka w godzinach przedpołudniowych, gdy klientelę stanowią głównie starsi ludzie, którzy sobie zażyczyli takie ciepłe piwo.
    Poza Janowem Perła za 2,50, Karpackie w dwóch odmianach po cenie nie wiem jakiej oraz Warka, chyba ta czerwona.
    Wystrój generalnie brązowy. Siedzenia to jedna ławka z oparciem na kilka osób oraz kilka drewnianych stolików z kilkoma krzesłami przy każdym. Dość czysto. Z głosników głośno wydobywało się Ich Troje.

Pójdę za parę dni jeszcze raz - tym razem w godzinach popołudniowych, aby zobaczyć, czy rzeczywiście piwo jest wtedy zimniejsze. Bo jeśli nie, to lokal jest zdecydowanie do odradzenia.
  • sandacz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.01
    • 345

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz
    Pójdę za parę dni jeszcze raz (...)
    Nie pójdę. Nie mam zamiaru, bo i po co, skoro jest tak świetna knajpka z Janowem jak Cafe Scorpion

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      2024.10.11-12 - Lublin, Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych
      Ahumba
      Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
      Start
      2024-10-11
      Koniec
      2024-10-12
      Adres
      Dworcowa 11, Lublin
      2024-09-21, 17:23
    • Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • pebejot
      Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
      pebejot
      Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
      Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
      2024-09-09, 00:21
    • ART
      Wielkie uaktualnienie 2015 - Perła - Lublin, Lublin ul. Bernardyńska 15
      ART
      Kolejny rok z rzędu...

Z racji mnogiej liczby piw w bazie danych i w tym roku czeka nas podsumowanie poprawności listy piw branych pod uwagę m.in. w Plebiscycie na Piwo Roku, komentarze też mi posłużą do uporządkowania spraw w BrowarBizie, zatem liczę na owocną współpracę...
      2014-12-19, 00:24
    • Javox
      Perła - Lublin, Perła Biała Pszeniczna
      Javox
      Ciekawa odmiana na lato - pszeniczniak od Perełki

Na razie z danych mamy tylko zawartość alko w wysokości 4.8%

Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
      Lacing - trochę było.
      Barwa - zamglony, blady - jasny żółty.
      Gaz - średni....
      2023-07-27, 11:07
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...