Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • jacer
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2006.03
    • 9875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
    Pracownik się już nie może wypowiedzieć
    Nie, wywaliłbym takiego odrazu. Pracownik nie jest od tego żeby wypisywać w internecie niewiadomo co, podobnie jak nie jest od tego aby dawać wywiady do gazet czy TV bez zgody pracodawcy.
    Milicki Browar Rynkowy
    Grupa STYRIAN

(1+sqrt5)/2
    "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
    "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
    No Hops, no Glory :)

Comment

• becik
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍼🍼
      • 2002.07
      • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacer Wyświetlenie odpowiedzi
      Nie, wywaliłbym takiego odrazu. Pracownik nie jest od tego żeby wypisywać w internecie niewiadomo co, podobnie jak nie jest od tego aby dawać wywiady do gazet czy TV bez zgody pracodawcy.
      Ty byś wywałił a ja wolałbym posłuchać/poczytać co mówi i w jaki sposób
      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

Zwykły pracownik nie jest jest także od tego by znać sytuację finansową firmy (no chyba że poprzez stan własnego konta), a już tym bardziej komentować ją w sieci.
        Last edited by Pendragon; 2012-05-15, 10:41.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika believer Wyświetlenie odpowiedzi
          Przede wszystkim mamy określoną grupę docelową i nie sa nią (i przepraszam z góry jesli kogoś obrażę) zmanierowani Birofile.
          Oj, chłopie, obrażać to trzeba umić. Zobacz sobie w słowniku, co znaczy birofil.

Piłem piwa z Grodzkiej kilka razy i z reguły mi smakowały, ale z twoich wpisów można wywnioskować, że waszą grupą docelową są po prostu spacerujące po starówce jelenie. Na miejscu szefostwa dałbym po głowie pracownikowi za tak nieodpowiedzialne wpisy, bo tworzą średni klimat wokół lokalu. A jeśli to rzeczywiście stanowisko właścicieli Grodzkiej, to cóż, powodzenia w konsekwentnym realizowaniu nakreślonego biznesplanu. Planujecie być na tegorocznej giełdzie żywieckiej?

Comment

• tomolek
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2006.05
            • 1752

Nie będe wdawał się w dyskusję bo ty wiesz zapewne lepiej haha. U nas ogórdek od strony ulicy Grodzkiej stanowi jedynie swego rodzaju słup reklamowy . Nic więcej. Bazujemy na ogródku od strony Podwala powiększonego do około 130 miejsc. Nie mam zamiaru nikomu nic udowadniac. jesli posiadacie informacje z pierwszej reki to gratuluje...Przede wszystkim mamy określoną grupę docelową i nie sa nią (i przepraszam z góry jesli kogoś obrażę) zmanierowani Birofile.
            Tyle w tym temacie jak masz jakies pytania to zapraszam na Grodzka porozmawiamy.
            Brawo, brawo, brawo, lepszej antyreklamy nie dało się zrobić Nie ma to jak szacunek dla klienta, z zaproszenia w takiej sytuacji raczej już nie skorzystam. A jak ktoś zapyta raczej nie będę polecał.

A na tym powiększonym ogródku to hałas z klimatyzatorów też się zwiększył? :]
            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• mrkowal
              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
              • 2009.03
              • 155

Widzę ze rozpętałem na forum burze. No cóż źródło mówiące o problemach Grodzkiej, wierzcie lub nie jest naprawdę baaardzo dobrze poinformowane o tym co w lubelskich nieruchomościach i biznesach piszczy. Co do podejścia do klienta właścicieli Grodzkiej to nie jest to mój problem ani moja sprawa. A jeśli o to, czego to forum dotyczy, czyli piwa to nigdy większych obiekcji, jako prawdziwy briofil do piwa tu serwowanego nie miałem. Dla tego tez mój poprzedni wpis zakończyłem ze było by szkoda gdyby z pejzażu lubelskiej starówki mikrobrowar zniknął. A na koniec to szczerze znając koszty tej inwestycji i właścicieli w to ze Grodzka padnie nie wierze.
              Ultima forsan

Comment

• tomolek
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 1752

Ze SJP:
                birofil
                miłośnik, znawca, zbieracz rekwizytów związanych z piwem, np. kapsli, puszek, etykiet, podkładek

A biorąc pod uwagę nerwowość reakcji to w tych plotkach musi coś być
                Last edited by tomolek; 2012-05-15, 11:26.
                www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• believer
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2008.08
                  • 14

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                  Brawo, brawo, brawo, lepszej antyreklamy nie dało się zrobić Nie ma to jak szacunek dla klienta, z zaproszenia w takiej sytuacji raczej już nie skorzystam. A jak ktoś zapyta raczej nie będę polecał.

A na tym powiększonym ogródku to hałas z klimatyzatorów też się zwiększył? :]
                  Przede wszystkim to o czym wspominasz nie jest klimatyzatorem. Jest to maszyna do "wody lodowej" Służy ona do chłodzenia piwa w tankach leżakowych. Niestety zwykła lodówka nam nie wystarczy. Maszyna ta musi od czasu do czasu się włączyć, aby zdenerwować malkontentów takich jak ty a przy okazji dbać o odpowiednią temperature piwa. Jednostki zewnętrzne klimatyzatorów znajdują się w zupełnie innym miejscu. Nie wiem po co i w jakim celu dyskutujesz skoro jesteś nastawiony do Grodzkiej negatywnie. Ja nie zamierzam Cię przekonywać że " białe jest czarne a czarne jest biale" Napewne dawno u nas nie byłes wieec masz mierne pojecie o nowym stanie rzeczy. Odbijam od razu piłeczke: wiem że napewno nie przyjdziesz, ale musiałem tak napisać.
                  Odnośnie jakości piwa jakoś nigdy nie słyszałem ,aby ktoś w twarz powiedział Bogdanowi( nasz piwowar) że piwo jest słabe płaskie itp itd. A czesto można go tam spotkać. Ja rozumiem że każdy chciałby, aby piwo trafiałoby w jego indywidualny gust smakowy a w dodatku kosztowałoby 3-4 zł. To nie jest możliwe. Jest to przedsięwzięcie czysto komerycyjne i musi na siebie zarabiać
                  Powtórzę. Jeśli kogoś uraziłem stwierdzeniem " zmanierowany birofil" to przepraszam nie było to moim zamyśle. Chodziło mi jedynie o to że cokolwiek byłoby tu zrobione i jakiekolwiek piwo zostałoby uwarzone i tak zawsze znajdzie się "kto" , kto wyrazi swe niezadowolenie i zniesmaczenie. Cóż jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził. Więc ta nagonka nie jest potrzebna. Pozdrawiam. Niechaj każdy pije piwo jakie mu się żywnie podoba i w rubasznej piwnej atmosferze spędza czas gdziekolwiek mu się podoba. Tyle.

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23932

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Przecież w wypowiedzi Believera nie ma żadnej reklamy. Pracownik się już nie może wypowiedzieć broniąc w pewnym sensie swojego miejsca pracy w odpowiedzi na inne posty, żeby to nie zostało uznane za reklamę? Trochę więcej luzu.
                    Luz ok, ale to nie pierwszy post Believera w tym wątku w sprawie Grodzkiej, BrowarBiz się utrzymuje z reklamy, składek PremiumUżytkowników i kieszeni Arta&Maggyka. Skoro nie wystarcza składek Premiumów i kieszeni tych ostatnich, to można się domyślić że reszta musi pochodzić z szeroko pojętej reklamy. Browar jak widać ma się świetnie, chce się dzielić informacjami o swej ofercie, to i stać go na zainwestowanie tych kilkudziesięciu zł celem oficjalnego (a nie partyzanckiego) informowania o swych sprawach.
                    Last edited by ART; 2012-05-15, 11:45.
                    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• tomolek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 1752

Przede wszystkim to o czym wspominasz nie jest klimatyzatorem. Jest to maszyna do "wody lodowej" Służy ona do chłodzenia piwa w tankach leżakowych. Niestety zwykła lodówka nam nie wystarczy. Maszyna ta musi od czasu do czasu się włączyć, aby zdenerwować malkontentów takich jak ty a przy okazji dbać o odpowiednią temperature piwa. Jednostki zewnętrzne klimatyzatorów znajdują się w zupełnie innym miejscu. Nie wiem po co i w jakim celu dyskutujesz skoro jesteś nastawiony do Grodzkiej negatywnie. Ja nie zamierzam Cię przekonywać że " białe jest czarne a czarne jest biale" Napewne dawno u nas nie byłes wieec masz mierne pojecie o nowym stanie rzeczy. Odbijam od razu piłeczke: wiem że napewno nie przyjdziesz, ale musiałem tak napisać.
                      Noooo, skoro to nie klimatyzatory to błagam o wybaczenie, masz mnie, skompromitowałem się, kompletnie zmienia to postać rzeczy. W takim razi ich odgłos to muzyka na moje uszy

Byłem nastawiony do Grodzkiej bardzo pozytywnie, przymykałem oczy na to co mi do końca nie pasowało, ze wszystkich lubelskich lokali wybierałem Was najchętniej. Ale to wszystko do dzisiaj do godziny 11 z minutami, od teraz kiedy poznałem Wasz sposób budowania relacji z klientami, dziękuję posiedzę gdzie indziej.

Gratuluje umiejętności korzystania z Internetu jako narzędzia marketingowego. Najpierw piszesz na forum udając, że nic wspólnego z lokalem nie masz, jak się sprawa wydała, obrażasz wszystkich wokoło. Zyskałeś właśnie grono oddanych klientów Może i nie jesteśmy "targetem" ale jakoś tak sie składa, że często osoby na tym forum są opiniotwórcze w gronie swoich znajomych.

Na koniec, darmowa porada. Dwie ważne zasady:

Klient ma zawsze rację.
                      Jeden niezadowolony klient średnio przekaże swoją opinię 9 innym osobom (Twoim potencjalnym klientom)
                      www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• pioterb4
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2006.05
                        • 4322

Odnośnie jakości piwa jakoś nigdy nie słyszałem ,aby ktoś w twarz powiedział Bogdanowi( nasz piwowar) że piwo jest słabe płaskie itp itd. A czesto można go tam spotkać. Ja rozumiem że każdy chciałby, aby piwo trafiałoby w jego indywidualny gust smakowy a w dodatku kosztowałoby 3-4 zł.
                        A co mówili klienci na temat waszego nie tak dawno warzonego "ale"? Jesteście zadowoleni z tego piwa, piwowar właśnie tak sobie obmyślił tą pozycję w asortymencie? Dlaczego nikt z obsługi nie potrafi poiwedzieć jaki to dokładnie ale? Na czym wzorował się piwowar?

Comment

• rohozecky
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🍼🍼
                          • 2008.11
                          • 1839

Klient ma zawsze rację.
                          Mały kijek w mrowisko:moim zdaniem przesąd. Klient statystycznie to ciemna masa, którą można dość dowolnie urobić rozmaitymi mniej lub bardziej wyrafinowanymi trikami, wmusić mu towary, których nie potrzebuje itp..Temat wielkorotnie wałkowany.

Wyjątkiem sa osobnicy szczególnie zainteresowani danym towarem (w naszym przypadku kilkuset forumowych sekciarzy), ale tych jest w targecie ułamek procenta i nie sądzę, aby duży lokal położony w centrum dużego miasta na takich opierał swe biznesowe rachuby.

Nie wiem , co dają U Szewca, ale spodziewam się , ze jakieś koncernówki. Naprawdę nie przypuszczam, aby klienci szli do Szewca akurat dlatego, że na Grodzkiej ciemniak jest płaski i po 10, a stouta w ogóle nie ma

Sądzę, że nawet gdyby na Grodzkiej warzono jakieś piwa niebywale cenione na naszym forum , klientela w masie swej wybierałaby nasze najlepsze, a nie jakieś tam wynalazki
                          W naszych realiach minibrowary występują raczej jako dobre restauracje z dodatkową atrakcją (?) w postaci piwa produkowanego na miejscu.
                          ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• tomolek
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2006.05
                            • 1752

"Klient ma zawsze racje" - w takim sensie, że nie możesz mu powiedzieć: nie znasz się, czepiasz się, jesteś malkontent, a jak się nie podoba to fora ze dwora przyjdą inni, zresztą i tak nam nie zależy bo nie jesteś target.

"U Szewca" z beczki są Guinness, Murphy's, Bishops Finger, Cydr do tego jedno gościnne np: Spitfire. No i przede wszystkim klimat...
                            Last edited by tomolek; 2012-05-15, 12:30.
                            www.ohbeautifulbeer.com

www.mateuszdrozdowski.pl

„Kwaśny Edi herbu Koreb

Comment

• bosonogi
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2011.05
                              • 87

Do Believer'a.
                              Przeczytałem Twoje posty w temacie.Kiepski z Ciebie piarowiec Po tym wszystkim co piszesz moja noga w tym przybytku nie zagości.Dziwię się,że tak dobrze,jak wspominasz,prosperujący lokal nie stać na kilkadziesiąt złotych by zaistnieć na poważnie w browar.biz.Żenuła Panie,żenuła!!!

Comment

• believer
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2008.08
                                • 14

"Klient ma zawsze racje" - w takim sensie, że nie możesz mu powiedzieć: nie znasz się, czepiasz się, jesteś malkontent, a jak się nie podoba to fora ze dwora przyjdą inni, zresztą i tak nam nie zależy bo nie jesteś target.

"U Szewca" z beczki są Guinness, Murphy's, Bishops Finger, Cydr do tego jedno gościnne np: Spitfire. No i przede wszystkim klimat...

Po pierwsze. Nikogo tutaj nie obraziłem. Zreszta sam zauważyłeś że w nieodpowienim kontekscie użyłem słowa birofil... Sytuacja wygląda nieco inaczej. To ja zostałem wyzwany od jakiś idiotów że śmiem bronić interesów Pracodawcy w taki sposób jaki ja chcę a nie w taki jaki i inni oczekują. Wytknąłem Ci niewiedzę i malkontenctwo , czy to obraza majestatu?
                                Po drugie jak wspomniałem nie zamierzam walczyć z wiatrakami. Dla mnie możesz siedzeć w szewcu nawet i 24 h na dobę i średnio mnie to będzie interesować. Z uwagi iż nie prowadzę negatywnego marketingu wobec innych lokali nie skomentuje stwierdzenia ... o klimacie. To nie mój cyrk nie moje małpy.
                                Po trzecie : Nie potrzebuję twoich nawet darmowych porad.

Przepraszam iż śmiałem skrytykować Mości pana i stwierdzić zę nie należy pan do naszej grupy docelowej. (określenie target jakoś mało do mnie przemawia i nie lubie wogole neologizmów) Smacznego Guinessa Murphy'sa i innych dobrodziejstw anglosaskiego piwowarstwa. Dziękuję za uwagę.

Comment

Przetwarzanie...
                                X