Zgłoście to Artowi w Zgłoszeniach błędów i propozycji, bo tu może to przeoczyć.
Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]
Collapse
X
-
Last edited by Maggyk; 2009-06-08, 18:41.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
-
-
Sprawa została zgłoszona, oto stosowny link
Comment
-
-
Korzystając z wolnego dnia, wybrałem się dziś na spokojnie bez "zdziczałych" tłumów z dnia otwarcia . Zwiedziałem całość od piwnic do dachu i jestem pod wrażeniem. Wnętrze nowoczesne, ale ma klimacik. Przy wejściu tablica z historią kamienicy, w warzelni w gablotach wykopaliska archeologiczne wydobyte podczas remontu, zdjęcia starego Lublina. Z tarasu extra widok na zamek (w drugą stronę troche gorzej, ale już trwa remont elewacji). Z gadżetów są 3 rodzaje kufli (1l; 0,5l i 0,3l), szklanki oraz pokale (0,3l) oraz podstawki. Szkła niestety nie sprzedają. A teraz przejdę do najważniejszego, czyli piwa. Wg. mnie raczej jest to Jagiełło (głowy niedam sobie uciąć), napewno nie jest to Janów, ani tymbardziej Perła. Udało mi się podejrzeć kapslochy na beczkach, ale niestety są płaskie bez żadnych informacji o browarze (kapsloch czerwony). Piwo bardzo smaczne, piana typowa dla piw Jagiełły czyli malutka, ale trzyma się do końca. Teraz czekam na piwo z 1 warki.Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát
Comment
-
-
Kochani, z pewnym rozbawieniem śledzę detektywistyczne wysiłki zmierzające do zidentyfikowania piwa podawanego na Grodzkiej. Czy to źle świadczy o kubkach smakowych forumowiczów występujących w końcu na najbardziej chyba miarodajnym forum piwnym? Chyba nie. Raczej świadczy o tym, że generalnie mamy tendencję do przeceniania krajowej produkcji niekoncernowej, która jest jaka jest... Oczywiście, to temat do odzielnej dyskusji, ale rzecz znamienna, smaki piwa mogą być tu równie nieodoróżnialne, jak w przypadku koncernówek. Któż w końcu mógłby je lepiej zidentyfikować, jak uczestnicy tego forum...
Tak sobie myślę, gdybym napisał, że z wiarygdnego źródła wiem, iż piwo dla Grodzkiej robi np. Van Pur, czy nagle nie pojawiłyby się głosy, że wyczuwalny w nim jest smak produktów Van Pura?
Poza tym: podzielam zdanie, że jest to swojego rodzaju (oczywiście mały, na niszową, piwną skalę) skandal: ktoś kto tam się pofatyguje, ma prawo wiedzieć, co pije. Nie wystarczy narobić szumu marketingowego, bo w końcu dla kogo ma być minibrowar jak nie dla bardziej wyrafinowanych amatorów piwa...?
Dlatego uprawiam mały bojkocik, wybiorę się dopiero wtedy, kiedy zaczną podawać własne wyroby.
Comment
-
-
Barwa piwa na fotce jako żywo przypomina mi Premium z Kormorana - taka trochę cytroneta...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziKochani, z pewnym rozbawieniem śledzę detektywistyczne wysiłki zmierzające do zidentyfikowania piwa podawanego na Grodzkiej. Czy to źle świadczy o kubkach smakowych...
Ale to piwo w smaku podobne jest zupełnie do niczegoJUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziKochani, z pewnym rozbawieniem śledzę detektywistyczne wysiłki zmierzające do zidentyfikowania piwa podawanego na Grodzkiej.
Raczej świadczy o tym, że generalnie mamy tendencję do przeceniania krajowej produkcji niekoncernowej
Tak sobie myślę, gdybym napisał, że z wiarygdnego źródła wiem, iż piwo dla Grodzkiej robi np. Van Pur, czy nagle nie pojawiłyby się głosy, że wyczuwalny w nim jest smak produktów Van Pura?
[...] Dlatego uprawiam mały bojkocik, wybiorę się dopiero wtedy, kiedy zaczną podawać własne wyroby.
Comment
-
-
Co do bojkotu można mieć różne powody i Twój wcale nie jest gorszy od mojego...
Na czym polega przecenianie? Zdaje się, że napisałem: smaki tych krajowych piw są w wielu przypadkach słabo odróżnialne. Zagłuszone do tego głównie przez nuty alkoholowe. Żebyśmy się dobrze zrozumieli: miałem na myśli generalną tendencję, od której są zawsze chlubne wyjątki.
Comment
-
-
Proszę o zakończenie dyskusji na temat smaków krajowych piw i ich ogólnych tendencji. Proszę się skupić na tym konkretnym lokalu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Jak donosi kolega Jackson z Grodzkiej 15. Piwo a dokładniej kegi są sygnowane...browarem CIECHAN.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJak donosi kolega Jackson z Grodzkiej 15. Piwo a dokładniej kegi są sygnowane...browarem CIECHAN.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedziNie wystarczy narobić szumu marketingowego, bo w końcu dla kogo ma być minibrowar jak nie dla bardziej wyrafinowanych amatorów piwa...?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziJak donosi kolega Jackson z Grodzkiej 15. Piwo a dokładniej kegi są sygnowane...browarem CIECHAN.Zbieram polskie podstawki piwne. Zapraszam na moją stronę www: http://kolekcje-kariny.cba.pl
Comment
-
Comment