Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kishar
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.10
    • 1691

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pawelord2 Wyświetlenie odpowiedzi
    Kelnerki jak to kelnerki nie muszą wiedzieć najlepiej - otóż ja ostatnio dowiedziałem się że to piwo które podają aktualnie będzie już zawsze i to co się pomału tworzy będzie w 100% identyczne ;]
    Za bardzo nie rozumiem tego zdania ???
    Można z niego wywnioskować że:
    Ciechan będzie cały czas w sprzedaży (choć nie wiem za bardzo po co)
    Warzone w browarze piwo ma być wzorowane na Ciechanie - to jak dla mnie bez sens....

    Comment

    • kopyr
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2004.06
      • 9475

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
      Za bardzo nie rozumiem tego zdania ???
      Kolega, jak sadzę, przekazał nam to co usłyszał od kelnerki.
      blog.kopyra.com

      Comment

      • jacer
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2006.03
        • 9875

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
        Kolega, jak sadzę, przekazał nam to co usłyszał od kelnerki.
        Czyli z polskiego na nasze: odczep sie pan, ja tu piwo roznosze
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • delvish
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.11
          • 3508

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kishar Wyświetlenie odpowiedzi
          Warzone w browarze piwo ma być wzorowane na Ciechanie - to jak dla mnie bez sens....
          Jak dla mnie to bez sensu jest. Przecież to zupełnie inne technologie i skala produkcji. Po co produkować piwo, które ma być podobne, do tego, które ma i tak być serwowane równolegle? Po drugie, po jasną cholerę tak głęboko odfermentowywać pilsy jak Ciechan?
          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
          (Frank Zappa)

          "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

          Comment

          • kopyr
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2004.06
            • 9475

            #50
            Panowie, nic nie kumacie? Kolega podał to jako przejaw ignorancji i niekompetencji kelnerek, a wy to łykacie jak głodny pelikan.
            blog.kopyra.com

            Comment

            • delvish
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.11
              • 3508

              #51
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Panowie, nic nie kumacie?
              Słabo. Bardzo słabo
              "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
              (Frank Zappa)

              "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

              Comment

              • Pawelord2
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2007.05
                • 133

                #52
                Kopyr +1
                Kilka postów wyżej mrkowal napisał, że z rozmowy z kompetentnym człowiekiem dowiedział się o co najmniej 3 warzonych aktualnie trunkach.
                Najwyraźniej kelnerzy w lokalu nie do końca wiedzą gdzie pracują i tyle ;]

                Comment

                • kishar
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.10
                  • 1691

                  #53
                  Odnoszę wrażenie, że doszło w tej dyskusji do niezrozumienia pewnych ironicznych wypowiedzi niektórych użytkowników a o tym jakie mają byś dostępne piwa to wiadomo już od dawna.

                  Comment

                  • Maryush
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2008.12
                    • 25

                    #54
                    A mi to piwo (Pils) smakowało jak Janów.. Ciekawe czy kiedyś oficjalnie się dowiemy...

                    Comment

                    • JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6123

                      #55
                      Jak już wspomniał kolega Abernacka odwiedziłem lokal parę dni temu.

                      Atmosfera i wystrój bardzo sterylny. Ale, jak zauważyłem, cały czas trwa zdobienie lokalu - wypychanie jutowych worków plastikową folią itp.

                      Na pytanie skąd piwo otrzymałem odpowiedź, ze to tajemnica, ale że z Niemiec

                      Na szczęście jestem już uodporniony na łykanie kitu od barmanów i kelnerów którzy za bardzo nie mają pojęcia gdzie tak naprawdę pracują i co to jest browar restauracyjny.

                      Polewany był na 90% Ciechan Jasny i Mocny. Wnioskuję to po kegach tylko z napisami Ciechanów oraz oklejonymi odwróconymi!!! etykietami. Etykiety na 100% były od Ciechana. Ale oczywiście zawartość kegów mogła być inna

                      W smaku to rzeczywiście mógł być Ciechan.

                      Trochę mnie zaskoczyło, że nie zamówili niefiltra. Skoro chcą ludzi przyzwyczajać do ceny to i do braku klarowności pora zacząć przyzwyczajać.

                      Jedzenie niezłe.

                      Szkła nie udało mi się kupić nawet na stłuczkę. Widać, że kelnerzy jeszcze się boją tego typu zabiegów. Samo szkło niezbyt wyszukane. Widziałem kufle 0,5 oraz szklanki na nóżce 0,3 z niezbyt ciekawym logo i w standardowych kształtach.Są już podstawki - równie mało atrakcyjne.

                      Mam nadzieję, ze w przyszłym roku będę już mógł spróbować piwa warzonego na miejscu w lokalu, a nie z Niemiec, Wrocławia czy innych żenująco słabo wydumanych lokalizacji.
                      Attached Files
                      MM961
                      4:-)

                      Comment

                      • yoreck
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2004.04
                        • 526

                        #56
                        Jest już w sprzedaży pierwsza warka browaru - dzisiaj mogłem wypić bardzo dobre piwo pszeniczne.
                        Kolejne piwo - ciemne- będzie w sprzedaży 4-5 lipca.
                        Natomiast faktem jest ,ze dotychczas sprzedawane piwo było z Ciechanowa/ jasne i mocne/

                        Comment

                        • Maryush
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2008.12
                          • 25

                          #57
                          Kurcze.. szkoda, że zaczęło się jak ja mam wakacje No cóż.. posmakuję piwka w następnym semestrze (październik )

                          Bardzo niefajnie że zrobili z tego piwa taką tajemnicę Heh.. taka polityka..

                          Comment

                          • sandacz
                            Porucznik Browarny Tester
                            • 2007.01
                            • 345

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzi
                            Jest już w sprzedaży pierwsza warka browaru - dzisiaj mogłem wypić bardzo dobre piwo pszeniczne.
                            Kolejne piwo - ciemne- będzie w sprzedaży 4-5 lipca.
                            Hmmm... niby miałem być poinformowany mejlem o tym fakcie, a przynajmniej obiecywano mi go przy zapisywaniu się do niusletera.
                            Jaka cena? Coś więcej o smaku?
                            A o premierze Pilsa coś wiadomo?

                            Comment

                            • yoreck
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.04
                              • 526

                              #59
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedzi
                              Hmmm... niby miałem być poinformowany mejlem o tym fakcie, a przynajmniej obiecywano mi go przy zapisywaniu się do niusletera.
                              Jaka cena? Coś więcej o smaku?
                              A o premierze Pilsa coś wiadomo?
                              cena 8 zł
                              nie znam się na ocenie sensorycznej piwa -jak dla mnie jest to piwo bardzo dobre,jedna z lepszych pszeniic jakie piłem
                              pils o ile pamiętam ,chyba też będzie gotowy na 4-5 lipca

                              Comment

                              • believer
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2008.08
                                • 14

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzi
                                cena 8 zł
                                nie znam się na ocenie sensorycznej piwa -jak dla mnie jest to piwo bardzo dobre,jedna z lepszych pszeniic jakie piłem
                                pils o ile pamiętam ,chyba też będzie gotowy na 4-5 lipca
                                Jeśli chodzi o cenę to pszeniczne kosztuje 9 zł smak piwa wyśmienity , mimo iż spożyłem go w ilościach ponad przeciętnych zero bólu głowy na drugi dzień, teraz z niecierpliwością czekam na zapowiadanego dunkla i pilsa, które maja sie pojawić tak jak zauważył kolega 4-5 lipca
                                pozdrawiam
                                believer

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X