Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • perłyfan
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.02
    • 1244

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    No daj spokój, Marysia sprzedaje w butelkach 0,5l, Browarmia 0,7l, Czenstochovia chyba tez 0,5l, Kalisz napewno 0,7....
    No to coś mnie zamuliło w takim razie
    Ale w Kaliszu osobiście kupowałem litrową butelkę.
    JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

Comment

• sandacz
      Porucznik Browarny Tester
      • 2007.01
      • 345

A mnie zastanawia, że browar ma swoją oficjalną nazwę "Grodzka 15", a do butelek leje jako "Browar Grodzki".

Nie piłem z butelki, wolę na miejscu, gdyż tu można się natknąć na zniewalające zapachy warzonego piwa

Wypowiedzcie się, proszę, trochę obszerniej o konkretnych piwach w konkretnych tematach. Ubogo tam... Ja np. koźlaka opiszę za ok. tydzień - po trzeciej degustacji. Na razie zdradzę, że wrażenia przeciętne.

Comment

• Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4449

Na tej pustyni piwnej, jaką jest Lublin, warto czasem obok zapachu mieć poczucie, że coś się jednak dzieje... Dlatego taka butelka w domu też poprawia samopoczucie...

Comment

• sandacz
          • 2007.01
          • 345

Przydałaby się ciepła woda w łazience, jak myślicie?

Cóż, widocznie trzeba narobić publicznie kwasu, by zaczęli może coś robić w tym kierunku.

Comment

• Maryush
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2008.12
            • 25

Ten lokal w porównaniu z innymi mikrobrowarami wypada średnio. Obsługa kiepska, piwa przeciętne.. Ale ruch w interesie mają:/ Do Bierhalle w Łodzi chętnie bym wrócił. Na Grodzką nie koniecznie..

Wiele jest do zrobienia na Grodzkiej..

Comment

• sandacz
              • 2007.01
              • 345

A teraz dla odmiany zrobię reklamę browarowi i powiem, że od wczoraj do czwartku odbywa się warzenie. Znowu można zaznać podwójnej przyjemności: dla języka i dla nosa. Dla mnie doświadczanie tego połączenia to - bez cienia przesady - jeden z najwspanialszych momentów w życiu

Comment

• dadek
                Major Piwnych Rewolucji
                🍺🍺
                • 2005.09
                • 4684

Odwiedziliśmy wczoraj Grodzką 15 i oprócz pilsa, dunkela i pszenicy dostępne było bardzo dobre piwo marcowe 13,4°Blg, alk 6,3%.

Comment

• Tapir
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2009.10
                  • 730

A nie wiesz może czy też rozleją w butelki?
                  Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.

Comment

• dadek
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍺🍺
                    • 2005.09
                    • 4684

Podobno tak ale na zamówienie. Prawdopodobnie jeśli dobrze pójdzie będzie dostępne w Rodzince Bis na Pejzażowej.

Comment

• JAckson
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2004.05
                      • 6122

Knajpa odwiedzona dwukrotnie w ostatnich dwóch tygodniach.

Wreszcie wypiłem piwo robione na miejscu bo poprzednia wizyta zaraz po otwarciu bazowałą na Ciechanie.

Piwa przyzwoite. Nie wybitne ale o wiele smaczniejsze niż w Browarmii odwiedzonej także niedawno.

Ceny średnie, jedzenie smaczne. Szklanka po 18zł. Jest wi-fi.

Trochę brakuje piwnego klimatu. Browar chyba rozlewa swoje piwa do bączków chociaż akurat ich nie mieli (były za to etykiety) a także do petów.
                      MM961
                      4:-)

Comment

• Ahumba
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2001.05
                        • 9046

Wystawiali się w Żywcu.
                        I wtopa. Zakupiłem buteleczki pszenicy i dunkela.
                        Pszenica ok. Ale dunkel ???.
                        To był taki dunkel jak ja jestem murzyn. Komuś w browarze pozajączkowały się chyba butelki i przynajmniej w mojej był całkiem zresztą niezły pilsik
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                        znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• kibi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 1875

A ja kupiłem pilsa - i był pils. Zgadzam się, że całkiem niezły. Po opróżnieniu włożyłem butelkę do wody, żeby odmoczyć etykietę. Rozpuściła się, a nie odeszła. Nie wiem czy klej taki super, czy papier słaby .

Comment

• becik
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🍼🍼
                            • 2002.07
                            • 14999

Lokal za mało widoczny z ulicy, można go łatwo ominąć. W środku wita restauracyjny klimat, dopiero na dole wystrój pasujący do miejsca jak i do lokalu. Bardziej mi przeszkadzały te unowocześnienia w postaci rur przy sali barowej na dole. Bardzo miłe wrażenie zrobiła wystawa znalezisk archeologicznych znalezionych podczas nadzoru przy pracach w kamienicy. Te XVI-wieczne kafle robią wrażenie, takie mini muzeum historii miejsca.
                            można było na miejscu spróbować 4 obecnych gatunków piwa, jak i kupić czteropak w małpkach (4 różne) za 20 zł. Jak na razie menu nie próbowałem ale liczą na kolejna wizytę w Lublinie. Lokal pozostawił bardzo miłe wrażenie, obsługa również, konkretny i miły kelner posiadający wiedzę na temat piw
                            Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• danhaj
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2010.04
                              • 619

W tej chwili w ofercie pils, dunkel, pszenica i miodowe. Próbowałem tylko pszenicy - udana. Ceny dość wysokie: 0,33 l - 6 zł; 0,5 l - 9 zł. Jedzenie smaczne, chociaż za filet z kurczaka z serem i szpinakiem, z frytkami 30 zł to raczej niemało.
                              Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

www.czechforum.pl

Comment

• tomek35
                                D(r)u(c)h nieuchwytny
                                • 2007.02
                                • 497

Podczas lipcowej wędrówki urlopowej zawitałem do Lublina i skosztowałem piw z tego browaru: pilsa, dunkela, pszenicy i miodowego. Wszystkie piwa znakomite, w szczególności pils mi zasmakował, idealne na przeszło 30 stopniowe upały. Sam lokal wydaje się niewielki, ale tłoku nie było.
                                Myślę, że warto odwiedzić ten browar i skosztować pysznego piwka

Comment

Przetwarzanie...