Lublin, Grodzka 15, Browar-Restauracja Grodzka 15 [zamknięte]
Collapse
X
-
A mnie zastanawia, że browar ma swoją oficjalną nazwę "Grodzka 15", a do butelek leje jako "Browar Grodzki".
Nie piłem z butelki, wolę na miejscu, gdyż tu można się natknąć na zniewalające zapachy warzonego piwa
Wypowiedzcie się, proszę, trochę obszerniej o konkretnych piwach w konkretnych tematach. Ubogo tam... Ja np. koźlaka opiszę za ok. tydzień - po trzeciej degustacji. Na razie zdradzę, że wrażenia przeciętne.Comment
-
Ten lokal w porównaniu z innymi mikrobrowarami wypada średnio. Obsługa kiepska, piwa przeciętne.. Ale ruch w interesie mają:/ Do Bierhalle w Łodzi chętnie bym wrócił. Na Grodzką nie koniecznie..
Wiele jest do zrobienia na Grodzkiej..Comment
-
A teraz dla odmiany zrobię reklamę browarowi i powiem, że od wczoraj do czwartku odbywa się warzenie. Znowu można zaznać podwójnej przyjemności: dla języka i dla nosa. Dla mnie doświadczanie tego połączenia to - bez cienia przesady - jeden z najwspanialszych momentów w życiuComment
-
Knajpa odwiedzona dwukrotnie w ostatnich dwóch tygodniach.
Wreszcie wypiłem piwo robione na miejscu bo poprzednia wizyta zaraz po otwarciu bazowałą na Ciechanie.
Piwa przyzwoite. Nie wybitne ale o wiele smaczniejsze niż w Browarmii odwiedzonej także niedawno.
Ceny średnie, jedzenie smaczne. Szklanka po 18zł. Jest wi-fi.
Trochę brakuje piwnego klimatu. Browar chyba rozlewa swoje piwa do bączków chociaż akurat ich nie mieli (były za to etykiety) a także do petów.MM961
4:-)Comment
-
Wystawiali się w Żywcu.
I wtopa. Zakupiłem buteleczki pszenicy i dunkela.
Pszenica ok. Ale dunkel ???.
To był taki dunkel jak ja jestem murzyn. Komuś w browarze pozajączkowały się chyba butelki i przynajmniej w mojej był całkiem zresztą niezły pilsikWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Lokal za mało widoczny z ulicy, można go łatwo ominąć. W środku wita restauracyjny klimat, dopiero na dole wystrój pasujący do miejsca jak i do lokalu. Bardziej mi przeszkadzały te unowocześnienia w postaci rur przy sali barowej na dole. Bardzo miłe wrażenie zrobiła wystawa znalezisk archeologicznych znalezionych podczas nadzoru przy pracach w kamienicy. Te XVI-wieczne kafle robią wrażenie, takie mini muzeum historii miejsca.
można było na miejscu spróbować 4 obecnych gatunków piwa, jak i kupić czteropak w małpkach (4 różne) za 20 zł. Jak na razie menu nie próbowałem ale liczą na kolejna wizytę w Lublinie. Lokal pozostawił bardzo miłe wrażenie, obsługa również, konkretny i miły kelner posiadający wiedzę na temat piwGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
W tej chwili w ofercie pils, dunkel, pszenica i miodowe. Próbowałem tylko pszenicy - udana. Ceny dość wysokie: 0,33 l - 6 zł; 0,5 l - 9 zł. Jedzenie smaczne, chociaż za filet z kurczaka z serem i szpinakiem, z frytkami 30 zł to raczej niemało.Comment
-
Podczas lipcowej wędrówki urlopowej zawitałem do Lublina i skosztowałem piw z tego browaru: pilsa, dunkela, pszenicy i miodowego. Wszystkie piwa znakomite, w szczególności pils mi zasmakował, idealne na przeszło 30 stopniowe upały. Sam lokal wydaje się niewielki, ale tłoku nie było.
Myślę, że warto odwiedzić ten browar i skosztować pysznego piwkaComment
Comment