Lublin, Rybna 13, Pub i Restauracja u Fotografa [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ufotografa
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2012.09
    • 196

    #46
    Panie Tomolku, bo się piwko skończy...

    Comment

    • Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4485

      #47
      Hm, podobno dwie beczki. To może warto poczekać, aż przestanie się kończyć, i niby dlaczego miałoby być lane od 18.00, a nie od godziny otwarcia lokalu? Jakieś to dziwne. Nie piszę, by marudzić, ale w imię normalności. Jeśli mam nieustannie śledzić od jakiej godziny i którego dnia (bez względu na moje zatrudnienia, sprawy etc.) pojawi się coś ciekawego, to wymiękam.
      Tęsknię za takim lokalem w Lublinie, gdzie - zaszedłszy - mógłbym bez względu na godzinę i możliwości logistyczne zmierzyć się z trzema, czterema ciekawymi piwami.

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19269

        #48
        Nie narzekaj. W Białej jest gorzej

        Comment

        • Prusak
          Major Piwnych Rewolucji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.07
          • 4485

          #49
          Ale może ładniej, i spokojniej, i bardziej prowincjonalnie, co wcale nie musi być zarzutem. A jak powstanie browar restauracyjny... A jeszcze biorąc pod uwagę to, że będzie można zrobić wycieczkę: Biała - Łuków - Żelechów....
          No dobrze, rozmarzyłem się, bardzo lubię lokal na Rybnej, ale jakoś bezkrytyczne podejście do rzeczy jest mi obce.

          Comment

          • ufotografa
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2012.09
            • 196

            #50
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Prusak Wyświetlenie odpowiedzi
            Ale może ładniej, i spokojniej, i bardziej prowincjonalnie, co wcale nie musi być zarzutem. A jak powstanie browar restauracyjny... A jeszcze biorąc pod uwagę to, że będzie można zrobić wycieczkę: Biała - Łuków - Żelechów....
            No dobrze, rozmarzyłem się, bardzo lubię lokal na Rybnej, ale jakoś bezkrytyczne podejście do rzeczy jest mi obce.

            Jeśli chodzi stricte o godzinę, uzależnieni byliśmy po prostu od dostawcy, około właśnie osiemnastej miała być dostawa. Nie chciałem by ktoś się pofatygował i się po prostu zawiódł.

            Godzina też miała być symboliczna, bo jakiś rok czasu dążyłem do tego, by w Lublinie pojawiło się to piwo. Było to moje marzenie, które się ziściło. Miało być pięknie i było. Myślałem, że będzie to okazja by się poznać, by porozmawiać. Kto był - jestem bardzo wdzięczny za przybycie. Bez koszulek, podkładek, szklanek, ale to co najważniejsze było - Ludzie i AleBrowar.

            Ja też bym chciał kilka nalewaków, kegi Artezana, AleBrowaru i Pinty od lewej do prawej...

            Pub nie jest mój, wizje właściciela nie zawsze są tożsame z moimi, dlatego też cieszę się że upór i czas przyniósł efekt.

            Dziękuję,

            Grzegorz
            Last edited by ufotografa; 2013-01-31, 23:26. Powód: poprawka

            Comment

            • tomolek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 1752

              #51
              Dziękuję za pamięć, postaram się zajrzeć dzisiaj późnym wieczorem
              www.ohbeautifulbeer.com

              www.mateuszdrozdowski.pl

              „Kwaśny Edi herbu Koreb

              Comment

              • wita12
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2012.01
                • 52

                #52
                tu bielsko i to biała

                witam serdecznie , dzięki za miły wieczór w czwartek przy ale browarze! W piątek miałem okazje powtórzyć małe co nieco ale tym razem w mej zamkowej w bielsku gdzie króluje pinta (w piątek na kranach była odsiecz ,angielskie śniadanie i dobry wieczór) oraz nowość kocur IPA (polecam!!-choć nie wiem co to za browar). Trzymam kciuki za wasz lokal i życzę więcej nalewaków. U nas się udało a miasto mniejsze i w weekend szpilki nie wciśniesz. Proszę o informacje co teraz na kranach bo chętnie was jeszcze odwiedzę.Pozdrawiam

                Comment

                • reveur
                  Kapral Kuflowy Chlupacz
                  • 2011.01
                  • 51

                  #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wita12 Wyświetlenie odpowiedzi
                  oraz nowość kocur IPA (polecam!!-choć nie wiem co to za browar)
                  pewnie to browar Kocour z Varnsdorfu w Czechach pewnie chodzi o to piwo: http://www.browar.biz/forum/showthread.php?p=1064001
                  IPA, AIPA, EPA andALE!!!:D

                  Comment

                  • wita12
                    Kapral Kuflowy Chlupacz
                    • 2012.01
                    • 52

                    #54
                    wita

                    Dokładnie to to piwo i to z beczki - czysta rozkosz.
                    Pozdrawiam i dzięki za pomoc

                    Comment

                    • tomolek
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 1752

                      #55
                      Piwo, tak jak się obawiałem lodowate no i niestety łyżeczkowane Ale trzeba przyznać, że efekt końcowy, to pięknie prezentujące się piwo z potężną pianą. Niestety w niezbyt pasującym szkle. Za to smaczne, mimo temperatury coś można było wyczuć...

                      Nie będę więcej marudził, fajnie, że ktoś w Lublinie wychodzi z taką inicjatywą.
                      www.ohbeautifulbeer.com

                      www.mateuszdrozdowski.pl

                      „Kwaśny Edi herbu Koreb

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        #56
                        Lokal został poinstruowany na FB w jakiej temperaturze serwuje się piwa

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • tomolek
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 1752

                          #57
                          Obawiam się, że ze względu na sprzęt niewiele da się zrobić. Standardowe chłodziarki to mają chyba zakres regulacji coś od 4 do 6 stopni...
                          www.ohbeautifulbeer.com

                          www.mateuszdrozdowski.pl

                          „Kwaśny Edi herbu Koreb

                          Comment

                          • ufotografa
                            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                            • 2012.09
                            • 196

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomolek Wyświetlenie odpowiedzi
                            Piwo, tak jak się obawiałem lodowate no i niestety łyżeczkowane Ale trzeba przyznać, że efekt końcowy, to pięknie prezentujące się piwo z potężną pianą. Niestety w niezbyt pasującym szkle. Za to smaczne, mimo temperatury coś można było wyczuć...

                            Nie będę więcej marudził, fajnie, że ktoś w Lublinie wychodzi z taką inicjatywą.
                            Był Pan na weekendzie?

                            Szkoda, bo jeśli byłaby to środa, bądź czwartek temperatura była wg wszystkich idealna. Do tego lało się z kranu prawie ciągle, dlatego też łyżeczka była zbędna. Co do szkła... jak wspominałem, nie mieliśmy zupełnie nic poza AleBrowarem z nalewaka. Obyło się bez podkładek, szklanek. Dostał Pan obiecane piwo?

                            Comment

                            • Doro_
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2011.09
                              • 131

                              #59
                              Niezapowiedziana kontrola z Warszawy trwa Bardzo przyjemne wrażenia

                              Comment

                              • docent
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                • 2002.10
                                • 5205

                                #60
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Doro_ Wyświetlenie odpowiedzi
                                Niezapowiedziana kontrola z Warszawy trwa Bardzo przyjemne wrażenia
                                Na dowód kontroli załączam fotę inspektora czyniącego służbowe notatki
                                No cóż, rozwydrzone towarzystwo z wawy chciałoby jeszcze lepszego asortymentu (beczka!). Dziękujemy za miłe przyjęcie. Jeśli latem urządzicie ogródek na placu to może być tam bardzo fajnie. Swoją drogą nie myślałem, że dożyję czasów, kiedy dobre piwo w lokalu będzie droższe w Lublinie niż w Warszawie...
                                Attached Files
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X