Triel Hey Now z Pracowni Piwa jeszcze na kranie, ale radzimy sie spieszyc fani mocno chmielonej, górnej fermentacji, poczują się u nas wybornie- tylko lanych jest 5- Hop SaSa, Atak Chmielu, Hadra, HBC342 oraz Imperium atakuje, oprócz tego Viva la wita, Oki Doki i całe gro butelek
Lublin, Rybna 13, Pub i Restauracja u Fotografa [zamknięte]
Collapse
X
-
Na wstępie chcielibyśmy serdecznie podziękować Wszystkim, którzy uczestniczyli u Nas we wczorajszych obchodach dnia Stout'u, było świetnie (już planujemy kolejne imprezy tego typu )
Od tej chwili postaramy się na bieżąco aktualizować ten wątek, podawać informację o tym co znajduje się aktualnie na kranach,oraz o tym co się na nich znajdzie
A więc sytuacja na dzisiaj wygląda następująco:
1. AleBrowar - King of Hop
2. Pinta - Oto Mata IPA (nast. ALeBrowar Hop Sasa Wet Hop)
3. Mikkeller - BLACK Imperial Stout
4. Anderson Valley - Barney Flats Oatmeal Stout
5. Wąsosz - Sean Dry Stout
6. Artezan - Czarna Wołga Oatmeal Stout
7. Widawa - Liberty Stout
8. AleBrowar - Smoky Joe
Comment
-
-
Od wczoraj zmiany na 3 kranach.
Stan na chwilę obecną:
1. AleBrowar - King of Hop
2. AleBrowar - Hop Sasa Wet Hop
3. Mikkeller - BLACK Imperial Stout
4. Anderson Valley - Barney Flats Oatmeal Stout
5. Wąsosz - Sean Dry Stout
6. AleBrowar - Naked Mummy
7. Pinta - Atak Chmielu
8. AleBrowar - Smoky Joe
Comment
-
-
Aktualizacji ciąg dalszy...
Po ostatnich imprezach krany ruszyły pełną pianą. Aktualnie z nalewaków (tak z okazji Święta Niepodległości) napijecie się:
1. Ale Browar - Crazy Mike
2. Widawa - Conrad (Fruit IPA)
3. Mikkeller - Black
4. BrewDog - Jack Hammer (od godziny 18)
5. SzałPiw - Bźdźągwa
6. Ale Browar - Naked Mummy
7. Pinta - Atak Chmielu
8. Pinta - Apetyt na Życie
Comment
-
-
No teraz to mi się podoba menu, ale wczoraj też nie było źle. Fajnie, że jest coś lajtowego (Pierwsza Pomoc), coś belgijskiego, coś dla piwnych geeków (wczoraj Nogne), ale przede wszystkim przekrój polskiej piwnej rewolucji (na miarę ilości dostępnych nalewaków). Oby tylko nie brakowało miejsca na stouty...
Jaka szkoda, że nie mam takiego miejsca bliżej
Comment
-
-
Lokal odwiedziliśmy przy okazji świąt, w weekend przedświąteczny. Ciekaw byłem czy nowa osoba odpowiedzialna za dobór piw daje radę. No więc tak - daje Ciekawie i miło, da się pogadać, po jakimś czasie udało nam się zakupić zagubioną koszulkę piwnego lublina, za co bardzo dzięki. Kranów 8, wszystkie kraftowe, z tego co pamiętam w relacji 7 polskie - 1 zagraniczne. Ceny ok, różne szkło dopasowane do styli, super. Do tego zmiana menu na burgery, choć nie dane mi było ich spróbować (żołądki pełne, wszak święta). Duże brawa, że ta jedna z niewielu iskierek piwnej rewolucji w lbn dalej trwa, co więcej - rozwija się
Comment
-
-
Dzięki za ciepłe słowa Jak będziecie następnym razem w Lublinie to zapraszamy ponownie
Obecna sytuacja na kranach:
1. Piwne Podziemie - Blakalicious
2. Rogue - Hazelnut Brown Nectar
3. Piwne Podziemie - Hops, Death & Taxes
4. Pracownia Piwa - Huncwot
5. Pracownia Piwa - Hey Now
6. Szałpiw/Olimp - Satyr
7. St. Bernardus - Christmass Ale
8. Pracownia Piwa - Smoked Cracow Ho Ho Ho
Comment
-
-
Oferta piwna na naprawdę wysokim poziomie: 8 kranów, dominacja polskich kraftów, dobór piw naprawdę trafiony, że warto było wpaść i zostać na więcej niż jedno piwo.
Bardzo fajny Blackalicious z Piwnego Podziemia; Space Sheep z Podgórza w formie; Rejbel z Pracowni Piwa.
Do tego fajne burgery.
Położenie na Starym Mieście, lecz na tyłach głównego traktu turystycznego sprawia, że w lokalu i ogródku piwnym czas płynie wolniej i sympatyczniej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ufotografa Wyświetlenie odpowiedziMyślę że dalej można przysiąść i pogadać o Piwie.
Od wtorku do soboty za barem stoi Tomasz który oprócz tego że posiada dużą wiedzę na temat piwa to jest również jego pasjonatem.
Ja też jestem codziennie, zazwyczaj po lewej stronie baru z laptopem i papierami na blacie.
Jeżeli ktokolwiek będzie miał ochotę pogadać o Piwie jesteśmy otwarci.
Wystarczy powiedzieć: cześć Tomek, Bartek co tam ciekawego dzisiaj macie..?
Jeżeli chodzi o kelnerki to ciągle pracujemy nad podnoszeniem ich wiedzy na temat piwa.
Trzeba jednak brać pod uwagę fakt że rotacja na ośmiu kranach jest dosyć spora i nie zawsze uda się ogarnąć jakąś wyjątkową ciekawostkę na temat danego piwa. Zwłaszcza gdy obecnie na naszych kranach są praktycznie same AIPA, APA, IPA...
Comment
-
-
Kiedy wybierałem się do Lublina kilka osób "kazało" mi tu zajrzeć. W samym Lublinie w saunarium Aqua Lublin "kazano" mi tam zajrzeć. Na giełdzie lubelskiej to samo.
Trochę mnie zdenerwowało szukanie ulicy (brak nazwy przy wylocie), ale mimo wieku umiem trochę korzystać z telefonicznych aplikacji.
I nie żałowałem.
Wypiłem dobre piwo z Poniatowej. Zjadłem smacznego burgera. Miło pogadałem (chyba z Maćkiem) (głównie to ja mówiłem ) i dostałem jeszcze na wyjście gifty.
Na pewno oprócz browarów restauracyjnych będzie to mój stały punkt odwiedzin podczas każdorazowego odwiedzenia LublinaWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment