Puławy, 6 sierpnia 43b, Trzy Korony

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4511

Lokal odwiedzony po raz któryś z rzędu. Kuchnia trzyma nadal dość wysoki poziom. Pils nadal najsłabszy w ofercie, za duże wysycenie, w smaku mało wyrazisty, Bursztynowe też tradycyjnie najlepsze. Na plus trzeba zapisać poprawę jakości Ciemnego, wyraziste nuty goryczkowe, większa treściwość, mimo że brak karmelowych elementów, co mi akurat odpowiada.

Comment

• Gringo
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼
      • 2007.07
      • 2162

Kolejny odwiedzony browar. Z poprzednich opisów miałem skrajne przeczucia jak to będzie, czy warto np wziać tam nocleg i się stołować.
      Na szczęście lokal jak widać się dotarł i trzyma wysoki poziom usług.
      Hotel czysty, przyjemny, świetny taras z widokiem na Wisłę. wielka sala restauracyjna jest klimatyzowana. Okolice hotelu były prawdopodobnie odkomarzone. W sąsiednim lokalu Tawerna, było czarno od komarów a na tarasie Trzech Koron i parkingu, tylko pojedyncze sztuki.

Karta restauracyjna skromna ilościowo ale genialna jakościowo. Wszystko co próbowałem było bardzo smaczne.

Piwo.
      Również smaczne. Najlepsze Bursztynowe i Pszeniczne. Jasne było w porządku, natomiast ciemne mi nie podchodziło, ale nie jestem miłośnikiem tego gatunku, stąd pewnie takie odczucie, nie wyczułem jakichś wad czy zepsucia.

Ludzi faktycznie mało, w poniedziałek rano były tylko dwie osoby na śniadaniu, w porze obiadowej też skromnie (spotkany jakiś miłośnik Ataku Chmielu), wieczorami zajęte tylko pojedyncze stoliki, jak to się utrzymuje ?

Ogólnie udany wypad, jeżeli w przyszłości będę musiał się zatrzymać znów w okolicy, to bez wahania wybiorę Trzy Korony.

Comment

• leona
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2009.07
        • 5853

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
        (...)
        Ludzi faktycznie mało, w poniedziałek rano były tylko dwie osoby na śniadaniu, w porze obiadowej też skromnie (spotkany jakiś miłośnik Ataku Chmielu), wieczorami zajęte tylko pojedyncze stoliki, jak to się utrzymuje ?
        (...)
        Jak widziałeś ich stronę www to na pewno zwróciłeś uwagę na gwiazdki i niebieski kolor na dole. Czyli nie dość, że płacisz za piwo to jeszcze warzelnia jest min. z twoich podatków

Comment

• Pancernik
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2005.09
          • 9804

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
          ...to jeszcze warzelnia jest min. z twoich podatków
          Jak wolisz płacić np. na fotoradary, Twoja sprawa...

Comment

• emes
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.08
            • 4275

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo
            ...

...
            Przed birofiliami w Żywcu byliśmy tam w piątek o 8 rano i nie byliśmy sami (goście na śniadaniu z noclegami pewnie). Z rozmowy z piwowarem wynikało, że lokal żyje weselami i eventami firmowymi. Ponownie byliśmy kilka dni później, po Żywcu, około 18-20 godziny w niedzielę, kilka stolików zajętych, natomiast cały taras nad Wisłą zarezerwowany na wyłączność dla gości weselnych, czy jakąś inną uroczystość (nie pamiętam co, choć nas poinformowano co dokładnie się tam odbywa).

Comment

• leona
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2009.07
              • 5853

Po raz kolejny przekonałem się, że zarządzającym zwisa to czy piwo się sprzedaje czy nie. Nadal nie można kupić na wynos innej butelki niż 1 l za "dwadzieściaparę" zł (zwrotnej jakoś nie zabrałem w siedmiuset kilometrową podróż).
              Miałem zjeść obiad (ca 40 zł) i kupić piwo na wynos (ca 40 zł jeśli piwo byłoby dostępne w półlitrowych butelkach i nawet nieco droższe niż na miejscu). Zostawiłbym minimum 70 zł ale po co im kiedy już w sobotę jest wesele i do tego czasu pewnie nie chcieliby robić raportu kasowego?
              Wciąż jest to wołający przykład jak wydawane są tzw. unijne pieniądze.

Comment

• fans
                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                • 2010.04
                • 195

Przyznam że też nie ogarniam polityki tego przybytku.Większość mikrusów rozlewa swoje piwa do butelek 0,33 lub 0,5,część z nich dodatkowo próbuje je upchnąć na pułki w różnych sklepach.Osobiście zawitałbym częściej po kilka flaszek,ale perspektywa litereka '' niespodziewanki"skutecznie mnie od tego odstrasza.''Niespodziewanki"bo z jakością ich napitków bywa różnie.Lecz chyba właścicielom Trzech Koron jest wsio radno czy piwo się sprzeda czy się zepsuje,przecież za oknem jest Wisła. Jest gdzie wylać.

Comment

• Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2816

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fans
                  ''niespodziewanki"
                  Przed "niespodziewanką" można się obronić prosząc kelnerkę o próbki piwa, które potencjalnie chce się kupić.

Comment

• fans
                    • 2010.04
                    • 195

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
                    Przed "niespodziewanką" można się obronić prosząc kelnerkę o próbki piwa, które potencjalnie chce się kupić.
                    Jakiej pojemności są te próbki?.

Comment

• Pankracy
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛🥛🥛
                      • 2007.10
                      • 2816

Nie jestem w stanie podać. Mają na barze mini-kufle, w które to szkło nalewają maksymalnie gdzieś tak 1/3 ich pojemności.

Comment

• fans
                        • 2010.04
                        • 195

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
                        Nie jestem w stanie podać. Mają na barze mini-kufle, w które to szkło nalewają maksymalnie gdzieś tak 1/3 ich pojemności.
                        W takim razie plusior dla nich.

Comment

• bayern71
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.06
                          • 1004

Trochę sobie tam wczoraj posiedziałem. Na kranach pojawił się lager wiedeński. Smaczny. A w planach górna fermentacja. Chmiele już kupione. Będzie amerykańsko.

Comment

• docent
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2002.10
                            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bayern71
                            A w planach górna fermentacja. Chmiele już kupione. Będzie amerykańsko.
                            Nie mów tego głośno, zjedzą Cię
                            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• bayern71
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2006.06
                              • 1004

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                              Nie mów tego głośno, zjedzą Cię
                              No tak. Klimat na forum się zrobił antyamerykański jak na pochodzie 1-majowym w 1951 roku.

Comment

• sandacz
                                Porucznik Browarny Tester
                                • 2007.01
                                • 345

Podstawowe wrażenie z wizyty sprzed półtora tygodnia mam takie, że piwowarowi udało się wyeliminować delikatny acz drażniący posmaczek zwietrzałości ze wszystkich swoich piw. O bardzo smacznym Angielskim ALE już pisałem; o Jasnym zaraz napiszę. Tutaj jeszcze dodam, że jedzenie na ich stałym poziomie, czyli bez wpadek, ale też jakichś wyjątkowo pozytywnych emocji, zaś obsługa kelnerska na najwyższym poziomie.

Comment