Puławy, 6 sierpnia 43b, Trzy Korony

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Fala
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.07
    • 671

    #16
    Ufffff, aż nie miło mi się zrobiło
    W sumie, to może i dobrze, że wyjechałem w dzień otwarcia
    Ciekawe, co na to kolega brewerypulawy, bo ostro reklamował swego czasu otwarcie nowego, hmm "browaru"(?) w Puławach, a teraz twardo milczy
    Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
    Admin ma zawsze rację

    PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

    Comment

    • tomolek
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.05
      • 1752

      #17
      Bardzo przypomina mi to sceny jakie działy się na początku w Lublinie na Grodzkiej 15. Na szczęście po jakimś czasie obsługa jak i przede wszystkim jakość piwa bardzo się poprawiły. Cóż może tak to już musi być...
      Ja sobie jeszcze spoikojnie poczekam zanim wybiorę się do Puław.
      www.ohbeautifulbeer.com

      www.mateuszdrozdowski.pl

      „Kwaśny Edi herbu Koreb

      Comment

      • docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

        #18
        Nie ma co ukrywać, że tak naprawdę browar zaliczył falstart, co jest istnym kuriozum biorąc pod uwagę opóźnienie w otwarciu. Uwarzony na miejscu pils miał zaledwie 2 tygodnie i jak na tak młode piwo to przyznaję, że dało się je wypić. Żadnej stęchlizny czy szmaty o której wspominał MINIAKos w moich próbkach nie było, za to wyczuwalny mocny zbożowo-brzeczkowy aromat.
        Piwowar Arkadiusz Tyburski nie dał się namówić na polanie degustacyjnej próbki ciemniaka i wcale się mu nie dziwię. Piwo leżakuje dopiero tydzień, więc w kranie powinno być minimum za dwa tygodnie.
        Trochę dziwna sprawa z pojemnościami. Browar ma własne szkło w postaci kufla 500 ml oraz dwóch pokali - większego i mniejszego. Ja otrzymałem piwo w tych większych po czym okazało się, że policzono mnie za małe piwo gdyż duże jest "tylko w kuflach". Może być i tak.

        Podsumowując - z wizytą w Puławach można się jeszcze wstrzymać chwilę, aż piwa doleżakują.
        Foty jak zwykle dostępne na Polskich Minibrowarach.
        Last edited by docent; 2011-08-16, 09:31.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

        Comment

        • MINIAKos
          Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
          • 2010.02
          • 151

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
          w moich próbkach nie było, za to wyczuwalny mocny zbożowo-brzeczkowy aromat.
          Wiedziałem, że o czymś zapomniałem. W moim przypadku, faktycznie pierwszy łyk dawał zbożowy posmak, jednak potem dawało mi tylko stęchłym.

          I mnie niestety nie udało się pomówić z piwowarem, gdyż poinformowano mnie że wyszedł już.
          Last edited by MINIAKos; 2011-08-16, 14:40.

          Comment

          • emako
            Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
            • 2010.11
            • 105

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedzi
            Wieczorem jak wrócę do domu to coś skrobnę. Jestem u rodzinki teraz i nie mam za dużo czasu by siedzieć przy kompie
            Całkiem ładnie skrobnąłeś
            Po rozmowie z Tobą poczekam, aż piwo doleżakuje i wtedy odwiedzę browar.
            PIWA REGIONALNE
            Puławy, Wróblewskiego 29
            www.piwaregionalne.pulawy.pl
            info@piwaregionalne.pulawy.pl
            Zapraszamy:
            pn.-sob. 10-23
            niedziela: 12-21
            Jesteśmy na Facebook'u -> kliknij

            Comment

            • tomolek
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 1752

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emako Wyświetlenie odpowiedzi
              Całkiem ładnie skrobnąłeś
              Po rozmowie z Tobą poczekam, aż piwo doleżakuje i wtedy odwiedzę browar.
              Rzuciłem okiem na stronę z sygnaturki, bardzo porządna, lepsza niż strony niektórych browarów... Gratuluję profesjonalnego podejścia do biznesu, jak będe w Puławach na pewno zajrzę
              www.ohbeautifulbeer.com

              www.mateuszdrozdowski.pl

              „Kwaśny Edi herbu Koreb

              Comment

              • Fala
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2004.07
                • 671

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emako Wyświetlenie odpowiedzi
                Całkiem ładnie skrobnąłeś
                Po rozmowie z Tobą poczekam, aż piwo doleżakuje i wtedy odwiedzę browar.
                To może razem odwiedzimy, bo mi też się nie uśmiecha iść na "niedorobione" piwo
                Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                Admin ma zawsze rację

                PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

                Comment

                • emako
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2010.11
                  • 105

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Fala Wyświetlenie odpowiedzi
                  To może razem odwiedzimy, bo mi też się nie uśmiecha iść na "niedorobione" piwo
                  Nie ma sprawy,,, może się razem wybrać
                  PIWA REGIONALNE
                  Puławy, Wróblewskiego 29
                  www.piwaregionalne.pulawy.pl
                  info@piwaregionalne.pulawy.pl
                  Zapraszamy:
                  pn.-sob. 10-23
                  niedziela: 12-21
                  Jesteśmy na Facebook'u -> kliknij

                  Comment

                  • emako
                    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                    • 2010.11
                    • 105

                    #24
                    Dziś i ja po służbowych obowiązkach odwiedziłem "Trzy Korony".

                    Lokal i jego wystrój jak dla mnie i małżonki, bomba. Widok z tarasu na wisłę, klimat lokalu oraz jego design zrobiły pozytywne wrażenie. Lokal jako ośrodek na przyjęcia weselne, konferencje itp spotkania przyjmie się szybko w lokalnym środowisku jeśli zbyt mocno nie będą szaleć z cenami.
                    Ale do rzeczy. Na pierwszy strzał poszedł kufel przenicznego.
                    Piana słaba, szybko znikająca. Bardzo lekki posmak bananowo-goździkowy-zbyt słaby. Chyba dalej mają problem z pienieniem się, bo piwo do kufla nalali z dzbanka

                    Na drugi strzał poszedł Pils, i tu schody....smak nijaki. Wymaga jeszcze wyraźnie doleżakowania, albo zmiany receptury ( albo nadzoru piwowara ).
                    Pojawił się pewien problem natury nalewania piwa co zwróciło moją uwagę. Kufle nie są napełniane po 0,5l. Na moje oko jest tak ok. 0,4l ( zdjecie poniżej ).
                    Biorąc pod uwagę cenę 7zł/0,5l powinni się bardziej postarać, aby to było to "pół a nie prawie pół litra".
                    Rewizyta za jakiś czas,,, niech trochę popracują nad piwem.
                    Attached Files
                    PIWA REGIONALNE
                    Puławy, Wróblewskiego 29
                    www.piwaregionalne.pulawy.pl
                    info@piwaregionalne.pulawy.pl
                    Zapraszamy:
                    pn.-sob. 10-23
                    niedziela: 12-21
                    Jesteśmy na Facebook'u -> kliknij

                    Comment

                    • pioterb4
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2006.05
                      • 4322

                      #25
                      Pojawił się pewien problem natury nalewania piwa co zwróciło moją uwagę. Kufle nie są napełniane po 0,5l. Na moje oko jest tak ok. 0,4l ( zdjecie poniżej ).
                      Nie ma miarki na kuflu?

                      Comment

                      • emako
                        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                        • 2010.11
                        • 105

                        #26
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                        Nie ma miarki na kuflu?
                        Niestety nie.
                        PIWA REGIONALNE
                        Puławy, Wróblewskiego 29
                        www.piwaregionalne.pulawy.pl
                        info@piwaregionalne.pulawy.pl
                        Zapraszamy:
                        pn.-sob. 10-23
                        niedziela: 12-21
                        Jesteśmy na Facebook'u -> kliknij

                        Comment

                        • pioterb4
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2006.05
                          • 4322

                          #27
                          A to dziwne. W gastronomii rzadko się zdarza żeby szklanki były bez miarki. Bo niby ja wtedy wiadomo, że barman dolał do kreski...

                          Comment

                          • danhaj
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2010.04
                            • 620

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emako Wyświetlenie odpowiedzi
                            Dziś i ja po służbowych obowiązkach odwiedziłem "Trzy Korony".


                            Ale do rzeczy. Na pierwszy strzał poszedł kufel przenicznego.
                            .
                            Dzięki za relację. We wrześniu odwiedzę ich również. Mam nadzieję, że jak to w nowych tego typu przybytkach bywa, pierwsze warki nie są zwykle zbyt udane i z czasem dojdą do wprawy.

                            Wybacz, ale z racji wykonywanego kiedyś zawodu muszę sprostować (to silniejsze ode mnie ): nie przeniczne, a pszeniczne
                            Wycieczki do czeskich browarów (z Krakowa)

                            www.czechforum.pl

                            Comment

                            • Fala
                              Kapitan Lagerowej Marynarki
                              • 2004.07
                              • 671

                              #29
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emako Wyświetlenie odpowiedzi
                              Dziś i ja po służbowych obowiązkach odwiedziłem "Trzy Korony"...
                              Emako, na mmpulawy sporo ludzi się skarży na opieszałość personelu. Co o tym powiesz, długo czekałeś na złożenie zamówienia, a później na realizację i ... rachunek? Tu fragment jednego z postów:
                              Mnie powaliła z nóg "kelnerka" na której podejście do naszego stolika czekaliśmy 45 minut, a tuż po przyjęciu przez nią zamówienia po 1 minucie wróciła do nas z rachunkiem!!! Kazała nam od razu zapłacić za coś czego nie widzieliśmy na oczy, bo jak powiedziała - zdarza jej się, że ludzie wychodzą nie płacąc.
                              Jeśli ktoś chce poczytać więcej to link do artykułu i komentarzy: Trzy Korony ...
                              Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
                              Admin ma zawsze rację

                              PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘ

                              Comment

                              • MINIAKos
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2010.02
                                • 151

                                #30
                                Dzięki za artykuł. Widzę, że nie tylko ja z dziewczyną uważam tamtejszy personel za lekko mówiąc opieszały

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X