Puławy, 6 sierpnia 43b, Trzy Korony

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4485

Oby tak było z pozostałym minibrowarami. Jeśli już Pils w Trzech Koronach daje się określić jako dobry, to za jakiś czas trzeba będzie sprawdzić, czy jest to stała tendencja.

Comment

• leona
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2009.07
      • 5853

W końcu udało mi się i zjeść, i wypić na miejscu. Z ponownego jedzenia tutaj skutecznie wyleczył mnie kucharz serwujący rozgotowany makaron utopiony w kremówce zmieszanej ze szpinakiem i pani kelnerka zlewającym wzrokiem patrząca na mnie kiedy o tym wspomniałem.
      Kelnerce odpuszczam w jej stawce 6 zł za godzinę nie ma pewnie wysłuchiwania pretensji od klientów.
      Natomiast penne w kremowym sosie szpinakowym to było było największe gówno jakie podano mi w ostatnich latach.

Piwo na miejscu dobre i tanie jak na browar restauracyjny.

Comment

• need
        Kapral Kuflowy Chlupacz
        • 2014.08
        • 45

Będąc przejazdem w Puławach nie omieszkaliśmy z koleżanką małżonką zajrzeć do omawianego przybytku. Ponieważ byłem zmotoryzowany spożyłem na miejscu tylko małe Ale. Dokładnie nie wiem jak je nazywają i oni chyba też nie wiedzą, bo jest tam piwo o nazwie Amber i to ponoć piwo dolnej fermentacji oraz pite przeze mnie Ale chmielone m.in. amerykańcami, ale już na butelce wziętej ze sobą to samo piwo nazywa się Amber Ale. Albo kelnerka nie do końca wiedziała co mówi albo mają tam 2 ambery - dolnej i górnej fermentacji.
        Lokal robi trochę dziwne wrażenie, jak już ktoś pisał, bo jest wielkości hangaru samolotowego a w piątkowe popołudnie były tam 4 osoby. Obejrzałem sobie warzelnię i zza szyby leżakownię. Warzą ponoć raz na miesiąc + dla kontraktowców (info od obsługi), obecnie pełnych było 5 tanków.
        Jedzenie ok, ale jedliśmy tylko zupę i pierogi. Wypity Ale bardzo przyjemny i treściwy jak na 12, wyraźnie słodowy w aromacie i smaku, delikatnie chmielony, goryczka niska. Jak dla mnie można byłoby sypnąć chmielu zdecydowanie więcej. Niemniej zabrałem 2 butelki ze sobą. Dostępne były 0,5l w cenie 7 zł, co uważam za przyzwoitą ofertę.

Comment

• Rzeszowiak
          Major Piwnych Rewolucji
          🍼
          • 2009.04
          • 1597

Aktualnie w ofercie jasne, angielski ale (faktycznie to ESB), bursztynowe i imperial bock. Przynajmniej tak wynika z opisów na butelkach, bo karta dań i napojów jest niezbyt precyzyjna.

Piwa bardzo dobre (zwłaszcza ESB i jasne), dostępne na wynos również w butelkach 0,5 litra.

Obsługa kiepska, jedzenie zdecydowanie zbyt drogie w stosunku do jakości i wielkości porcji.

Zdecydowanie największym plusem lokalu jest piwo

Comment

• Gringo
            Major Piwnych Rewolucji
            🍼
            • 2007.07
            • 2161

Po dwóch latach los sprawił że znów odwiedziłem Trzy Korony.
            Mam to szczęście że od jakiegoś czasu w czwartki jest promocja i każde piwo 0,5 litra kosztuje tylko 5,00 zł.
            Dziś dostępne były:
            Pils - średni.
            Piaski Nevady - średni, mydlany nie do końca moje bajka.
            Ale - też nie urwał d...y
            Bursztynowe - świetne, pyszne, poezja smaku.

Obawiałem się jakości jedzenia widząc posty poprzednika i faktycznie żurek z tartym chrzanem był słaby, natomiast danie główne żeberka ze szpeclami bardzo dobre.
            Mimo pełnego obłożenia hotelu (dostałem ostatni pokój) trochę pustawo w restauracji.
            Warto dla tarasu nad Wisłą tutaj zaglądać.

Comment

• e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19269

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gringo Wyświetlenie odpowiedzi
              Piaski Nevady - średni, mydlany nie do końca moje bajka.
              Toż to Grand Champion tegorocznych Chmielaków !!!
              Last edited by e-prezes; 2015-08-27, 22:27.

Comment

• Gringo
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2007.07
                • 2161

Właśnie słyszałem kilka dni temu... no nie podszedł mi. Nie że paskudny czy tym podobne, po prostu średniak wśród IP na naszym rynku, jakieś takie mdłe. Takie jest moje zdanie. Jury pewnie wie lepiej
                Last edited by Gringo; 2015-08-27, 22:34.

Comment

• sandacz
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2007.01
                  • 345

Byłem po raz kolejny pod koniec stycznia. Świetna, przyjazna obsługa. Miła niespodzianka jako rekompensata za pewną niedogodność dla mnie, która de facto nie była stuprocentową winą lokalu. Jedzenie, niestety, cały czas mocno średnie. Żurek mało kwaśno-chlebowy, śledź przeoctowiony i z dodatkiem niezbyt świeżej rukoli (choć sama kompozycja, z ogórkiem kiszonym w jabłku, świetna). Piwo , powiedzmy, przyzwoite. Leciutki posmaczek zwietrzałości jest przeszkodą w jednoznacznie pozytywnej ocenie piwa.

Comment

• Gringo
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2007.07
                    • 2161

Jest nowość - Heart Of Oak, czyli porter. Coś mi się wydaje że niew doleżakowany. Dobry ale chaotyczny i agresywny, nie poukładany.
                    Pozostałe piwa przyzwoite.
                    Jedzenie nadal wysoka półka. Wyśmienite.
                    Obsługa na medal.
                    Last edited by Gringo; 2017-11-26, 19:29.

Comment

• yoreck
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2004.04
                      • 526

Jest nowość - Heart Of Oak, czyli porter.
                      Hmmmm,pojechałem dzisiaj do Puław po to piwo i okazało się ,ze nie mają i nie mieli tej jesieni portera
                      Z piw ciemnych - tak mi powiedziano - był tylko stout. Porter był lany czy w butelce? Już nic nie rozumię?

Comment

• Gringo
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2007.07
                        • 2161

Lany, obsługa twierdziła na początku że to Stout a później sprostowała że porter.

Comment

• MLT
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.12
                          • 1048

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoreck Wyświetlenie odpowiedzi
                          Hmmmm,pojechałem dzisiaj do Puław po to piwo i okazało się ,ze nie mają i nie mieli tej jesieni portera
                          Z piw ciemnych - tak mi powiedziano - był tylko stout. Porter był lany czy w butelce? Już nic nie rozumię?
                          Piłem butelkowanego.

Comment

• yoreck
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2004.04
                            • 526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT Wyświetlenie odpowiedzi
                            Piłem butelkowanego.
                            Lany, obsługa twierdziła na początku że to Stout a później sprostowała że porter.

Comment

• Pendragon
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛
                              • 2006.03
                              • 13952

Ktoś wie w jakich godzinach czynny jest browar?
                              Wcięło mi go z mapy i musiałem nanieść jeszcze raz.
                              A na stronie i na fb nie podają :/

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• fans
                                Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                                • 2010.04
                                • 195

Wizytację odbyłem tydzień temu,na moje pytanie o porter pani zrobiła wielkie oczy twierdząc kategorycznie że jest tylko stout.

Comment

Przetwarzanie...
                                X