Lubartów, 11-go listopada 19, Bar Kufelek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • sandacz
    Porucznik Browarny Tester
    • 2007.01
    • 345

Lubartów, 11-go listopada 19, Bar Kufelek

Tani bar piwny. Z nalewaka Perła Chmielowa za 3,40. Z butelki inne produkty lubelskiego browaru; piw koncernowych chyba brak, a przynajmniej nikt ich nie kupuje.
    Lokal w dużym domu wolnostojącym. Tuż obok wejścia, na podwórku, huśtawka ogrodowa - palacze mogą się pobujać. Widać na knajpę zaadaptowane zostały jakieś pomieszczenia gospodarcze, gdyż niektóre ściany pokrywają kafelki. Składa się z trzech małych salek; w sumie będzie 25-30 miejsc. WC wewnątrz. Jest ciepła woda.
    Za barem stoją (siedzą) na zmianę właścicielka i jej pracownica.
    Klientelę stanowią wyłącznie panowie, średnia wieku ok. 40 lat. Bezpiecznie, nawet dla "cudzoziemców".

Nie wiem dlaczego, ale Perła tutaj ewidentnie odstaje in plus od tych serwowanych w innych lokalach Lubartowa czy Lublina. Czuć świeżość, jakąś nawet goryczkę odchmielową i brak irytującej słodyczy pochodzenia alkoholowego. Piwo oczywiście nie do degustacji, ale jest dobrym kompromisem podczas spotkania z osobą niezorientowaną piwnie.
    Ostatnia zmiana dokonana przez sandacz; 2011-12-27, 23:23.
  • Komar_Pafnucy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.08
    • 1114

Byłem tam 8 lat temu w czasie studenckiego objazdu. Zamiast zwiedzania kościoła wybraliśmy bar Kufelek i pobliskiego, bodajże Smakoszka. Pamiętam upomnienie pani stojącej za barem do delikatnie awanturującego się jegomościa brzmiące mniej więcej: "Zachowuj się! Mamy gości". W którymś z wymienionych lokali był wtedy lany Janów za ok. 2,50 ale nie mam pewności czy to właśnie w Kufelku... w każdym razie krótką wizytę w Lubartowie i w samym Kufelku wspominam bardzo miło.

Multitap Crawl
    Multitap Crawl na Facebook

"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
    Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
      Belgia, Gent, Dok Noord 4B (Hal 16), Dok Brewing Company
      dadek
      Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
      2024-09-19, 03:44
    • dadek
      Belgia, Gent, Botermarkt 5, Artevelde Stadsbrouwerij
      dadek
      Browar restauracyjny w samym sercu pięknej gentskiej starówki odwiedziliśmy 5.08.2024. Mieści się on na parterze 2-piętrowej białej kamienicy, przed którą wprost na bruku rozstawiono ogródek z firmowymi parasolami otoczony skrzyniami z zielenią. Mimo, że to ulica można tu przyjemnie posiedzieć...
      2024-09-17, 00:54
    • dadek
      Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
      dadek
      Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
      2024-04-24, 01:15
    • dadek
      Niemcy, Oberasbach-Altenberg, Zirndorfer Straße 18, 1.Altenberger Brauhaus
      dadek
      Rodzinny browarek powstały w 2015 roku w miejscowości 10 km na zachód od centrum Nürnberg. Najszybciej można tu dojechać pociągiem do stacji Zirndorf i dojść 1300 m, ewentualnie podjechać autobusem 70 lub 72.
      Odwiedziliśmy browar 29.11.2023. Żółty, 2-piętrowy budynek ze spadzistym...
      2023-12-10, 23:39
    • dadek
      Holandia, Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
      dadek
      W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
      Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
      2023-09-07, 01:42
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...