Łagów, Zamkowa 2, kawiarnia przy bistro Ogród Smaków

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Aleksandros
    Porucznik Browarny Tester
    • 2011.05
    • 352

Łagów, Zamkowa 2, kawiarnia przy bistro Ogród Smaków

Dodaję jako ciekawostkę. W kawiarni można się napić piwa z Braumanufaktur z Poczdamu.

Lokal dzieli ogródek z bistro Ogród Smaków i znajduje się na samym brzegu Jeziora Trześniowskiego. Miejsce bardzo przyjemne. Piwo tylko butelkowe. Dostępne były Potsdamer Stange, Weizen, Hell i Dunkel. Hell widocznie najlepiej schodził, bo po kilku dniach go zabrakło. Piłem tylko dwa pierwsze, oba bardzo dobre. Piwo było serwowane w firmowym szkle, były też podkładki browaru.

Na koniec cena: 11 zł za butelkę 0,5 l. W porównaniu z cenami w Niemczech może nie szokuje, ale według mnie stanowi poważną barierę przy polskich zarobkach. Ale może ktoś z forumowiczów się z ciekawości skusi.

Related Topics

Collapse

• Rzeszowiak
    Cieszyn, Zamkowa 3, Kawiarnia Presso
    Rzeszowiak
    Kawiarnia obok głównego wejścia na wzgórze zamkowe. Na kranach Albrechtice Pius 11 (pils) oraz Noszak.

Niestety nie zauważyłem, że lokal ma już swój wątek. Proszę zatem o przeniesienie posta.
    2021-08-28, 22:27
  • bastion
    Słowacja, Zabokreky Nad Nitrou 700, Farma U Durkovych.
    bastion
    Pomysł na kompleks z pensjonatem i browarem, gdzie samym się jest producentem lokalnej żywności, nie jest nowy. Na takowy też wpadła rodzina Durkovych, w niewielkiej miejscowości o ciekawej nazwie- Żabokreky nad Nitrou. Ta nie ma nic specjalnego do zaoferowania, za to przez jej centrum przebiega...
    2023-05-24, 20:51
  • ART
    Gniezno, Chrobrego 43/1, Coffee Rum
    ART
    Poszukiwanie i znalezienie baru z jakimkolwiek sensownym piwem w Gnieźnie to nie lada wyzwanie np. Gdy w Dobrym browarze nie ma miejsc.

Przypadkiem na uliczce biegnącej od rynku taka zdaje się dość nowa klubkawiarnia się nam przytrafiła o nazwie Coffee Rum.

Kawiarnia-bistro,...
    2024-03-10, 14:01
  • heckler
    Moravská Třebová, Zámecké nám. 183/4, Knížecí pivovar Moravská Třebová
    heckler
    Moravská Třebová to miasto założone w połowie XIII w. przez Boreša z Rýzmburka. Duża liczba zabytków i dzieł sztuki przypomina o czasach, kiedy to Třebová nazywana była Moravskimi Atenami. Ładne miasteczko z dużym rynkiem, oraz pięknym zamkiem, który jest uznawany za jeden z ważniejszych...
    2023-08-22, 08:08
  • darekd
    Wrocław, Nowowiejska 63, Kawiarnia Artystyczna Alfa
    darekd
    Kawiarnia funkcjonuje dobrych parę lat, cechuje się przyjemnym kawiarnianym wystrojem. Można w niej oglądać mecze i walki KSW, wystawy fotografii, wypić kawę, są jakieś desery, ale do rzeczy:

jest kran z czeską Holbą

Co jednak mnie zainteresowało najbardziej, to...
    2021-08-13, 16:48
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...