Uście, os.Słoneczne 59, Pole Biwakowe-Bar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Uście, os.Słoneczne 59, Pole Biwakowe-Bar

Nazwa umowna. Sezonowy bar przy polu biwakowym.

Obecnie drugi sezon ma to nowy człowiek i jest naprawdę dobrze, w porównaniu z tym co było.

Sporo ludzi się tu żywi, ja nie próbowałem, ale podobno smaczne.

Co do piwa, jak na taką prowincję, w mojej ocenie, jest świetnie. W cenie 6 zł. mamy do wyboru 4 czeskie lane piwa- jakaś Holba, ciemny Litovel, Primator Weizen i świetny Primator 11. Lane do szklanek, a nie plastiku, można podejść sobie na pomost i sączyć patrząc na taflę jeziora
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

W tym roku klimat psuje trochę brudne jezioro - susza zrobiła swoje, piana, zielona woda, martwe ryby. Nie codziennie, ale jak wiatr źle zawieje to lipa na całego.

Co do piwa to lane bez zmian. Dość często brakuje dzień-dwa primatorów, ale jak już przyjadą to przeważnie są bardzo smaczne. Natomiast Holba ewidentni schodzi gorzej bo odrzuca kanalizą w aromacie.

Kilka dni temu do lodówek wskoczyły piwa z Bielawskiej Wytwórni, w tym nawet Bursztynowe którego jeszcze brak na RB ( taka trochę gorsza wersja starego piwa z Browaru na Jurze ).

Co do zmian to wydłuża się okres działania baru. Weekendowo to prawie cały rok działa, a pełną parą od kwietnia.

Codziennie od 11.00.
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"

Comment

Related Topics

Collapse

• Ahumba
      Bemowo, Pełczyńskiego 14, Pizza & Beer Etykieta
      Ahumba
      Z tyłu dawnego Hitu, Tesco (na Górczewskiej) jest spore nowe osiedle. Główną ulicą jest Pełczyńskiego. Przy tej ulicy znajduje się średniej wielkości pizzeria. Kilkanaście 2-osobowych stolików, które w razie potrzeby są zsuwane i kilka stołków barowych. Oprócz głównego "towaru",...
      2025-03-04, 19:16
    • Prusak
      Wielka Brytania, Bristol, Hawkins Lane, Left Handed Giant Brewpub
      Prusak
      Typowy lokal kraftowy nad rzeką Avon, przypominający mi nieco estoński browar Pohjala, z dwupoziomową imprezownią i wielkim barem na dole. Z góry zaś doskonale widoczny cały sprzęt, na górze jest też znacznie spokojniej. Dużo przestrzeni i duży wybór piw, klientela liczna, głównie około...
      2024-08-29, 20:32
    • dadek
      Zakopane, Krupówki 6a, Pstrąg Górski
      dadek
      Skoro już byliśmy w Zakopanem to oprócz browaru Gwarno trzeba było odwiedzić i drugi niedawno powstały, jakim jest Pstrąg Górski. Mieści się u dołu osławionego zakopiańskiego deptaka, i jest kolejnym browarem restauracyjnym właściciela Watry znajdującej się z przeciwnym, górnym końcu...
      2024-04-24, 01:15
    • dadek
      Würzburg, Burkarderstraße 2-4, Brauerei Goldene Gans
      dadek
      Dolnofrankoński Würzburg to bardzo ładne, stare miasto nad Mainem z wieloma zabytkami. Mieszka tu około 130 tyś. ludzi, jednak jak na Bawarię browarów tu bardzo mało bo tylko dwa. I oba są zlokalizowane na lewym brzegu Main, dokładnie po dwóch przeciwnych stronach górującej na wzgórzu...
      2022-10-18, 02:59
    • bastion
      Ukraina, Ivano - Frankivsk, Vysoczana 18, Pivovarnia MIF.
      bastion
      Następny mikrus odwiedzony dosyć dawno temu. Nie powiem wówczas szału nie zrobił, ale dzisiaj to już zupełnie inna bajka. Ale najpierw o tym co było.

Niewielki bar nie zwiastował tego że na jego terenie mieści się warzelnia. Owszem na lodówce nie dało się zauważyć napisu...
      2022-12-16, 22:01
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...