Kolejna wizyta i jak zwykle udana. Piwa smaczne, choć nie wszystkie coś urywały. Obiad bardzo smaczny. Choćbym nie był głodny i spragniony - wpadnę.
Siedlce, Armii Krajowej 5, Brofaktura
Collapse
X
-
Kolejna wizyta w miniony piątek (17 sierpnia). Na kranach dostępne były piwa: Kupieckie (Pils), Szumne (Dunkel), Carte Blanche (Witbier), Roskoszne (Hefeweizen), Black Jack (Dry Stout), Chmielnowe (Polish Pale Ale <- smakowało ). Na wynos dostępne: Kupieckie, Szumne, Roskoszne, Chmielnowe. Cennym uzupełnieniem wizyty była pogawędka z głównym piwowarem p. Bartłomiejem.
Comment
-
-
Lokal jest w porządku, nie ma zbyt wiele pretensjonalności, bardzo dobra kuchnia. Ale z piwamy bywa różnie, kupowane przeze mnie poprzednio w skelpach sieci Topaz Kupieckie było bardzo dobre, teraz jest poprawne, pszenica też poprawna, Black Jack to moim zdaniem gruba pomyłka, Oktawia i Izabella na granicy akceptowalności. Wizytą w lokalu nie jestem rozczarowany, piwem trochę tak.
Comment
-
-
Wnętrze schludne, nowoczesne i przestronne.
Niestety byłem w słabym momencie, bo w sobotnie popołudnie przyszły rodziny na obiad, było dużo hałasujących dzieci, które biegały po całej knajpie między stolikami, nie czuło się kompletnie atmosfery browaru restauracyjnego, bardziej jakbym pił piwo na placu zabaw
Mimo słonecznej ciepłej pogody zewnętrzny ogródek zamknięty, obsługa nie potrafiła wytłumaczyć dlaczego tak jest.
Na kranach były: Kupieckie, Roskoszne, Szumne, Black Jack, Juicy Sour Ale, Juicy Kveik PA.
Piłem pilsa, który nie był za bardzo w stylu, zbyt niska goryczka, ale biszkoptowo- zbożowo- kwaskowe klimaty mi odpowiadały.
Wszystkie piwa między 10-12 zł. / 0,5 l. Można też kupić mniejsze i większe pojemności lub piwo na wynos.Last edited by kosher; 2019-09-16, 15:04.
Comment
-
-
Jedzenie nadal dobre, choć nie tanie. Niemniej nieszablonowe i smaczne. Piw dużo na kranie i w butelkach. Wg. obsługi mimo pandemii spory ruch. Ja byłem po otwarciu, więc luz.
Comment
-
-
Browar z gatunku "jesteśmy lokalem ą i ę, lepiej najedz się przed przyjściem do nas"
Klimat to mocne 3/10, wielka hala a na niej drewniane stoły i krzesła (nie takie z gatunku: robiących przytulny klimat i wygodnych).
Na szczęście, wszystko to wynagradza piwo. W ofercie w dniu mojej wizyty mieli: stout, 2x pastry sour, koźlak, pils, pszeniczne. Wszystkie piwa to klasa sama w sobie. Moje ukłony do piwowara, bo widać że jest to człowiek utalentowany.
W trakcie mojej wizyty (wtorek, popołudnie) lokal był praktycznie pusty. Skoro jednak istnieje już 10 lat, to widać ktoś w takich Siedlcach tam chodzi...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao Wyświetlenie odpowiedziW trakcie mojej wizyty (wtorek, popołudnie) lokal był praktycznie pusty. Skoro jednak istnieje już 10 lat, to widać ktoś w takich Siedlcach tam chodzi...
A takiej Brofaktury to zazdroszczę Siedlczanom jako mieszkaniec Warszawy, która co prawda ma multitapy ale zawsze była uboga jeśli chodzi o browary restauracyjne.
-
👍 1
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziNo to żeśmy się razem / osobno napili, bo też akurat we wtorek po 17 tam byłem
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pebejot Wyświetlenie odpowiedziA takiej Brofaktury to zazdroszczę Siedlczanom jako mieszkaniec Warszawy, która co prawda ma multitapy ale zawsze była uboga jeśli chodzi o browary restauracyjne.
Comment
-
Comment