Korzystając z okazji podczas jednej z moich wypraw rowerowych przypadkiem natrafiłem na ten ośrodek. Jakie było moje ździwienie gdy zobaczyłem że mają tam lanego Kormorana oraz Irish Beer w cenie 3,50 za 0,5l. Jedyny mankament to to że podają piwo w plastiku. Widziałem że mają również szklannice Irish'a ale mnie nie spotkał ten zaszczyt konsumowania piwa z takiej oto szklanki. Pozatym można coś przekąsić. Ceny są różne. Od 3,50 za zapiekanke po 12zł za zestaw obiadowy karkówka, frytki, surówka. Ogólnie bardzo przyjemne miejsce. Można tam trafić skręcając w prawo z mostu położonego nad Narwią.
Zegrze, Groszkowskiego 2, Ośrodek Szkoleniowy WAT
Collapse
X
-
Witam serdecznie
Ja też jestem miłośnikiem Irish Beer i regularnie spożywam go w barze nad Zalewem Zegrzyńskim. To fakt, podają w plastiku, ale mają 30-sto litrowe beczki i spory ruch, więc piwusio jest zawsze świeżutkie i zimne, zatem brak szkiełka da się znieść. Poza tym, tak jak piszesz, ten barek to fajne miejsce. Miła obsługa, pyszne jedzonko no i cena!!! 0,5l Irisha za 4 zika!!!. Tego nie ma nigdzie w mazowieckim!!! Polecam! Zegrze, ul. Groszkowskiego. Ośrodek WAT!!! Do zobaczenia już w najbliższy weekendzik! -
Jesteś tego pewna koleżanko :
Comment
-
A jesteś pewien, Kolego, że w Siedlcach jest beczkowy Irish? Bo zgodnie z tym, co napisał Jurandofil, to już od roku nie ma...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
-
To nie jest temat o Siedlcach, nie jest też o dostępności Irisha. Proszę powrócić do tematu.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Do Zegrza jeszcze bliżej...
(to jest, oczywiście, na temat)Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Byłem w piątek cały czas jest lany Kormoran i Irish ... co prawda do plastiku ale ma to też swoje plusy można sobie pójść nad wodę np
cena za Kormorana i Irisha po 5 zł
dodatkowo w butelkach cała gama piw z Kormorana po 5-6 zł
można zamówić zestaw obiadowy taki jak Schabowy, Karkówka, Pierś z Kurczaka , + Frytki, + Surówka
lub oddzielnie same Frytki jak ktoś ma chęć
ew. jakieś pierogi itp
miła obsługa, dobre ceny, dobre piwko, super okolica
Naprawdę warto odwiedzićLast edited by snieguuu; 2011-06-26, 15:48.Comment
-
Co to znaczy Kormoran? To mocno chmielone, które niedawno weszło do asortymentu?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
zawitam tam znów niedługo mam nadzieje to dowiem się na 100%Comment
-
No i to jest prawidłowa postawa
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
jest mała zagadka z tym piwem znaczy dla mnie jest dla niektórych może nie
byłem dzisiaj przejazdem i na pytanie jakie piwo jest lane usłyszałem...
Kormoran Pils, nalepka na nalewaku co prawda jest jest Kormoran Pils, ale z tego co mi wiadomo to chyba już tego nie warzą, więc ponowiłem pytanie i pani stwierdziła ze to nie wie... i jak chce to mogę sobie zobaczyć na kegu...
na kegu naklejka oprócz loga i adresu browaru
piwo jasne alk. 5,5%
woda,drożdże, słód jęczmienny chmiel
najlepiej spożyć przed i tu właśnie nie mogę rozszyfrować daty (ze zdjęcia nalepki) XX XX 2011 :F
Rześkie ma bodajże 5,6%, ale 5,5? :PComment
-
Wszystko jest prawie po staremu, zmieniły się jedynie nieznacznie ceny.
Lany Irish i pils po 5,50.
Flaszki (prawie cały asortyment Kormorana) od 5,- do 7,-Comment
-
Znalezione w sieci:
Zapraszam na Kormoran oraz Irish Beer "z nalewaka" do baru w ośrodku WAT, nad Zalewem Zegrzyńskim. Oprócz piwa lanego, jest też pełna gama olsztyńskich wyrobów w butelkach! Od kwietnia każdy weekend, oraz czerwiec-wrzesień 7 dni w tygodniu! Zegrze, ul. Groszkowskiego.
Czyli w tym roku też będzie - jak zmieni się pogoda i odkurzy się rower to"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment
Comment