Płock, Jachowicza 38, Minibrowar

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zythum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2001.08
    • 8305

Tak właśnie było Baardzo było miło. Tak miło, że zrezygnowałem rano z nudnego szkolenia i uciąłem sobie dłuższą fascynująca drzemkę
    To inaczej miało być, przyjaciele,
    To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
    Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
    Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
    Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
    Królowie banków, fabryk, hut
    Tym mocni są, że każdy kradnie
    Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Maremali
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.05
      • 1955

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74
      (...)
      Samo spotkanie bardzo miłe, poznałem też Maremaliego, który był przejazdem w Płocku i wpadł po piwo
      Do następnego razu.
      Mnie również miło było poznać forumowicza rodem z Kujaw choć gdyby nie spostrzegawczośc Zythuma to nasza znajomość nadal pozostałaby jedynie wirtualna .
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GDAM
      Może trochę więcej o sprawach kolekcjonerskich,np.czy w końcu pojawiło się szklo firmowe lub piwo w butelkach.
      Kufelki z "Krakowskim" logo już są, a pokale nadal no name. Butelek na razie nie ma, ale bez problemu leją do przyniesionego szkła a nawet obsługa przed napełnieniem dokładnie je płucze.
      Last edited by Maremali; 2006-11-11, 22:30.
      http://maremali.web-album.org/

Comment

• GDAM
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2006.06
        • 36

Browar Płock

Może by ktoś z Płocka zrobił foto kufli i dodał do galerii.

Comment

• Pinio74
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.10
          • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali
          (...)
          Kufelki z "Krakowskim" logo już są, a pokale nadal no name. Butelek na razie nie ma, ale bez problemu leją do przyniesionego szkła a nawet obsługa przed napełnieniem dokładnie je płucze.
          Info z poprzedniej niedzieli: do butelek nadal nie leją, za to jak ktoś nie ma własnej butelki to nalewają do "ichnich" petów po coli, czy innych napojach (oczywiście umytych). Ponadto podobno cena jest jeszcze bardziej atrakcyjna, o złotówkę tańsze niż było (4 zł za 0,5 tylko za ciemne mocne 5 zł). Na pewno jest tak, jeżeli się bierze na wynos, a czy także jak się pije na miejscu, to się dzisiaj sprawdzi.
          Last edited by Pinio74; 2006-12-01, 12:06.
          BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Pinio74
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.10
            • 3881

(...) Ponadto podobno cena jest jeszcze bardziej atrakcyjna, o złotówkę tańsze niż było (4 zł za 0,5 tylko za ciemne mocne 5 zł). Na pewno jest tak, jeżeli się bierze na wynos, a czy także jak się pije na miejscu, to się dzisiaj sprawdzi.
            Sprostowanie: niższa cena dotyczyła tylko pszenicy. Piwo nie schodziło tak jak pozostałe, więc wyprzedano całość i teraz zastanawiają się czy do niego w ogóle wrócić. Szkoda
            BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Pinio74
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.10
              • 3881

Nie byłem ostatnimi czasy, ale moi ludzie donieśli mi, że pszenica na razie zniknęła z menu, za to pojawiło się PIWO CIEMNE CZEKOLADOWE (nie wiem czy taka jest właściwa nazwa). Może w "końcorocznym" natłoku zajęć znajdę chociaż chwilkę, żeby wpaść i wziąć na wynos.
              Last edited by Pinio74; 2006-12-29, 11:27.
              BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• sopista
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.01
                • 1747

Etykiety

Witam!

Gdyby była do "Czekoladowego" etykieta (i ew. nowe, których jeszcze nie mam) to pamiętaj o mnie.

Szczęśliwego Nowego Roku.
                Grzegorz.

To miało być na PW, ale mi się pomyliło a skasować się nie da. Sorry.
                Last edited by sopista; 2006-12-29, 11:51.

Comment

• Pinio74
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2003.10
                  • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista
                  Witam!

Gdyby była do "Czekoladowego" etykieta (i ew. nowe, których jeszcze nie mam) to pamiętaj o mnie.

Szczęśliwego Nowego Roku.
                  Grzegorz.

To miało być na PW, ale mi się pomyliło a skasować się nie da. Sorry.
                  Dziękuję i wzajemnie
                  Oczywiście będę o Tobie pamiętał
                  BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• Bobired
                    Szeregowy Piwny Łykacz
                    • 2006.12
                    • 7

Barman poinformowal ze Pszeniczne sie waży i kilka rodzaji ciemnych mocnych Czekoladowe(jest w sprzedaży po 5 zet) i Kolendrowe(tyle zapamietalem)....Etykiet ni ma

Wszystkiego Najlepszego w Nowym 2007 !!!

Comment

• Pinio74
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.10
                      • 3881

Nie byłem ostatnimi czasy, ale moi ludzie donieśli mi, że pszenica na razie zniknęła z menu, za to pojawiło się PIWO CIEMNE CZEKOLADOWE (nie wiem czy taka jest właściwa nazwa). Może w "końcorocznym" natłoku zajęć znajdę chociaż chwilkę, żeby wpaść i wziąć na wynos.
                      Byłem przed Sylwestrem dosłownie na 5 minut ze swoją niezawodną butelką po Fischerze. Piwo czekoladowe robione jest na bazie ciemnego mocnego i ma takie same parametry. W tankach było też już piwo z kolendrą, także na bazie ciemnego mocnego.
                      Pytanie jak zaklasyfikowac to piwo? Jako nowe, czy jako Krakowskie ciemne mocne?

PS. Piwo czekoladowe smaczne, posmak czekolady bardzo delikatny, ale obecny.

PS2. Etykiet do nowych piw nie ma i raczej nie będzie.
                      Last edited by Pinio74; 2007-01-02, 08:02.
                      BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• BARNIM
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2006.04
                        • 9

Zdjęcia by sie przydaly... Pozdrowienia --------Barnim

Comment

• Pinio74
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2003.10
                          • 3881

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BARNIM
                          Zdjęcia by sie przydaly... Pozdrowienia --------Barnim
                          Zdjęcia czego? Jeżeli masz na myśli minibrowar, to wejdź na stronę hotelu Płock (link wcześniej w tym temacie), a jak chodzi Ci o etykiety i wafel, to wszystko jest w dziale kolekcjonerstwo (linki są też wcześniej w tym temacie).
                          Kilka informacji o browarze jest też tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=minibrowar
                          BIRRARE HUMANUM EST

Comment

• BARNIM
                            Szeregowy Piwny Łykacz
                            • 2006.04
                            • 9

Zdjęcia czego? Jeżeli masz na myśli minibrowar, to wejdź na stronę hotelu Płock (link wcześniej w tym temacie), a jak chodzi Ci o etykiety i wafel, to wszystko jest w dziale kolekcjonerstwo (linki są też wcześniej w tym temacie).
                            Kilka informacji o browarze jest też tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=minibrowar
                            Ok, dzieki! Chodzilo mi o zdjęcia z browaru. Pozdrawiam z Gryfina--------Barnim

Comment

• Bobired
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2006.12
                              • 7

Bylem w piatek ... bylo tylko jasne i ciemne ...reszta wyszla ...pszeniczne bedzie dopiero wiosna/lato .... kufli nie sprzedaja oficjalnie ale za "zaginiony" kufel placi sie barmanowi 20 zet... tyle w telegraficzym skrocie

Comment

• becik
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🍼🍼
                                • 2002.07
                                • 14999

Obecnie były dostepne 4 piwa:
                                Jasne Pełne, Ciemne, Ciemne Mocne, Ciemne Mocne z kardamonem. Róznica w tych dwóch ostatnich nieznaczna (w sumie ten kardamon chyba dodaje się później gdzieś w procesie produkcji) więc nie wiem czy to piwo powinno się oceniac jako osobne. Było po prostu ciut delikatniejsze w smaku od ciemnego mocnego.
                                Sam lokal mnie rozczarował. Jako dla gościa hotelowego zaskoczył mnie fakt, że wejście dopubu jest osobne (z ulicy). W środku dwie malutkie salki, jedna z tankami ma ok 35m2, druga ok 40m2. prz obecności 60 osób to tam jest prawdziwy tłok. Było dośc zimno, wystrój zbyt surowy. Menu konsumenckie bardzo ubogie (jedna strona w karcie) a i tak kilka potraw było niedostępnych. Już na jakimś przyforżnym barze jest większe menu.
                                ogólnie piwo mi smakowało ale sam lokal dla mnie to porażka
                                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

Przetwarzanie...