Tak właśnie było Baardzo było miło. Tak miło, że zrezygnowałem rano z nudnego szkolenia i uciąłem sobie dłuższą fascynująca drzemkę
Płock, Jachowicza 38, Minibrowar
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud. -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74(...)
Samo spotkanie bardzo miłe, poznałem też Maremaliego, który był przejazdem w Płocku i wpadł po piwo
Do następnego razu.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika GDAMMoże trochę więcej o sprawach kolekcjonerskich,np.czy w końcu pojawiło się szklo firmowe lub piwo w butelkach.Last edited by Maremali; 2006-11-11, 22:30.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maremali(...)
Kufelki z "Krakowskim" logo już są, a pokale nadal no name. Butelek na razie nie ma, ale bez problemu leją do przyniesionego szkła a nawet obsługa przed napełnieniem dokładnie je płucze.Last edited by Pinio74; 2006-12-01, 12:06.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74(...) Ponadto podobno cena jest jeszcze bardziej atrakcyjna, o złotówkę tańsze niż było (4 zł za 0,5 tylko za ciemne mocne 5 zł). Na pewno jest tak, jeżeli się bierze na wynos, a czy także jak się pije na miejscu, to się dzisiaj sprawdzi.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Nie byłem ostatnimi czasy, ale moi ludzie donieśli mi, że pszenica na razie zniknęła z menu, za to pojawiło się PIWO CIEMNE CZEKOLADOWE (nie wiem czy taka jest właściwa nazwa). Może w "końcorocznym" natłoku zajęć znajdę chociaż chwilkę, żeby wpaść i wziąć na wynos.Last edited by Pinio74; 2006-12-29, 11:27.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaWitam!
Gdyby była do "Czekoladowego" etykieta (i ew. nowe, których jeszcze nie mam) to pamiętaj o mnie.
Szczęśliwego Nowego Roku.
Grzegorz.
To miało być na PW, ale mi się pomyliło a skasować się nie da. Sorry.
Oczywiście będę o Tobie pamiętałBIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74Nie byłem ostatnimi czasy, ale moi ludzie donieśli mi, że pszenica na razie zniknęła z menu, za to pojawiło się PIWO CIEMNE CZEKOLADOWE (nie wiem czy taka jest właściwa nazwa). Może w "końcorocznym" natłoku zajęć znajdę chociaż chwilkę, żeby wpaść i wziąć na wynos.
Pytanie jak zaklasyfikowac to piwo? Jako nowe, czy jako Krakowskie ciemne mocne?
PS. Piwo czekoladowe smaczne, posmak czekolady bardzo delikatny, ale obecny.
PS2. Etykiet do nowych piw nie ma i raczej nie będzie.Last edited by Pinio74; 2007-01-02, 08:02.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika BARNIMZdjęcia by sie przydaly... Pozdrowienia --------Barnim
Kilka informacji o browarze jest też tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=minibrowarBIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pinio74Zdjęcia czego? Jeżeli masz na myśli minibrowar, to wejdź na stronę hotelu Płock (link wcześniej w tym temacie), a jak chodzi Ci o etykiety i wafel, to wszystko jest w dziale kolekcjonerstwo (linki są też wcześniej w tym temacie).
Kilka informacji o browarze jest też tutaj: http://www.browar.biz/forum/showthre...ght=minibrowarComment
-
Obecnie były dostepne 4 piwa:
Jasne Pełne, Ciemne, Ciemne Mocne, Ciemne Mocne z kardamonem. Róznica w tych dwóch ostatnich nieznaczna (w sumie ten kardamon chyba dodaje się później gdzieś w procesie produkcji) więc nie wiem czy to piwo powinno się oceniac jako osobne. Było po prostu ciut delikatniejsze w smaku od ciemnego mocnego.
Sam lokal mnie rozczarował. Jako dla gościa hotelowego zaskoczył mnie fakt, że wejście dopubu jest osobne (z ulicy). W środku dwie malutkie salki, jedna z tankami ma ok 35m2, druga ok 40m2. prz obecności 60 osób to tam jest prawdziwy tłok. Było dośc zimno, wystrój zbyt surowy. Menu konsumenckie bardzo ubogie (jedna strona w karcie) a i tak kilka potraw było niedostępnych. Już na jakimś przyforżnym barze jest większe menu.
ogólnie piwo mi smakowało ale sam lokal dla mnie to porażkaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment