Jak możesz Skandal zapodaj TUTAJ fotkę tychże opakowań. Jeszcze niestety nie byłem i na razie nie mam opcji odwiedzenia tego browaru
Płock, Jachowicza 38, Minibrowar
Collapse
X
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku -
Last edited by Maggyk; 2008-11-04, 09:17.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :DComment
-
Dalsza część dyskusji została wydzielona do wątku Piwo na wynos tańsze niż w lokalu?. W tym wątku proszę powstrzymać się już od dyskusji na tenże temat.Last edited by Maggyk; 2008-11-07, 11:05.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
-
Dawno tak kwaśnich piw nie piłem. Aktualnie w ofercie trzy rodzaje piw. Ciemne Mocne, Ciemne i Jasne (jedyne wypijalne ale bez zachwytów). Na długi czas mam dość piwa z tego browaru.Comment
-
Wynika z tego, że kwasiżury to u nich teraz norma, a nie wypadek przy pracy - szkodaDick Laurent is dead.Comment
-
No to szkoda, bo ongiś miały fantastyczny, niespotykany w innych krajowych piwach aromat słodowy i kwasu nie byłoLast edited by ART; 2008-11-19, 11:47.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Hm, dziwny lokal.
Po pierwsze, wchodzi się do niego przez jakieś dziwne drzwi do sklepu (domu handlowego?), które nasuwają skojarzenia z początkiem lat 90.
Po drugie, strasznie ciasny (raptem kilka stolików).
Po trzecie, kompletnie zagadkowo zaaranżowany. Rozumiem, że układ pomieszczeń determinował pewne rozwiązania, ale jakoś przyzwyczaiłem sie do minibrowarów, które przypominają bardziej karczmę czy pub, niż studencką knajpkę. Surowo, jedyną (w porównaniu z Tumskim - wątpliwą) dekoracją jest kadź, która jest także przyczyną charakterystycznego "zapachu" we wnętrzu.
Lokal jakoś mi "nie podszedł", więc super, że mają własne szkło na wynos. Mają także własne kufle z logo, jak na etykietach, ale trochę drogawe (PLN 25). Piwo nadaje się do picia, zasługuje na lepszą oprawę.
Kompletną zagadką jest współistnienie minibrowaru z hotelem, a w zasadzie jego brak...
Reasumując, najdziwniejszy minibrowar Rzeczypospolitej, który widziałem...Comment
-
Poniżej linki do zdjęć z galerii wklejone przez Użytkowników:
Minibrowar Hotel Płock - wejście
Minibrowar Hotel Płock - sala 1
Minibrowar Hotel Płock -sala 2
Minibrowar Hotel Płock- warzelnia
Minibrowar Hotel Płock - nalewakiŻycie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Reklama w BROWARZE
-
Co masz na myśli? Brak hotelu? To ciekawe, bo spaliśmy w nim. Jest w nim nawet bar, w którym można napić się piwa z minibrowaru. W dodatku oba znajdują się się w tym samym budynku, hotel zajmuje jego zdecydowaną większość.Comment
-
Jadąc tam to myślałem, że jest przejście z hotelu do browaru. Kicha, nie było, trzeba było na zewnatrz budynku iść. Goście hotelowi dostają jakieś "talonki" na: 1) - darmowe piwo, 2) - piwo z rabatem. Spałem w hotelu 2 lata temu i po prostu nie pamiętam.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Jadąc tam to myślałem, że jest przejście z hotelu do browaru. Kicha, nie było, trzeba było na zewnatrz budynku iść. Goście hotelowi dostają jakieś "talonki" na: 1) - darmowe piwo, 2) - piwo z rabatem. Spałem w hotelu 2 lata temu i po prostu nie pamiętam.
Może mi się już we łbie pop... ...przewracało, ale wyobrażałem sobie, że hotel będzie niejako "obudowany" na minibrowarze i oba te przybytki będą się wzajemnie uzupełniać i wspierać marketingowo. Pierwotnie nawet chciałem w tym hotelu nocować, ale mi przeszło...Comment
-
Ten browarek to zachcianka właściciela hotelu, niestety zgadzam się że oba obiekty słabo są powiązane ze sobą i szkoda że nie wykorzystuje się potencjału jaki daje minibrowar. Właściwie odniosłem wrażenie że browar był traktowany po macoszemu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Te słowa Arta w zasadzie oddają sens całej sytuacji. Hotel był najpierw, potem w ramach kaprysu właściciel otworzył mikrobrowar. Lokalowo i obsługowo przypomina on raczej mały pub, niż inne tego typu przedsięwzięcia. Nie przeszkadzało to jednak w warzeniu na początku naprawdę dobrych i innych piw. Potem jakość zdecydowanie się popsuła, zdarzały się kwasiżury. Ostatnio jest jakby trochę lepiej (przynajmniej z jakością piwa), ale zobaczymy czy będzie to stała poprawa. Właściciel, który bawi się trochę w biznes, trochę w politykę nie ma chyba pomysłu (albo chęci) na rozwój tego przybytku.Last edited by Pinio74; 2009-01-16, 11:07.BIRRARE HUMANUM ESTComment
-
Pierwsza wizyta i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Lokal malutki, ale jeśli się przyjdzie w sobotę przed 20, to znajdzie się miejsce. Później już z tym są problemy - zaledwie 6 czteromiejscowych stolików na głównej sali plus jeden stolik w części z barem (z kredensem w roli głównej!), przy którym też 3-4 osoby się zmieszczą.
Po tym co się naczytało o kiepskiej jakości piwa w ostatnich miesiącach podchodziłem do pierwszej małej szklanki (no bo po co ryzykować duże) Ciemnego Mocnego jak do jeża, to pierwszy łyk szybko rozwiał obawy. Od razu wyczułem te nuty, które tak bardzo lubię - czyli trochę Janowa, trochę jasnych piw z Bossa, trochę Zodiaka plus oczywiście smaki typowe dla ale'ów, ale w niezbyt dużej intensywności, tak by nie przestraszyć tych, którzy nei znają tych klimatów. W połowie szklanki piwko jakby trochę wywietrzało ze smaków i stało się lekko cierpkie. Wniosek - trzeba szybko pić
Później dla porównania (również małe) Ciemne w wersji lżejszej. Należy tu koniecznie nadmienić, że Ciemne to nazwa na wyrost, jest ono ciemniejsze od jasnego , nie jest nawet w kolorze czeskich poltmavyh, ale mi to wcale nie przeszkadza. Piwo świetne, na koniec zapragnę go powtórzyć - najlepszy wybór!
Jasne (podobnie jak w Tumskim) to najgorszy produkt. Być może po prostu mam już w sobie zbyt wielki misz-masz smakowy i procentowy i nie czuję już zbytnio walorów smakowych Krakowskiego Jasnego, ale odczucie lekkiego zawodu pojawiło się. Piwo nie było kwaśne czy w inny sposób zepsute. Jakoś ciężko się go piło. Następna próbka 0,3 Ciemnego poszła szybko, więc uznaję, że coś w nim nie tak.
Obsługa bardzo miła (kobieca), ale bez zbytniej poufałości - tak jak trzeba. Wystrój lokalu dość sterylny, bez ochów-achów, ale właśnie tego "czegoś" brakuje mi w polskich browarach restauracyjnych. Wole takie "sterylne" piwnice z tanimi meblami, jeśli dzięki temu duże piwo może kosztować 5 zł a małe 3! Na dodatek jest to piwo kompletnie inne niż gdzie indziej - górna fermentacja.
W browarze można zjeść coś konkretnego i za niewielkie pieniądze. W zasadzie są to nie tyle dania główne co przekąski, ale porcje są na tyle duże, że zaspokoją zgłodniałe brzuchy każdego. Nie znam całego menu, ale polecam kiełbasę (biała, własnej produkcji, ostro przyprawiona) z frytkami, do tego dodają sałatkę z kapusty pekińskiej. Cena? 8 zł! Całość bardzo smaczna i obfita. Widziałem informację, że można też zamówić jakieś kebaby.
Ceny dostępnych piw:
Jasne - 5,00 / 3,00
Ciemne - 5,00 / 3,00
Ciemne Mocne - 6,00 / 4,00
Ważna informacja - od 1 marca lokal ma problemy kadrowe i w związku z tym jest zamknięty w niedziele i poniedziałki ! Czynny jest od wtorku do soboty od 16 do 24.Last edited by Pendragon; 2009-03-08, 23:46.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Żeby nie było, że ten browar taki cacy, a Tumski beee, to trzeba koniecznie tu podkreślić, że wielkim minusem jest używanie przez barmankę łyżki!! Na dodatek jest to łyżka metalowa... Kompletnie bez sensu, bo akurat te piwa nie pienią się w końcu aż tak bardzo, a nalewanie małego nie zajmuje więcej niż 10 sekund.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
Comment