Płock, Jachowicza 38, Minibrowar

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • leona
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2009.07
    • 5853

    #91
    Nie dziwota. Porter z rana... a oni leją dopiero od 16tej

    Comment

    • Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4449

      #92
      Portera rzeczywiście nie ma i, niestety, próbowane przeze mnie jasne i ciemne lekko skwaśniałe. Natomiast sama piwnica i pani nalewająca - w porządku. Gdyby jakoś (teoretycznie) skontaminować różne elementy dwóch płockich minibrowarów, to mielibyśmy ciekawy lokal z ciekawym piwem.

      Comment

      • Pendragon
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛
        • 2006.03
        • 13952

        #93
        Dotarła do mnie wiadomość, że browar został zamknięty. Potwierdzi to ktoś?

        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

        Comment

        • becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🍼🍼
          • 2002.07
          • 14999

          #94
          Będę tam za tydzień to się dowiem
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

          Comment

          • Cooper
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2002.11
            • 6056

            #95
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
            Browar niestety rezygnuje z portera, z prostej przyczyny - nie schodzi. Niedawno musieli wylać prawie całą warkę zepsutego piwa (przeleżało). W jego miejsce najprawdopodobniej będzie na stałe piwo miodowe. Szkoda portera gdyż był naprawdę smaczny.
            Widać woleli wylać niż zejść ostro z ceny nawet poniżej kosztów żeby tylko zniwelować stratę.
            PS: też wczoraj spotkałem się z nieoficjalną informacją iż browar na granicy upadku. Kto wie czy powodem tego nie były działania jak powyższy przykład. Płakać nie będę ale jakby nie było zawsze szkoda mi kolejnego browaru zwłaszcza że z mojej okolicy. Ich piwa również i mi smakowały.
            Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
            1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

            Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

            Comment

            • pioterb4
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2006.05
              • 4322

              #96
              Ja nie miałem okazji spróbować, ale skoro ich piwa były dobre to szkoda jest podwójna. Partaczy nigdy nie żal, ale jeśli browar warzy piwa smaczne to wtedy naprawdę jest mi smutno.

              Comment

              • Pendragon
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2006.03
                • 13952

                #97
                Różnie to z jakością tam było, ale ja trafiałem tylko dobre (ale nie bardzo dobre).
                Ponoć pub jest zamknięty, ale piwo serwują nadal w swojej restauracji i/lub barze. Becik pojedzie i sprawdzi, to będziemy wiedzieć jak sprawy stoją.

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment

                • Pankracy
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2007.10
                  • 2795

                  #98
                  Oficjalne stanowisko Hotelu Płock w sprawie jest następujące:

                  Browar jest czynny. Piwo jest produkowane.
                  Aktualnie jest jednak nieczynny pub w piwnicach Hotelu Płock.

                  Comment

                  • VanPurRz
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2008.09
                    • 4229

                    #99
                    Dla mnie zarówno piwo jak i lokal w piwnicach miał swój klimat. A piwo ciemne mocne i porter były wręcz znakomite.
                    "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                    Comment

                    • becik
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🍼🍼
                      • 2002.07
                      • 14999

                      Byłem, widziałem, rozmawiałem i po raz drugi i ostatni dementuje informacje o zamknięciu browaru. Zamknięty tylko jest pub, natomiast browar warzy i będzie dalej warzyć dla restauracji hotelowej. Restauracja czynna od 14
                      Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                      Comment

                      • Pendragon
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛
                        • 2006.03
                        • 13952

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                        Restauracja czynna od 14
                        Oraz w porze śniadań dla gości hotelowych. Jeżeli nic się nie zmieniło, to rano też da się kupić piwo butelkowe.

                        moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                        Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                        Comment

                        • becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🍼🍼
                          • 2002.07
                          • 14999

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
                          Oraz w porze śniadań dla gości hotelowych
                          Zgadza się, to samo dziś usłyszałem
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                          Comment

                          • olie
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2011.06
                            • 777

                            Na Facebooku znajduje się informacja, że od 7 listopada 2013 pub jest ponownie czynny.

                            Comment

                            • becik
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🍼🍼
                              • 2002.07
                              • 14999

                              Browar i pub zamknięte od kwietnia. Piwa nie warzą. Zaczną ponownie warzyć od sierpnia/września kiedy to uda im się ściągnąć nowego piwowara z Belgii (info zaczerpnięte na miejscu)
                              Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                              Comment

                              • Prusak
                                Major Piwnych Rewolucji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2005.07
                                • 4449

                                Czy ktoś z płocczan orientuje się w sytuacji? Tzn wznowiono warzenie, czy dalej browar nieczynny i z jakimi ew. perspektywami?

                                Comment

                                Przetwarzanie...