Jeden z nielicznych barów piwnych gdzie podają tylkow butelkach i w puszkach. Zachęcam do odwiedzenia, bo śmiem twierdzić, że jest to rekord polski jeśli chodzi o anachroniczność. Wystrój i atmosfera: schyłkowy Gomułka. Oświetlenie to żarówka na grubym kablu nad barem. Z tego względu naprawdę warto. Dodam, że nikt nie chce bić przybyszów.
Solec, plac Bolesława Śmiałego, Bar Piwny (BP)
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikczy tu chodzi o to samo?
http://www.browar.biz/forum/showpost...4&postcount=10Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2007-02-08, 21:58.Comment
Related Topics
Collapse
-
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...-
Channel: Poszukuję miejsca...
-
-
Województwo Zachodniopomorskie jest szczególne na piwnej mapie Polski.
Prawie wszystkie działające w tym regionie polski browary są browarami restauracyjnymi.
W 2023 roku lista powiększyła się o kolejny obiekt, który powstał w czterdziestotysięcznym Szczecinku.
W samym sercu...-
Channel: Zachodniopomorskie
-
-
Sensownie i bez zadęcia prowadzona restauracja, przyzwoita kuchnia, ceny średniowarszawskie. Do picia z beczki Amber Złote Lwy po 13 zł, a także Koźlak bodajże po 16 zł. Miejsce warte odwiedzenia, na przykład po wizycie w zoo
-
Channel: Warszawa
-
-
W samym centrum Głowna przy Placu Wolności w restauracji i pizzerii "Sami Swoi" od niedawna działa browar.
Jest to browar restauracyjny inny niż wszystkie. Nie ma tu wyszukanych dań z górnej półki i nadętej atmosfery, jest to po prostu zwykły bar z prostą kuchnią + narodowa...-
Channel: Łódzkie
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment