Płock, pl. Stary Rynek 13, Browar Tumski

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Jurandofil
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2007.10
    • 977

Płock 29.10.2008 - część Ic

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrrat Wyświetlenie odpowiedzi
    jasne/pils- 12°-0,5l.-7pln
    pszeniczne-12,5°-0,5l.-7pln
    pszeniczno-miodowe-12,5°-0,5l.-8pln
    stout-13,8°-0,5l.-8pln
    Piwa te są w karcie dań ,był jeszcze wpis-żywca nie ma !!
    Listę cennikową poszerzę o ceny za parametry 0,3l:
    ~pils i pszenica - 4,5zł;
    ~stout i pszenica miodowa - 5,0zł

Wpis o piwie na literkę żet jest wykonany odręcznie i nie we wszystkich kartach. Nam trafiła się ta cenna, z wpisem!
    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• Jurandofil
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      🍼
      • 2007.10
      • 977

Płock 29.10.2008 - część Id

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
      Jak się pojawią jakiekolwiek ety lub podstawki koniecznie dajcie niusa .
      W temacie tacek piwnych...
      eee....
      nadal brak

O 18:15 opuściliśmy Browar Tumski i mimo siąpiącego deszczu spokojnym, spacerowym krokiem udalismy się w drugą część miasteczka. Cel osiągnęliśmy kwadrans przed 19...
      ...ciąg dalszy w części II
      Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
      Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

Comment

• abernacka
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛
        • 2003.12
        • 10863

Sympatyczny browar. Niestety wczoraj w ofercie jedynie mieli Pilsa i Stouta, ale na szczęście rekompensowały brak pszenicy. Nadal brak szkła firmowego i wafli (na kartoniki chyba jeszcze trochę poczekamy).
        Ps. Zapraszam do galerrii, wkleiłem sześć fotek z browaru.
        Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2008-11-16, 16:08.
        Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• abernacka
          🥛🥛🥛🥛
          • 2003.12
          • 10863

Prawie bym zapomniał. Tylko piwo pszeniczne z miodem jest rozlewane do kegów reszta jest nalewana do kufli bezpośrednio z tanków.

Comment

• abernacka
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10863

Zabawa sylwestrowa jest ogranizowana także w browarze tumskim. Koszt 240 zł za pare (cena nie obejmuje alkoholu).

Comment

• peregrinus
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2008.08
              • 5

http://www.browartumski.pl

pojawiła się w sieci stronka internetowa Browaru Tumskiego
              chociaż stronka jest dopiero w budowie to myślę, że warto tam zajrzeć by zobaczyć kilka fotek z tamtejszych wnętrz
              polecam!
              Ostatnia zmiana dokonana przez peregrinus; 2008-12-14, 15:38.

Comment

• docent
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2002.10
                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peregrinus Wyświetlenie odpowiedzi
                pojawiła się w sieci stronka internetowa Browaru Tumskiego
                chociaż stronka jest dopiero w budowie to myślę, że warto tam zajrzeć by zobaczyć kilka fotek z tamtejszych wnętrz
                polecam!
                Tym bardziej, że większość zdjęć jest autorstwa ARTa. Gratulacje ART, mam nadzieję że i kolejne nowootwierane minibrowary docenią Twoje fotograficzne umiejętności!
                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• Pancernik
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2005.09
                  • 9799

Przed chwilą "wklepałem" oceny piw, teraz pora na lokal .
                  Bardzo fajnie położony, w rynku, na którym czynne niewielkie lodowisko. Szkoda, że nie da się połączyć biesiadowania w ogródku z obserwacją łyżwiarzy .
                  Lokal dwupoziomowy, parter to trochę restauracja, trochę karczma, piwnica to bardziej pub. Generalnie nieźle, choć niektóre dodatki ranią me oko estety... .
                  Minusem jest brak firmowego szkła i podstawek oraz widok osób płci pięknej, pijących "coś" (jakby piwo..., jakby... z sokiem???) przez słomkę .
                  Plusem, który rekompensuje wszystko, są śliczne, miedziane kadzie, przy których co jakiś czas "czarnoksiężnik" odczynia.
                  W lokalu unosi się mdławy "zapach" warzelniany, to chyba nie musi się podobać.
                  Co do piw, to (jak widać w ocenach) mnie najbardziej do gustu przypadły stout i pils, pszenice jakieś takie mało wyraziste...
                  Spostrzeżenia pozapiwne - obfite porcje, przyzwoite ceny, ładne sztućce, estetyczna toaleta.

Comment

• tomek35
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2007.02
                    • 497

W połowie marca robimy 3 osobowy nalot z Gdańska na Płock. Mam pytanie, czy w browarze można dobrze i w miarę tanio zjeść?

Comment

• Pendragon
                      🥛🥛🥛
                      • 2006.03
                      • 13959

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tomek35 Wyświetlenie odpowiedzi
                      W połowie marca robimy 3 osobowy nalot z Gdańska na Płock. Mam pytanie, czy w browarze można dobrze i w miarę tanio zjeść?
                      Dodam, że ich strona wspomina tylko o zupach i przekąskach...

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• abernacka
                        🥛🥛🥛🥛
                        • 2003.12
                        • 10863

(...)Mam pytanie, czy w browarze można dobrze i w miarę tanio zjeść?
                        W Tumskim mają na prawde wyborną kuchnie ale czy tam jest tanio chyba bym tego już nie powiedział.

Comment

• tomek35
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2007.02
                          • 497

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
                          W Tumskim mają na prawde wyborną kuchnie ale czy tam jest tanio chyba bym tego już nie powiedział.
                          Ale ceny żarcia są porównywalne z gdańską Brovarnią?, czy nieco niższe?

Comment

• abernacka
                            🥛🥛🥛🥛
                            • 2003.12
                            • 10863

Można rzec, że są podobne

Comment

• klusek83
                              Szeregowy Piwny Łykacz
                              • 2009.01
                              • 4

Jak w mini browarze nic ci nie podpasuje to bardzo blisko jest kilka innych lokali, z których na pewno coś wybierzesz. Póki co ich strona http://www.browartumski.pl/browar.ph...,browar-tumski
                              Smacznego

Comment

• Pendragon
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13959

Lokal przytulny, zwłaszcza piwnice, jedzenie bardzo dobre (przeciętna cena to 25 zł). Jeśli chodzi o piwa, to wrażenia mam ambiwalentne...

Stout rewelacyjny, chociaż chyba niezbyt w swoim stylu - nie znam się na stoutach, ale czytałem, że są raczej wodniste, ten z Tumskiego, jest "gęsty", bogaty i różnorodny smakowo, przypominający portery z Ambera, Bossa i troszkę Fortuny. Bardzo dobre piwo, mi pasowało właśnie takie jak jest; o ironio jako jedyne wypite w małej pojemności szklanicy.

Interesujące Marcowe - o pięknej bursztynowo-ciemnopomarańczowej barwie i gęstej , utrzymującej się aż do końca pianie. Zawdzięcza to intensywnie pracującym bąbelkom, których jednak nie czuć w ustach aż tyle, jakby na to wskazywały doznania wzrokowe - i jest to na plus. Bardzo przyjemny owocowy zapach. Najgorzej wypada smak, któremu wg mnie brakuje jakieś wyrazistości, podążenia w dowolnym kierunku, byle nie w tym w którym jest w tej chwili, bo jest on nieokreślony. Po lekkim dopracowaniu smaku piwo byłoby idealne.

Pils - tutaj największe rozczarowanie, piwo bez wyrazu. Jakiś taki soczek lekko owocowy, kompletnie nie przypominający w smaku piwa Być może większe nasycenie podkreśliłoby jakoś jego charakter, ale obawiam się, że nawet to nie pomoże. Być może latem byłby to nawet przyswajalny napitek, ale brakuje w nim nawet nuty orzeźwiającej (jest trochę mdłe), więc nawet z tym by było trudno. Gdyby mi zawiązano oczy, to nie uwierzyłbym, że to co piję, to jest piwo! Szkoda... Na koniec muszę zaznaczyć, że nie jest to napitek niewypijalny, odrzucający itp. Po prostu nie smakuje jak piwo i rozczarowuje.

W związku z zaistnieniem Marcowego nie było dane spróbować pszenicy.

Z ciekawostek - szef browaru czyta nasze forum i wiedział o przybyciu ekipy z Pomorza
                                Nie wiem czy się tu ujawnia, ale jest tu. W związku z tym pozwolę sobie za tym pośrednictwem przekazać mu uwagę, że personel (w postaci kelnera obsługującego w sobotę) prowadzi czarny PR wobec konkurencyjnego browaru. To bardzo nam się nie spodobało i w dużej mierze zaważyło o o ogólnym wrażeniu. Po tym doświadczeniu dość szybko zapoznaliśmy się z asortymentem i udaliśmy się do skrytykowanego browaru przy hotelu Płock, by zrewidować zasłyszane opinie.
                                Rezultat całej "afery" jest taki, że to właśne konkurencja wywarła bardziej przyjazne wrażenie. I to zarówno jeśli chodzi o smak piwa jak i "wrażenie artystyczne"....
                                Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2009-03-08, 22:56.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

Przetwarzanie...
                                X