Żyrardów, Kapitana Pałaca 76, Pivnica Ceska [zamknięte]
Collapse
X
-
Czeskie smaki:
- Peczone Brambory - pieczone ziemniaki,Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Bodex - powodzenia w interesie!
Ale te nieszczęsne gatunki na stronie... Może lepiej to w ogóle wywalić? Przecież skoro nastawiasz się na czeskie piwa, to nie będziesz serwować lambików, altów czy całej gamy angielskich piw górnej fermentacji. Może lepiej byłoby napisać coś o czeskim piwowarstwie?JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
Fajnie, że powstają takie miejsca! Powodzenia!
Jeśli otwarcie lokalu nastąpi w jakiś weekend, to może sekcja warszawska ruszy tam aby sprawdzić na miejscu co i jakja bardzo chętnie tam wstąpię (nie koniecznie na otwarcie)
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Ale te nieszczęsne gatunki na stronie... Może lepiej to w ogóle wywalić? Przecież skoro nastawiasz się na czeskie piwa, to nie będziesz serwować lambików, altów czy całej gamy angielskich piw górnej fermentacji. Może lepiej byłoby napisać coś o czeskim piwowarstwie?
Nie wiem czy w w miejscowości takiej jak Żyrardów "czeskość" to taki wielki atut (bo przecież mało jest smakoszy czeskiego piwa w Żyrardowie) - kwestia odległości, większość żyrardowian nie była w Czechach. Można się pokusić połączyć to z lokalnymi tradycjami. Akurat do Żyrardowa ściągali Czesi. W XIX wieku było ich mieście prawie 700. Bardzo ciekawą postacią był ten pan:
Można się pofatygować do muzeum nawiązać współpracę, zawiesić skany starych zdjęć itp. i wtedy masz odzew w lokalnych mediach. Wymaga to trochę więcej poświęcenia, ale masz uzasadnienie co do sensu czeskiej knajpy i szansę na reklamę.Comment
-
Mnie się Żyrardów kojarzy tylko z tow. Millerem i tzw. "czerwonym Żyrardowem"Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
Darek, a w Starogardzie też byli Czesi?
Miałbym argument by bardziej cisnąć Darsa na różnorodność, hehe.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment
-
-
Szybciej Holendrzy - nad dolną Wisłą się osiedlali.
No cóż, pozostaje kolejna wyprawa do Drink Hali po zaj*** czeskie PETy
Będzie co wspominać przez następne pół roku...
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Się koledzy rozpisali!
Ja z innej beczki - Pałaca, Nietrzebki - znam te okolice dość dobrze, piękne dziewczęta tam zamieszkiwały w mych licealnych czasach
Chętnie wybiorę się tam jeszcze w podróż sentymentalną, może którąś spotkam?
W Żyrardowie najwięcej piwa wypiłem w przemiłej (nomen-omen), nieistniejącej już, spelunce "Miła" na 1-go maja przy zjeździe do tunelu. Pojęcia nie mam co lali, zajęty byłem. Bodex, kojarzysz?
Dick Laurent is dead.Comment
-
Napis: "ściągnięto 99%" cieszy tylko przez pierwsze pół godziny.
Admin ma zawsze rację
PIWOSZE WSZYSTKICH KRAJÓW ŁĄCZCIE SIĘComment
-
Comment
-
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"Comment