Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
Wyświetlenie odpowiedzi
Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziA dziś takie piwa lane po 6 pln: Amber Boy, Sęp, Fortas, SaintNoMore, Rowing Jack, Brackie, Żywiec Porter, Artezan IPApozdrawiam
www.BrowaryMazowsza.pl - kompendium wiedzy o piwowarstwie ziemi mazowieckiej
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika grzeber Wyświetlenie odpowiedziCzy te ceny to jakiś regularny iwent czy może jednorazowy eksces?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziCzy na spotkanie z AIPA ktoś się dziś wybiera? Bo ja miałbym wstępnie ochotęPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Niestety mnie czeka spotkanie z moimi "zmorami z dzieciństwa" - dentyst(k)aOstatnia zmiana dokonana przez VanPurRz; 2013-01-04, 14:36."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziNiestety mnie czeka spotkanie z moimi "zmorami z dzieciństwa" - dentyst(k)a
Przynajmniej na piwo będziesz mógł wpaść
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra Wyświetlenie odpowiedziOd Nowego Roku ruszamy z nowym projektem:
Szranki i konkury w PDSL
Zapraszamy do porównywania!!
Przy okazji będziemy mierzyć czas i ilość sprzedanych piw z poszczególnych beczek. To piwo, które sprzeda się szybciej lub w większej ilości danego dnia zostanie ogłoszone zwycięzca pojedynku. Wyniki będziemy umieszczać na stronie www.
Zaczynamy od jutra, tj. 3.01.2013:
czwartek, 3.01.2013, Weizenbock: Kormoran Weizenbock vs Widawa Augustianskie Kozlak Pszeniczny
Piatek, 4.01.2013 AIPA: Browar Widawa & Browar Kopyra Sep/AIPA vs Minibrowar Haust Red AIPA
Sobota, 5.01.2013 Rauchbock: Cieszyn Rauchbock Grand Champion Birofilia 2012 vs Pinta Jak w dym
Comment
-
-
Ja mam taką uwagę do właściciela PDSL, jak ktoś zamawia np Rowing Jacka, to żeby kelnerki nie podawały tego piwa w szklance Żywca. To jakaś estetyczna profanacja. Ostatnio miałem taką sytuację, zastanawiałem się co zrobić, czy nie przyjąć piwa i nie zapłacić. Dla mnie dobre piwo w szklance Żywca wygląda obrzydliwie. Może to nie każdy zrozumie, ale ze mnie taki Małcużyński w takich sprawach. Jakby ktoś za barem szanował dobre piwa, dobry smak i miał poczucie estetyki w tym zakresie, toby takich rzeczy nie robił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziJa mam taką uwagę do właściciela PDSL, jak ktoś zamawia np Rowing Jacka, to żeby kelnerki nie podawały tego piwa w szklance Żywca. To jakaś estetyczna profanacja. Ostatnio miałem taką sytuację, zastanawiałem się co zrobić, czy nie przyjąć piwa i nie zapłacić. Dla mnie dobre piwo w szklance Żywca wygląda obrzydliwie. Może to nie każdy zrozumie, ale ze mnie taki Małcużyński w takich sprawach. Jakby ktoś za barem szanował dobre piwa, dobry smak i miał poczucie estetyki w tym zakresie, toby takich rzeczy nie robił.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziEmes, nie dramatyzuj. Wystarczy poprosić barmankę o odpowiednie szkło. Ani razu nie spotkałem się z tego powodu z problemem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziJakby ktoś za barem szanował dobre piwa, dobry smak i miał poczucie estetyki w tym zakresie, toby takich rzeczy nie robił.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fuliano Wyświetlenie odpowiedziCzy na spotkanie z AIPA ktoś się dziś wybiera? Bo ja miałbym wstępnie ochotę
Nie planowo, ale jestem na miejscu Sęp i Haust także...Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Jeśli w PDSL wciąż są szkła AleBrowaru, to znaczy, że nie jest aż tak źle w tej naszej Polsce. Wydaje mi się, że w knajpach oferujących ciekawe piwo, jak właśnie PDSL, Omerta czy Czeska Baszta (gdzie są, a przynajmniej do niedawna były oryginalne czeskie kufle) odsetek potencjalnych złodziei jest mniejszy niż w pierwszym lepszym lokalu. A gdyby AleBrowar spiął pośladki i wypuścił większą partię swojego szkła do knajp, żeby mogły je sprzedawać, to myślę, że sporo znalazłoby nabywców.
W Rybitwie stali klienci mieli kiedyś swoje kufle, wiszące na ściance i zarezerwowane tylko dla nich. No ale tam był Król, Belfast i chyba Żubr, więc zasadniczo same lagery. Z dzisiejszym rozpasaniem gatunkowym to by już nie było takie fajne.
Comment
-
Comment