Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
Wyświetlenie odpowiedzi
Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedziSzanowny kolego....gdybyśmy mieszkali w Brukseli, a nie w
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedzito zapewne dostałbyś szkło markowe, inne do każdego piwa (...) Ponieważ mieszkamy w Polsce, kraju złodziei, oszustów i (...)
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedzize wszystkich lokali w kraju ! Zapewniam Cię, że nie jest to wina właścicieli lokali,
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedzitylko złodziejskiej klienteli. Dziś piłem 3 x Red Aipa Haust ze szklanic Heinekena i jakoś mi to nie przeszkadzało. Chyba co niektórzy mają zbyt wysokie wymagania i jakby się oderwali od otaczającej Nas rzeczywistości. Panowie, zejdżmy na ziemię troszkę i podziwiajmy piwa, a nie to w czym są one podawane. Ja też bym wolał.....ale realia są takie, a nie inne.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziJeśli w PDSL wciąż są szkła AleBrowaru, to znaczy, że nie jest aż tak źle w tej naszej Polsce. Wydaje mi się, że w knajpach oferujących ciekawe piwo, jak właśnie PDSL, Omerta czy Czeska Baszta (gdzie są, a przynajmniej do niedawna były oryginalne czeskie kufle) odsetek potencjalnych złodziei jest mniejszy niż w pierwszym lepszym lokalu. A gdyby AleBrowar spiął pośladki i wypuścił większą partię swojego szkła do knajp, żeby mogły je sprzedawać, to myślę, że sporo znalazłoby nabywców.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedzipewnie wielu wolałoby pić piwo z odpowiedniego szkła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gwzd Wyświetlenie odpowiedziO ile się nie mylę to szkło od Heinekena pasuje do AIPY. Co innego, gdyby ktoś dostał w takowym np. Weizena.
Tym bardziej, że mam zamiar odwiedzić to miejsce.Ostatnia zmiana dokonana przez Cez; 2013-01-04, 23:12.Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cez Wyświetlenie odpowiedziKoniec tego. To wątek o PDSL a nie szklankach.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedzi@żąleną......kradną na potęgę !!! Uwierz mi.
Dziś byłem od 17.00 do 20.30 w PDSL i wszyscy pili w szkłach miemarkowych.
Jak zwykle z BB nikogo poza purcem nie było.
Fajnie, że prowadzisz listę obecności w PDSL. Ja, jak pewnie większość ludzi ze stolicy w ogóle Cię nie kojarzy z niczego. Pojawiłeś niedawno, poznałeś Purca i kogoś tam jeszcze. Nadrabiasz jakieś zaległości w obecności w tym lokalu ? Bo ja cię nie kojarzę.
Comment
-
-
Ja byłem, nikogo ze znanych mi Forumowiczów nie spotkałem; Purca też nie było. Pierwsza skończyła się Zielona Góra, po niej na kran wjechało Parowe. Wszystkie piwa dostałem w No Name wracając do tematuKoniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedziSzanowny kolego....gdybyśmy mieszkali w Brukseli, a nie w Warszawie, to zapewne dostałbyś szkło markowe, inne do każdego piwa( vide brukselskie Delirium Cafe) Ponieważ mieszkamy w Polsce, kraju złodziei, oszustów i malwersantów, pijesz Rowing Jacka ze szklanicy Żywca. Szkła AleBrowaru są regularnie...(pardon) podpierdalane ze wszystkich lokali w kraju ! Zapewniam Cię, że nie jest to wina właścicieli lokali, tylko złodziejskiej klienteli. Dziś piłem 3 x Red Aipa Haust ze szklanic Heinekena i jakoś mi to nie przeszkadzało. Chyba co niektórzy mają zbyt wysokie wymagania i jakby się oderwali od otaczającej Nas rzeczywistości. Panowie, zejdżmy na ziemię troszkę i podziwiajmy piwa, a nie to w czym są one podawane. Ja też bym wolał.....ale realia są takie, a nie inne.
Coś mam wrażenie, że jesteś tym forumowiczem, któremu często się nudzą nicki - poprzednio były na P i S, teraz przyszedł czas na literkę M?
P.S. Wiem, że nie na temat, ale nie mogłem się powstrzymać, przepraszam...bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Ja nie znałem ale poznałem. Fartem skończyłem pracę zamiast o 22.40 to o 19.50 i przed 21 już byłem w PDSL. (jak się chce to można VanPuRz). Co prawda już na wejściu Docent mi oznajmił, że Sępa już zechlał ale i tak warto było jechać przez pół stolicy by łyknąć Artezanową IPĘ, Amber Boya (gratis od Michała bo z beczki wytoczył już tylko 0,4 l), Saint No More i Portera z Cieszyna. Kocham PDSL, lepszego miejsca w Wawie już raczej nie będzie.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MaDom Wyświetlenie odpowiedzi@żąleną......kradną na potęgę !!! Uwierz mi.
Dziś byłem od 17.00 do 20.30 w PDSL i wszyscy pili w szkłach miemarkowych.
Jak zwykle z BB nikogo poza purcem nie było.
Dzisiejszy pojedynek Sępa z Haustem zakończył się moim zdaniem lekką przewagą Sępa, choć oba piwa mają poważne wady. Niestety zupełną tragedią okazał się spróbowany przy okazji Augustiański Weizenbock z Widawy - ohydna chemiczna goryczka, zero słodowych i weizenowych posmaków stawiają pytanie - czy Docent nie czuł wczoraj tej Apteki?Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2013-01-05, 06:18.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia Wyświetlenie odpowiedziJa byłem, nikogo ze znanych mi Forumowiczów nie spotkałem; Purca też nie było. Pierwsza skończyła się Zielona Góra, po niej na kran wjechało Parowe. Wszystkie piwa dostałem w No Name wracając do tematuOstatnia zmiana dokonana przez purc; 2013-01-05, 06:27.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziByliśmy z Madomem do 20.30. Był Sęp i Haust bez szans na zmianę. Do zobaczenia następnym razem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziNiestety zupełną tragedią okazał się spróbowany przy okazji Augustiański Weizenbock z Widawy - ohydna chemiczna goryczka, zero słodowych i weizenowych posmaków stawiają pytanie - czy Docent nie czuł wczoraj tej Apteki?Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
Comment