Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc
Wyświetlenie odpowiedzi
Jagiellońska 22, Po Drugiej Stronie Lustra [zamknięte]
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziWersja beczkowa słabizna ale o tym niedługo w odpowiednim temacie.
Nie wymagam nijakiej koncernowej powtarzalności ale jednak należy ten problem zauważyć i mu zaradzić. Piwa te są bardzo drogie, ludzie często piją je z dużym wyrzeczeniem się innych rzeczy i nie powinno tak być, że za 10 złotych dostaje się produkt słaby, z wadami.Last edited by VanPurRz; 2013-01-05, 09:28."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziMoja butelkowa była naprawdę OK. Niestety zaczynają się pojawiać (w przypadku rzemieślniczych) ogromne kłopoty z różnicami - piwa smakują inaczej w różnych lokalach (coś z nalewaniem do beczek?), inaczej z butelki niż z beczki. Wreszcie każda warka może być kompletnie inna.
Nie wymagam nijakiej koncernowej powtarzalności ale jednak należy ten problem zauważyć i mu zaradzić. Piwa te są bardzo drogie, ludzie często piją je z dużym wyrzeczeniem się innych rzeczy i nie powinno tak być, że za 10 złotych dostaje się produkt słaby, z wadami.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pytanko do stałych bywalców, ew. mieszkańców DBW (Drugiego Brzegu Wisły ): czy w bezpośredniej bliskości PDSL jest miejsce, gdzie można wzmocnić siły (i żołądek) PRZED przejściem przez lustro? Planuję pokonać rzekę, a nie przepadam za degustacją na pusty żołądek...
Comment
-
-
vis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętamveni, emi, bibi
Comment
-
-
A dla mniej wybrednych jest jakiś azjata naprzeciwko. No i niedaleko masz CH Wileńska z pełnym wyborem dżank foodaPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tfur Wyświetlenie odpowiedzivis a vis znajduje się kluborestauracja 'bazar'
która na pewno ma kuchnię i serwuje dania
nie jadłem tam, ale w necie widzę pochwały
popić posiłek będziesz mógł czeską koncernówką
libo ciechanem webornem, jeśli dobrze pamiętam
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziCóż, tak sobie człowiek wchodzi po długim spacerze niedzielnym na jedno piwo - a tu Angielskie Śniadanie, Red IPA , Sęp i Rowing Jack wszystkie do wzięcia od zaraz...
Wciąż super miejsce i numer jeden w Warszawie.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziW niedzielę zazwyczaj są inne ceny niż w piątek i sobotę, tym razem też tak było?
Comment
-
-
We środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra Wyświetlenie odpowiedziDo tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Ciekawy, klimatyczny wystrój. W środku tygodnia jednak pustawo (wtorek) i sennie, nawet dla osoby w tak średnim wieku , jak ja. Fajna lodówka z piwem.
Zero żarcia, bo zafoliowanych kabanosów na szynkwasie do kategorii jedzenia trudno zaliczyć. To przyczynek do dyskusji o knajpach, bo ja, piwnie biesiadując, lubię cokolwiek przegryźć.
Nie musi od razu być golonka czy żeberka, ale chleba ze smalcem PDSL też już nie prowadzi . Zajrzę następnym razem, jak wiosna będzie bliżej .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Po_Drugiej_Stronie_Lustra Wyświetlenie odpowiedziWe środę nalewamy Koniec Świata do gara - kto jeszcze nie próbował tego "prapiwa", informujemy, że dojrzewa z każdym dniem i zmienia swój smak. Jest więc pretekst, żeby zacząć weekend już od środy
We czwartek Szranki i Konkury- a w nich dwa piwa pszeniczne: Edelweiss vs Baltas
W piątek pijemy haustem i z Haustem - z kranów poleje się Red AIPA, American FreeLager i Ciemne Koźlak (jest super!)
Do tego w piątek od godz 16 premiera dymionego koźlaka z Widawy: podłączymy Borsuka.
A w sobotę.. w sobotę niespodzianka.. duża! ale o tym sza"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Jedzenie w PDSL
Kończąc temat: w naszym lokalu będzie duży wybór piwa i tylko "jednorazowe" przekąski (z folii) - to taki całościowy pomysł na knajpę. Moim zdaniem społeczeństwo "grubnie" To naprawdę bez sensu jeść jeszcze więcej niż jemy, średnio, aktualnie, tylko dlatego, że wypiło się, kaloryczne w końcu, piwo. Jestem przeciw.. Jeśli natomiast jest to jakiś prawdziwy potencjał to na pewno już niedługo taka knajpa się pojawi, żeby zaspokoić zapotrzebowanie. Akurat w gastronomii mamy możliwość zakosztować w miarę wolnego rynku. Jeśli się nie pojawi.. - coż, są to rozważania wirtualnych "erotomanów - gawędziarzy"
Comment
-
Comment