Jana Pawła II 52/54, Restauracja Złoty Ryż Lua Vang [zamknięte]

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

A ja sobie trochę ponarzekam na kuchnię, a co! Brałem to samo co Tapir, kurczaka w wędzonym sosie. Dało się zjeść, ale szału nie było, sosu praktycznie brak (za to był ketchup), wędzoności nie uświadczyłem. Do tego kiepski ryż. Na plus na pewno ceny, ale wolałbym dopłacić 2-3 złote i mieć danie, które będzie naprawdę smakowite, a nie tylko "da się zjeść".
    Wystrój neutralny, obsługa w porządku, akcja z cenami piw naganna. Wyborne niezłe, w cenie 7 złotych za 0,4. Ale największym minusem, przez który więcej tam nie zajdę to dźwięki, które wydobywały się z głośników. Nie trawię disco-polo, a właśnie to tam leciało.
    JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• kosher
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛
      • 2005.04
      • 2313

Nie trawię disco-polo, a właśnie to tam leciało.
      Może to byli przynajmniej Bracia FF
      Dziś na dole zamiast muzy leciało z telewizora TVP3.
      Ciechan Wyborne po 7 zł, reszta- Marcowe, Lagerowe, Porter i Staropramen po dychę.
      Brałem Wyborne, swieże w smaku, na duży plus z porównaniu ze sklepową butelką.
      Eurokufel nalany pod kant, wyglądało na pół litra.
      Ryż smażony z kurczakiem smaczny, ceny kilka złotych wyższe niż w klasycznym chińskim barze.
      Sympatyczny właściciel, opowiadał jak mu sprzedaż beczkowego Żywca spada na łeb na szyję, a Ciechan idzie do góry.

Comment

• docent
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        • 2002.10
        • 5205

Dla mnie to połączenie azjatyckiej kuchni z "multitapem" jest kuriozalne. Dobrze, że mamy PDSL bo już widzę jak reszta kraju by się śmiała z Warszawy. Sytuacja wydaje mi się podobna do tej z PDSLu, na początku mamy umiarkowane ceny mające przyciągnąć klientelę a potem podciągamy do góry. 8 pln za lagerowe uważam za cenową granicę, po piwa za 10 pln wolę się przejechać 15 minut drogi wiadomo gdzie.
        Perspektywy dla lokalu są dobre, ma pojawić się kolejny nalewak, wchodzą Lwówki i "jakaś PINTA". Żywiec i Heniek zostają wskutek zapisów umowy.
        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

Oj, sypnąłeś teraz do pieca. Z czego się śmiać? Że lokal z jedzeniem ma kilka piw z nalewaka? Chyba lepiej że jest odmiana, a nie tylko piwo + kuchnia kotletowo-bawarska.

Comment

• docent
            • 2002.10
            • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
            Oj, sypnąłeś teraz do pieca. Z czego się śmiać? Że lokal z jedzeniem ma kilka piw z nalewaka? Chyba lepiej że jest odmiana, a nie tylko piwo + kuchnia kotletowo-bawarska.
            Napisałem o sytuacji teoretycznej gdyby Złoty Ryż jako jedyny oferował taki wybór lanych piw w Wawie. Właściwie szkoda że podnieśli cenę, bo lagerowe z beki mi smakowało i chętnie bym powtórzył przy jakiejś okazji.
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary

Comment

• docent
              • 2002.10
              • 5205

Aha, i powtarzając to co mówiłem na pogiełdowym spotkaniu - obecność szerszej oferty piw beczkowych z Ciechanowa w Warszawie wyłącznie w azjatyckiej restauracji, w cenach adekwatnych do cen piw nieodległego browaru restauracyjnego (Bierhalle) i piw rzemieślniczych (dostępnych w PDSL) jest dla mnie niezrozumiałe. Tyle się mówiło o otwarciu firmowego lokalu Ciechana w Wawie. Ktoś na to jeszcze czeka?
              Last edited by docent; 2013-01-28, 19:46.

Comment

• żąleną
                D(r)u(c)h nieuchwytny
                • 2002.01
                • 13239

Co do cen masz rację, zwłaszcza jeśli chodzi o te ekspresowe podwyżki.

Za to jedzenie bez zarzutu. Wziąłem tofu po tajsku na ostro i porcja była mniejsza, niżbym chciał, i trochę skąpo z sosem, ale smakowo bardzo dobre.

Lagerowe przemrożone, ale niezłe, marcowe tak jak butelkowe jest dla mnie zwykłym pstrągiem, porter wyśmienity.

Comment

• becik
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🍼🍼
                  • 2002.07
                  • 14999

Gdyby z Żywca podłączyli portera to byłoby cudownie
                  Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• wpadzio
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼🍼
                    • 2011.06
                    • 2654

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
                    Gdyby z Żywca podłączyli portera to byłoby cudownie
                    Nooo, zwłaszcza, że mógłby zapoczątkować kolejną półkę cenową - 12PLN
                    Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
                    Serviatus status brevis est
                    3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020

Comment

• VanPurRz
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2008.09
                      • 4229

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                      Dla mnie to połączenie azjatyckiej kuchni z "multitapem" jest kuriozalne. Dobrze, że mamy PDSL bo już widzę jak reszta kraju by się śmiała z Warszawy. Sytuacja wydaje mi się podobna do tej z PDSLu, na początku mamy umiarkowane ceny mające przyciągnąć klientelę a potem podciągamy do góry. 8 pln za lagerowe uważam za cenową granicę, po piwa za 10 pln wolę się przejechać 15 minut drogi wiadomo gdzie.
                      Perspektywy dla lokalu są dobre, ma pojawić się kolejny nalewak, wchodzą Lwówki i "jakaś PINTA". Żywiec i Heniek zostają wskutek zapisów umowy.
                      Obskurantyzmu i bania się, że ktoś się będzie śmiał się po Tobie nie spodziewałem. Dla mnie gdyby nie akcja z cenami to byłby lokal w którym bym bywał częściej niż w PDSL bo bardziej mi po drodze. A w PDSL nie ma jakiejś specjalnej atmosfery dla której warto tam specjalnie jechać. Premiery piwne OK, ale atmosfera?
                      "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

• docent
                        • 2002.10
                        • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedzi
                        Obskurantyzmu i bania się, że ktoś się będzie śmiał się po Tobie nie spodziewałem. Dla mnie gdyby nie akcja z cenami to byłby lokal w którym bym bywał częściej niż w PDSL bo bardziej mi po drodze. A w PDSL nie ma jakiejś specjalnej atmosfery dla której warto tam specjalnie jechać. Premiery piwne OK, ale atmosfera?
                        Nic na to nie poradzę, że połączenie azjatyckich klimatów z tymi piwnymi wzbudza we mnie dysonans. Nieważne, niedługo ruszy kolejny "multitap" w Warszawie więc jest szansa na odmianę estetyczną i od Ryżu i od PDSL

Comment

• pebejot
                          Major Piwnych Rewolucji
                          🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2010.01
                          • 1566

Cena 10 zł za Ciechana lagerowego z wychlapywaną przy pomocy łyżki pianą jest nie do zaakceptowania.
                          Od 1 kwietnia na kranach ma być Lwówek.

Comment

• e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19260

Też z wychlapaną pianą i za 10 zł?

Comment

• pebejot
                              Major Piwnych Rewolucji
                              🥛🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2010.01
                              • 1566

Jeśli tak, to powodzenia.

Comment

• VanPurRz
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2008.09
                                • 4229

Artezan Pacific -10
                                Porter Ciechan - 7
                                Marcowe - 9
                                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

Comment

Przetwarzanie...
                                X