Adres ten sam co "Pochwała Niekonsekwencji", bo jest to lokal, który powstał dokładnie obok, są sąsiadami ściana w ścianę. Na razie nie mają nalewaka, ale pewnie wzorem sąsiada, wkrótce go będą mieli. Lokal powstał może pół roku temu, może wcześniej, "ordynarnie" teraz kopiuje sąsiada, Pochwałę Niekonsekwencji. Na początku nie było tam nic ciekawego w sensie piwnym, jakieś koncernowe(dokładnie nie pamiętam co mieli, ale jak to zobaczyłem, to stwierdziłem, że nie ma nic ciekawego do degustacji), teraz sprzedają prawie to samo co Pochwała Niekonsekwencji, jest AleBrowar itp, ceny takie same. Zagranie z tym lokalem trochę mało eleganckie, ale dla klienta w przyszłości może oznaczać niższe ceny w obu lokalach za np piwa z AleBrowaru, Pinty itp.
Grójecka 118, Jeleń Na Rykowisku
Collapse
X
-
Zagłębie pretensjonalnych nazwPiwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
-
-
A niech nawet obok powstanie jeszcze nowy lokal o nazwie np "Rozpustna Sarna", albo "Niepokorny Buhaj" Jak jeden lokal nie może się pokusić o kilka nalewaków, to niech będzie tam dziesięć lokali po jednym nalewaku każdy i z nazwą lokalu (co jest sprawą dla mnie zupełnie drugorzędną) coraz śmieszniejszą
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedziA przy okazji - co tam mają z beczki?
W Jeleniu Na Rykowisku zapytałem się o piwa i o ceny, barman wskazał mi tylko piwa z lodówki, nic nie wspomniał o nalewaku, którego zreszta nie widziałem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziA niech nawet obok powstanie jeszcze nowy lokal o nazwie np "Rozpustna Sarna", albo "Niepokorny Buhaj" Jak jeden lokal nie może się pokusić o kilka nalewaków, to niech będzie tam dziesięć lokali po jednym nalewaku każdy i z nazwą lokalu (co jest sprawą dla mnie zupełnie drugorzędną) coraz śmieszniejszą
"Jurny Knur"
"Lubieżny Muflon"
"Pojemna Łania"
"Chętna Locha"bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Tego typu nazwy nie są tylko domową specyfiką i pojawiają się w nazwach piw np. z wyspiarskich.
A wracając do meritum... wolałbyś "U Ziutka"? Oczywiście pytanie retoryczne, bo to nie dla nas otwiera się knajpy, a dla "nowego pokolenia", które musi być czymś zwabione. Nazwa to podstawowy element.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzinie dla nas otwiera się knajpy, a dla "nowego pokolenia", które musi być czymś zwabione. Nazwa to podstawowy element.... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
Comment
-
-
Dokładnie. Tym bardziej, że mam z takim lokalem miłem wspomnienia. Jakiś 88 rok Ruciane Nida i knajpa (a w zasadzie dziura w drzewie jako knajpa ) i przepyszny Jurnad z beki w klasycznych kuflach. Ech żeby można było cofnąć czas.
Ale dzisiaj wszystko musi być udziwnione i hamerykańskie. Mimo to akurat nazwa Jeleń na rykowisku podoba mi się"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziAdres ten sam co "Pochwała Niekonsekwencji", bo jest to lokal, który powstał dokładnie obok, są sąsiadami ściana w ścianę. Na razie nie mają nalewaka, ale pewnie wzorem sąsiada, wkrótce go będą mieli. Lokal powstał może pół roku temu, może wcześniej, "ordynarnie" teraz kopiuje sąsiada, Pochwałę Niekonsekwencji. Na początku nie było tam nic ciekawego w sensie piwnym, jakieś koncernowe(dokładnie nie pamiętam co mieli, ale jak to zobaczyłem, to stwierdziłem, że nie ma nic ciekawego do degustacji), teraz sprzedają prawie to samo co Pochwała Niekonsekwencji, jest AleBrowar itp, ceny takie same. Zagranie z tym lokalem trochę mało eleganckie, ale dla klienta w przyszłości może oznaczać niższe ceny w obu lokalach za np piwa z AleBrowaru, Pinty itp.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paralelizm Wyświetlenie odpowiedzinalewaka nie ma programowo (i ja osobiście nie widzę w tym żadnej wady, bo choć jestem piwoszem to za lanym piwem nie przepadam)
Dziękuję za poprawienie humoru tak z rana
Comment
-
Comment