Grójecka 118, Jeleń Na Rykowisku

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • żąleną
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.01
    • 13239

Dlaczego nie przepadasz za lanym piwem? Rozumiem, że można nie lubić pszeniczniaków, ejli, stoutów czy porterów, ale po prostu lanych, niezależnie od gatunku?

Comment

• paralelizm
      Szeregowy Piwny Łykacz
      • 2011.07
      • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
      Dlaczego nie przepadasz za lanym piwem? Rozumiem, że można nie lubić pszeniczniaków, ejli, stoutów czy porterów, ale po prostu lanych, niezależnie od gatunku?
      ja wiem, że to jest irracjonalne, może jakiś uraz z czasów PRL-u? pewnie wiecie co wtedy z kija się lało ale bardziej chodziło mi o to, że brak nalewaka to dla mnie nie jest żaden argument przeciwko lokalowi jako miejscu, gdzie można napic się znakomitego piwa z niekomercyjnych browarów, poza tym naprawdę lubię Jelenia i chciałbym, żeby jak najwięcej ludzi dało mu szansę, bo kiedyś sam chodziłem do Pochwały i jak kiedyś nie było miejsca to zajrzałem przez szybę i też stwierdziłem, że jest słabo i nie chcę wchodzic, ale dziewczyna mnie namówiła, nie było wtedy jeszcze żadnego portera, ale właściciel polecił mi jakieś ciekawe piwo, którego wcześniej nie znałem i zapytał jakie portery polecam i że postara się wprowadzi do oferty, może nie jestem takim znawcą i koneserem piwa jak większośc bywalców tego forum, ale zaglądam tutaj właśnie po to, zeby się czegoś nowego dowiedziec a nie, żeby byc traktowanym z wyższością przez aroganckich "fachowców"...

Comment

• rohozecky
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼🍼
        • 2008.11
        • 1840

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika paralelizm Wyświetlenie odpowiedzi
        zaglądam tutaj właśnie po to, zeby się czegoś nowego dowiedziec a nie, żeby byc traktowanym z wyższością przez aroganckich "fachowców"...
        Myślę, że dobrym sposobem na uniknięcie takiego wrażenia jest poczytanie sobie trochę postów z forum, zanim coś na nim sami napiszemy. Większość tego typu sytuacji wynika raczej z nieporozumień, oraz ze stosowania rozmaitych skrótów myślowych przez forumowiczów. Tutaj np. większość uczestników lokalu bez beczki nie uważa za lokal warty wstąpienia.Ja zresztą też, na marginesie. I stąd takie reakcje na Twój post
        ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

Comment

• pioterb4
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2006.05
          • 4322

Źle rozumiesz. W swoim porównaniu chciałem tylko uwypuklić irracjonalność pewnego stwierdzenia. Beczka jest najbardziej naturalnym środowiskiem dla piwa, jest jak staw dla karpia albo łąka dla jeża.

Comment

• paralelizm
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2011.07
            • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rohozecky Wyświetlenie odpowiedzi
            Myślę, że dobrym sposobem na uniknięcie takiego wrażenia jest poczytanie sobie trochę postów z forum, zanim coś na nim sami napiszemy. Większość tego typu sytuacji wynika raczej z nieporozumień, oraz ze stosowania rozmaitych skrótów myślowych przez forumowiczów. Tutaj np. większość uczestników lokalu bez beczki nie uważa za lokal warty wstąpienia.Ja zresztą też, na marginesie. I stąd takie reakcje na Twój post
            no widzisz, ja z kolei chociaż bardzo lubię piwo i nie przepadam za typowymi produktami ze sklepowych półek to także inne czynniki mają dla mnie znaczenie, bo nie idę do lokalu tylko pic, na przykład ostatnio głównie po to, żeby pograc w planszówki i mam nadzieję, ze takie podejście nie zabrani mi wizyt i wpisów na tym forum, tak czy inaczej jestem pokojowo nastawiony i nie zamierzałem wszczynac żadnych awantur btw pił ktoś z was prawdziwe fińskie sahti? bo ja ostatnio zamówiłem u znajomych finów kilka butelek z różnych browarów

Comment

• paralelizm
              Szeregowy Piwny Łykacz
              • 2011.07
              • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
              Źle rozumiesz. W swoim porównaniu chciałem tylko uwypuklić irracjonalność pewnego stwierdzenia. Beczka jest najbardziej naturalnym środowiskiem dla piwa, jest jak staw dla karpia albo łąka dla jeża.
              teraz wszystko jasne czy piwo przechowuje się tylko w KEGach czy są jakieś inne rodzaje beczek?

Comment

• pioterb4
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2006.05
                • 4322

Są i peteinery i drewniane (choć sporadycznie), także opakowania bywają różne.

Comment

• paralelizm
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2011.07
                  • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pioterb4 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Są i peteinery i drewniane (choć sporadycznie), także opakowania bywają różne.
                  a tak na marginesie to przyznam szczerze, że z chęcią napiłbym się jakiegoś portera z beczki, ale nie znam takich miejsc w Warszawie :/

Comment

• Pendragon
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛
                    • 2006.03
                    • 13959

Wpisy o motoryzacji i dyscyplinach sportu zostały usunięte. Proszę trzymać się tematu i zachowywać szacunek dla innych.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• leona
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2009.07
                      • 5853

a tak na marginesie to przyznam szczerze, że z chęcią napiłbym się jakiegoś portera z beczki, ale nie znam takich miejsc w Warszawie :/
                      Znaczy jesteś zdrowy. Wystarczyło kilka godzin aktywnego uczestnictwa w życiu bbizu i już zakiełkował Ci w głowie pomysł, jakże odległy od wczorajszego nastawienia. Jak utrzymasz ten kurs przez rok to jesteś już nasz

Comment

• paralelizm
                        Szeregowy Piwny Łykacz
                        • 2011.07
                        • 6

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona Wyświetlenie odpowiedzi
                        Znaczy jesteś zdrowy. Wystarczyło kilka godzin aktywnego uczestnictwa w życiu bbizu i już zakiełkował Ci w głowie pomysł, jakże odległy od wczorajszego nastawienia. Jak utrzymasz ten kurs przez rok to jesteś już nasz
                        no to teraz muszę się przyznać, że jakiś miesiąc temu piłem lane belgijskie "Duchesse de Bourgogne", które co prawda kosztowało 12 zł za 0,25l, ale jego degustacja wywołała u mnie przyjemny dreszczyk i odurzenie, którego efektem był zakup kolejnej szklaneczki

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23976

PROSZĘ trzymać się tematu!
                          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• olie
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2011.06
                            • 777

nalewaka nie ma programowo
                            Program się zmienił i jest kran. Po zdjęciach wnioskuję, że 1.

Comment

• emes
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2003.08
                              • 4275

Obecnie na kran wszedł Pacyfik Artezana. Wyboru z lanego nie ma, jest tylko jeden kran. Jest za to sympatyczna obsługa i fajny klimat.

Comment

• olie
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2011.06
                                • 777

Ostatnio był lany Litovel, a u sąsiadów Krušovice.

Comment

Przetwarzanie...
                                X