Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99
Wyświetlenie odpowiedzi
Foksal 11, Kameralna
Collapse
X
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziNie robiłbym już teraz czarnego PR-u w momencie kiedy to lokal nie zaserwował jeszcze własnego piwa. Każdemu trzeba dać szansę a browarów chyba nigdy nie za wiele (przynajmniej dla mnie).JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziNo i będziesz miał to, co w Grillu na Marszałkowskiej. Ten sam właściciel, to samo podejście do piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziA co z lokalem w Łodzi? Nie ma już tam instalacji warzelnej?
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziMoże jednak przypadkowo uda im się zatrudnić zdolnego piwowara?Szanse są wprawdzie niewielkie, ale są.
O, znalazłem post darko o sprzęcie tamże:
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedziWedług mnie sprzęt jest żałosny ponieważ:
- nie przeprowadza się klasycznego gotowania;
- konstrukcja kadzi filtracyjnej woła o pomstę do nieba, nie chcę wdawać się w szczegóły;
- do jednego fermentowa idą aż 4 warki;
- wymienniki do chłodzenia brzeczki to chyba zwykłe wymienniki do CO (sic!);
- brak stacji napowietrzania brzeczki;
- dla mnie browar restauracyjny równa się wyszynkowi piwa wprost z tanków, a nie kegów;
- itd...
Nie twierdzę, że na tym sprzęcie nie można zrobić dobrego piwa. Obawiam się jednak, że w tym browarze nikomu na tym nie zależy. Oczywiście nie dotyczy to piwowara.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziA to trzeba z takiego zamtuza? Chyba taniej by było kupić parę beczek jakiejś Warki czy czegoś tam.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi
Zaglądać tam będę często bo kuchnia tam, przynajmniej na razie, była wyśmienita. Piwa z De Brasila więcej tam pić nie będę, będą mieli swoje, wtedy pogadamy.
Comment
-
-
Comment
-
-
Poki co na razie chyba nie spelnia "kryteriow" podstawki browarowejPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Byłem tam z 10 dni temu
raz, zauwazyłem przenoszone butelki za barem z etami Grilla
dwa, bedąc na zewnątrz na papierosie podjechała furgonetka z której wytaczano KEG-i z pojazdu z wiadomymi etami
trzy, piwa smakuje tak samo beznadziejnie (przynajmniej jasne) jak w Grillu
jedzenie za to pierwsza klasaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Niejaka Iwona Krasowska (nie wiem - menadżerka?) zapewnia mnie, że mają własne piwo i zaprasza do odwiedzenia wraz z pokazem jak to piwo robią. Oczywiście nie wybiorę się tam, ale może ktoś w zastępstwie by się pofatygował, jest ktoś chętny?
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pewnie. Ja chętnie to zobaczę.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Iwona Krasowska i powołaj się na Piwnego informatora (FB).
Comment
-
Comment