Foksal 11, Kameralna

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • abernacka
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛
    • 2003.12
    • 10863

    #16
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99 Wyświetlenie odpowiedzi
    (...) instalacja z łódzkiego Brasila, (...).
    A co z lokalem w Łodzi? Nie ma już tam instalacji warzelnej?
    Piwna turystyka według abernackiego

    Comment

    • Leonpraga
      Porucznik Browarny Tester
      • 2005.02
      • 468

      #17
      Pieprzyli piwo w dwóch poprzednich lokalach i będą pieprzyć w Kameralnej, jeżeli nie udało się wcześniej to nowa nazwa lokalu nic nie da.

      Comment

      • Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

        #18
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
        Nie robiłbym już teraz czarnego PR-u w momencie kiedy to lokal nie zaserwował jeszcze własnego piwa. Każdemu trzeba dać szansę a browarów chyba nigdy nie za wiele (przynajmniej dla mnie).
        No i będziesz miał to, co w Grillu na Marszałkowskiej. Ten sam właściciel, to samo podejście do piwa.
        JEDNO PIVKO NEVADI!

        Comment

        • kloss
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 2526

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
          No i będziesz miał to, co w Grillu na Marszałkowskiej. Ten sam właściciel, to samo podejście do piwa.
          Może jednak przypadkowo uda im się zatrudnić zdolnego piwowara?Szanse są wprawdzie niewielkie, ale są.

          Comment

          • Pendragon
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛
            • 2006.03
            • 13959

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedzi
            A co z lokalem w Łodzi? Nie ma już tam instalacji warzelnej?
            Grill niby w remoncie, ale słuchy były, że już browaru tam nie będzie. Działa filia w Manufakturze, ale nie wiem na jakich zasadach. Do tej pory sądziłem, że wożą piwo z centrum. No ale skoro w Warszawie na Marszałkowskiej był taki liliput, to nie nie wysyłają piwa jeszcze do Łodzi i w Manufakturze jest warzelnia?

            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

            Comment

            • Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

              #21
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedzi
              Może jednak przypadkowo uda im się zatrudnić zdolnego piwowara?Szanse są wprawdzie niewielkie, ale są.
              Na początku działalności na Marszałkowskiej zatrudnili takowego, pracował u nich Wiktor Saczuk. I szybko rzucił to w cholerę.

              O, znalazłem post darko o sprzęcie tamże:
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darko Wyświetlenie odpowiedzi
              Według mnie sprzęt jest żałosny ponieważ:
              - nie przeprowadza się klasycznego gotowania;
              - konstrukcja kadzi filtracyjnej woła o pomstę do nieba, nie chcę wdawać się w szczegóły;
              - do jednego fermentowa idą aż 4 warki;
              - wymienniki do chłodzenia brzeczki to chyba zwykłe wymienniki do CO (sic!);
              - brak stacji napowietrzania brzeczki;
              - dla mnie browar restauracyjny równa się wyszynkowi piwa wprost z tanków, a nie kegów;
              - itd...
              Nie twierdzę, że na tym sprzęcie nie można zrobić dobrego piwa. Obawiam się jednak, że w tym browarze nikomu na tym nie zależy. Oczywiście nie dotyczy to piwowara.
              JEDNO PIVKO NEVADI!

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19275

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedzi
                A to trzeba z takiego zamtuza? Chyba taniej by było kupić parę beczek jakiejś Warki czy czegoś tam.
                Ale chodzi o przygotowanie konsumenta, a warka czy tyskie tego nie dadzą. Ją bym tak zrobił. No ale powoli wyjaśnia się skąd takie działanie.

                Comment

                • bayern71
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2006.06
                  • 1004

                  #23
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedzi

                  Zaglądać tam będę często bo kuchnia tam, przynajmniej na razie, była wyśmienita. Piwa z De Brasila więcej tam pić nie będę, będą mieli swoje, wtedy pogadamy.
                  Ten sznycel ze zdjęcia przypomina mi ten ze Szwejka. Mam nadzieję, że to tylko zbieżność wizualna bo składał się prawie z samej panierki.

                  Comment

                  • darek99
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2002.04
                    • 2147

                    #24
                    Podstawka z browaru restauracyjnego Kameralna, awers i rewers taki sam.
                    Attached Files
                    Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
                    Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
                    skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
                    Epikur z Samos.

                    Comment

                    • Cooper
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🥛🥛🥛
                      • 2002.11
                      • 6058

                      #25
                      Poki co na razie chyba nie spelnia "kryteriow" podstawki browarowej
                      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
                      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

                      Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

                      Comment

                      • kloss
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2003.03
                        • 2526

                        #26
                        Personel zarzeka się, że warzą na miejscu. Kegów pod barem nie zauważyłem, więc może to prawda.

                        Comment

                        • becik
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛
                          • 2002.07
                          • 14999

                          #27
                          Byłem tam z 10 dni temu
                          raz, zauwazyłem przenoszone butelki za barem z etami Grilla
                          dwa, bedąc na zewnątrz na papierosie podjechała furgonetka z której wytaczano KEG-i z pojazdu z wiadomymi etami
                          trzy, piwa smakuje tak samo beznadziejnie (przynajmniej jasne) jak w Grillu

                          jedzenie za to pierwsza klasa
                          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

                          Comment

                          • Pendragon
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2006.03
                            • 13959

                            #28
                            Niejaka Iwona Krasowska (nie wiem - menadżerka?) zapewnia mnie, że mają własne piwo i zaprasza do odwiedzenia wraz z pokazem jak to piwo robią. Oczywiście nie wybiorę się tam, ale może ktoś w zastępstwie by się pofatygował, jest ktoś chętny?

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment

                            • Komar_Pafnucy
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2005.08
                              • 1114

                              #29
                              Pewnie. Ja chętnie to zobaczę.

                              Multitap Crawl
                              Multitap Crawl na Facebook

                              "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
                              Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

                              Comment

                              • Pendragon
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛
                                • 2006.03
                                • 13959

                                #30
                                Iwona Krasowska i powołaj się na Piwnego informatora (FB).

                                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X