Będziecie mieć kucharza od tej kuchni nepalsko-tajskiej czy sami będziecie się tym zajmować ?
Śródmieście, Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Delfin dobrą knajpą był, bywałem z przyjemnością. Lokalizacja jak dla mnie przegrywa z PDSL, ale ja jestem prasko zorientowany.
Tym niemniej życzę powodzenia i na pewno odwiedzę jak przyjdzie czas.Comment
-
Ech..., młodzieży..., "Delfin" to onegdaj była knajpa...
A poważniej - fajnie, że takie miejsce (będę częściej odwiedzał dziadka mojej żony), a że lubię jeść, to zapytam - kuchnię tajską czaję, ale o co chodzi w nepalskiej? Stejki z jaka???
Comment
-
Kilkaset metrów dalej jest niezła restauracja Anapurna właśnie z kuchnią nepalską, indyjską, tajską. Nawet na tej samej ulicy. Tak więc nie można robić tu jakiejś prowizorki. Czekam na otwarcie, rodzaj kuchni mi bardzo pasuje, o piwa się nie martwię, jestem przekonany, że będzie przegląd najlepszych piw.Comment
-
Kilkaset metrów dalej jest niezła restauracja Anapurna właśnie z kuchnią nepalską, indyjską, tajską. Nawet na tej samej ulicy. Tak więc nie można robić tu jakiejś prowizorki. Czekam na otwarcie, rodzaj kuchni mi bardzo pasuje, o piwa się nie martwię, jestem przekonany, że będzie przegląd najlepszych piw.
Podzielam Twoje przekonanie co do przeglądu naklepszych piw - dokoptowaliśmy do starej Wlazłkotkowej ekipy chmielowego fachowca.Comment
-
Comment
-
-
Jak obecałem, tak i dostarczam szczyptę nowości - dzisiaj dwie:
1. nepalski ( lub jak kto woli indyjski ) piec Tandoor zamówiony - to takie duże, gorące i służy do tworzenia gorących zagryzek do piwa ( i nie tylko )
2. wszystko wskazuje na to, iż pojawi się 13-ty nalewak dedykowany piwom belgijskim
( i chyba będzie moim ulubionym nalewakiem)
Comment
-
Lokal jeszcze nie otwarty a liczba nalewaków już się zwiększa. Strach pomyśleć co będzie potem.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."Comment
-
A mnie bardzo interesuje jak rozplanowaliście instalację, a w szczególności temat chłodzenia. Slabo by było gdyby powtórzył się przypadek PDSL, gdzie wszystkie piwa muszą mieć jedną temperaturę i to zazwyczaj niewłaściwą.
Czy beczki będą chłodzone, czy raczej wszystko będzie stało pod barem?Comment
Related Topics
Collapse
-
Zamieszczam zajawkę o tym miejscu, choć zdaję sobie sprawę, że w pobliżu są bliższe sercu piwosza miejsca. To jest ekskluzywne i nie najtańsze skoro piotrkowski Jan Olbracht z beczki kosztuje 25 zł za 0,4l.
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:52 -
-
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:25 -
-
Prawdopodobnie w miejscu dawnego Natu jest tera Azyl. Ponieważ jeszcze było zamknięte załączam fotki zrobione na zewnątrz...
-
Channel: Warszawa
2025-03-06, 16:09 -
-
Widzę że KiKów napączkowało w Warszawie. Taki tam kawiarniany klimat z widokiem na często patrolowaną ulicę. Ciekawy czarnolustrzany sufit.
Kranów piwnych 11. Piwa w dobrej formie.
Ale co przykuło uwagę w szczególności - któż to na ten super pomysł wpadłbył?!...-
Channel: Warszawa
2024-04-24, 20:05 -
-
To forum rzeczywiście chyba umiera, skoro nikt nie zarejestrował otwarcia pubu Pinty w Warszawie…
Zauważony przypadkiem afisz reklamowy na Chmielnej ostatniego dnia pobytu w Warszawie pozwolił mi tylko na jedną, krótką wizytę w tym przybytku. Pub można znaleźć przechodząc przez...-
Channel: Warszawa
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment