Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Mason
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2010.02
    • 3280

    #316
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
    podobno Opat Bitter słabo dzisiaj schodził, mam nadzieję, że to chwilowe, bo piwo jest idealne na sesyjniaka.
    Raz mu się zdarzyło, ale i tak obie beczki już puste. Obecnie za piwo w dobrej cenie robi Ciechan Lagerowe.

    Z ciekawostek leje się Alpha Dog z browaru BrewDog, a w magazynku czekają na podpięcie piwa z AleBrowaru: King of Hop i Rowing Jack. Po dwie beczki każdego, więc pewnie długo nie będą rezydować na kranach.
    JEDNO PIVKO NEVADI!

    Comment

    • legart
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2012.06
      • 914

      #317
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
      Raz mu się zdarzyło, ale i tak obie beczki już puste. Obecnie za piwo w dobrej cenie robi Ciechan Lagerowe.

      Z ciekawostek leje się Alpha Dog z browaru BrewDog, a w magazynku czekają na podpięcie piwa z AleBrowaru: King of Hop i Rowing Jack. Po dwie beczki każdego, więc pewnie długo nie będą rezydować na kranach.
      Widziałem na Waszej stronie, że w "wyselekcjonowanych browarach" jest St Austell - planujecie coś podpiąć z tego browaru (najchętniej IPA albo Cornish Pale Ale) w miarę przewidywalnej przyszłości?

      Comment

      • warzechow
        Porucznik Browarny Tester
        • 2005.07
        • 354

        #318
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gonzo1
        Jakbym miał się do czegoś przyczepić to w tej palarni na podwórku ja bym wolał pić piwko.
        Też bym wolał. W tym sezonie nie ma żadnej szansy na ogródek. Podczas długiej mroźnej zimy będziemy forsować pewien pomysł, może coś wykombinujemy na kolejne lato.

        Trochę newsów plusów -
        Remont palarni dobiega końca, jeszcze tylko wentylator okienny, nepalny wystrój i można startować ( choć teraz pogoda nastraja do dymka na powietrzu )
        W piątek, 12 lipca o świcie odbędzie się montaż nowej klimy.
        Mieliśmy już dwie dostawy jedzenia - obie dojechały na czas, czyli potrafimy
        Na deser ogłoszenie mało piwne:
        w pierwszy poniedziałek sierpnia ( 05.08.2013 ) inaugurujemy warsztaty kulinarne. Impreza będzie cykliczna, w poniedziałki ok. 16-18. Tematem pierwszych warsztatów będzie SAMOSA. W skrócie - 15 osób będzie mogło pod okiem Mistrza Rama, ulepić, usmażyć i zjeść swoje pierożki. A potem popić
        Szczegóły dotyczące zapisów na lepienie i całej akcji pojawią się na FB i www.
        Sławek

        Comment

        • żąleną
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2002.01
          • 13239

          #319
          Ooo, właśnie dzisiaj pitrasiłem sobie po indyjsku i tak sobie pomyślałem, żeby wam podrzucić pomysł takich warsztatów, bo nie jestem w 100% zadowolony ze swoich dokonań. Super pomysł, tylko godziny dla mnie średnie. Ale w drugiej połowie sierpnia powinienem dać radę.

          Comment

          • warzechow
            Porucznik Browarny Tester
            • 2005.07
            • 354

            #320
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
            Super pomysł, tylko godziny dla mnie średnie. Ale w drugiej połowie sierpnia powinienem dać radę.
            To musi być czas małego obciążenia kuchni, stąd też ta pora w poniedziałki miedzy lanczami, a wieczorną klientelą piwną

            Comment

            • emes
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 4275

              #321
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow
              To musi być czas małego obciążenia kuchni, stąd też ta pora w poniedziałki miedzy lanczami, a wieczorną klientelą piwną
              Właśnie tego się obawiałem, ale liczyłem, że warsztaty będą np w sobotę lub niedzielę w południe. Wtedy chętnie bym uczestniczył, w poniedziałki to nawet nie ma mnie w stolicy.

              Comment

              • Mason
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼
                • 2010.02
                • 3280

                #322
                Menu kranowe na dzisiaj:

                01. Ciechan Miodowe 8/6/4
                02. Ciechan Lagerowe 6/5/3
                03. Artezan Witbier 10/7/5
                04. Opat Grejfrutowy 8/6/4
                05. Lindemans Cassis 19/13/10
                06. Limburgse Witte 13/9/7

                07. Artezan Pacific 10/7/5
                08. Pracownia Piwa Hey Now 10/7/5
                09. BrewDog Alpha Dog 14/10/7
                10. Pinta Stare ale Jare 10/7/5
                11. AleBrowar King of Hop 10/7/5
                12. BrewDog IPA is Dead - El Dorado 18/13/9

                13. Peche Mel Bush 20/14/10
                14. Sierra Nevada Ruthless Rye IPA 17/12/9
                15.
                16. Thornbridge Halcyon 16/12/8

                Beczkowy Kocour niestety nie dotarł w tym tygodniu, powinien być w następnym. Jeszcze w tym tygodniu powinien dojść Primator Stout, trochę piw belgijskich i piwo roku 2012 według Bractwa Piwnego . Piwo Roku 2012 według browar.biz już jest, jak się coś zwolni na drugiej szóstce to zawita na kranie.
                JEDNO PIVKO NEVADI!

                Comment

                • yoda79
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2013.01
                  • 861

                  #323
                  15 już parę dni wolna, tam coś ma być degustacyjnego?

                  Comment

                  • Mason
                    Major Piwnych Rewolucji
                    🍼
                    • 2010.02
                    • 3280

                    #324
                    Miało być już wczoraj, ale nie dotarło. Dzisiaj kolejna szansa
                    JEDNO PIVKO NEVADI!

                    Comment

                    • fuliano
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2010.07
                      • 1835

                      #325
                      Czyżby ta 15 stoi odkąd ją w piątek wykończyłem?
                      To i w ten piątek przyjdę, znowu może uda się coś wykończyć
                      Ostatnia zmiana dokonana przez fuliano; 2013-07-11, 12:08.

                      Comment

                      • Mason
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼
                        • 2010.02
                        • 3280

                        #326
                        I już na 15 pojawiło się piwo . Chouffe Houblon, określane jako hybryda pomiędzy belgijskim Triplem a IPA. 22/15/11. A w magazynku mamy kilku innych kandydatów na krany 13-16, więc tym razem nie zabraknie
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

                        Comment

                        • yoda79
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2013.01
                          • 861

                          #327
                          Ta deska za 15 za krany od 12-16 to chyba średnio się Wam opłaca.
                          Co nie znaczy,że przyjdę i nie zamówię Choć już np. Halcyona próbowałem.

                          Comment

                          • Antylop
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2009.10
                            • 1415

                            #328
                            Właśnie po tym poznać dobry pub, że nie stara się na każdym kroku "doić" klienta
                            Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                            Comment

                            • Antylop
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2009.10
                              • 1415

                              #329
                              Innym przykładem uczciwego podejścia do klienta jest 0,25 L w uczciwej cenie
                              Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                              Comment

                              • Piecia
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2002.02
                                • 3312

                                #330
                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Antylop
                                Innym przykładem uczciwego podejścia do klienta jest 0,25 L w uczciwej cenie
                                Ja wypijając deskę wypijam tez inne piwa a dzięki temu i ja i znajomi wypija wiecej większych piw - za chwile wyruszam na degustację
                                Koniec i bomba,
                                Kto nie pije ten trąba !!!
                                __________________________
                                piję bo lubię!

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                Przetwarzanie...