Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
to żaden despekt dla mnie
to brak możliwości ze strony klienta
i brak zainteresowania ze strony obsługi
po naszym prowizorycznym sprzątaniu
na pewno trzeba było zmyć podłogę ponownie
sądzę, że to jednak należy do obowiązków personeluveni, emi, bibiComment
-
Poniedziałkowe menu piwne:
01. Majer Ciemne 10/7/5
02. Ciechan Lagerowe 6/4/3
03. Duchesse de Bourgogne 22/15/11
04. Tucher Weizen 9/7/5
05. Lindemans Kriek 16/11/8
06. Schlenkerla Marzen 10/7/5
07. Moor Revival 16/11/8
08. Plan-T 10/7/5
09. Birra Amiata Marsilia 19/13/10
10. Czarna Wołga 10/7/5
11. Nutcracker 10/7/5
12. Pacific 10/7/5
13. Koniec Świata 12/8/6
14. Żywiec Porter 10/7/5
15. St. Bernardus ABT 12 20/14/10
16. Red Willow Ageless 18/12/9JEDNO PIVKO NEVADI!Comment
-
natomiast przydarzyło mi się w chmielarni coś zastanawiającego
na wstępie libacji kolega rozlał piwo, trzeźwy był zresztą jak szpak
udał się zatem do kelnerki, powiedział, co i jak, dostał trochę papieru
szklanka była cała, więc przetarliśmy stół i czekaliśmy, aż obsługa usunie
rozlewająca się nam u stóp kałużę. jakież było nasze zdziwienie, kiedy pani
kelnerka położyła nam tylko na stole zwitek papieru i bez jednego słowa odeszła
poczekaliśmy krótką chwilę na rozwój wydarzeń i wreszcie ogarnęliśmy sytuację sami
zresztą efekt był połowiczny, bo papieru było za mało. jego mokra sterta zaległa pod stołem
czyżby to była jakaś nowa świecka tradycja, nakazująca klientom samodzielne sprzątanie lokalu?
A podbieranie krzeseł ze wszystkich stolików w lokalu (bo zamiast np.10 osób przychodzi 20) to jest tradycja? Poza tym przy takiej ilości osób przy stoliku ciężko było przejść do łazienki a co dopiero kelnerce z mopem podejść do stolika. Trochę wyrozumiałości i luzu polecamComment
-
A u was biją murzynów!
W dzisiejszych czasach krytykę obsługi (nie tylko w Chmielarni, u kosmetyczki i u szewca też) należy przyjąć, przyznać się do błędu (myli się każdy) i pracować nad poprawą. Pod warunkiem, oczywiście, że krytyka jest słuszna. WaszeComment
-
W temacie mopa – nie wdając się w szczegóły trudności poruszania się w tłoku ( skądinąd troszkę słuszne ) – staramy się wyciagac wnioski z takich sytuacji i poprawiac tzw jakość osługi
W tamacie piłkarzyków – ot, zwykła sonda, a tyle żaru w Waszych postach. Powiem szczerze, że piłkarzyki dojrzewają w Naszych głowach intensywnej niż banalna szatnia. Aby rozwiać obawy frakcji Purcowej – piłkarzyki planowane są w oddzielnym pomieszczeniu przed wejsciem do głównej sali, bez wpływu moim zdaniem na jej atmosferę.
W temacie warsztatów kulinarnych – drugie już za nami ( pakora ), kolejny planowany temat to pierożki mo-mo. Jeszcze nie wiem, kiedy dokładnie je zorganizujemy, natomiast na bank zmieni się sposób zapisów na bardziej mobilizujący do przyjścia. Lubię wprawdzie kameralne warsztaty, ale nie lubię jak ¾ zapisanych osób blokuje miejsca i nie przychodzi
W temacie dostaw jedzenia - mam już 2 strefy - mniejsza bezpłatnia, druga obejmujaca spory obszar po tej stronie Wisły za piątaka. Szczegóły wkrótce na fejsie i nowych, drukowanych własnie ulotkach.Comment
-
Dart jest lepszy do knajpy.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
To, że nie wypada samemu i bez pytania obsługi zabierać krzesełek ze stolików obok, potem inna rezerwacja nie ma gdzie usiąść. Jeśli więc dyskutujemy o relacji gość-kelner w wypadku tej knajpy to warto być bardziej elastycznym.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Comment
-
Niby dlaczego? Typowa zabawa angielska.
W przeciwieństwie do piłkarzyków w zabawie może brać udział pół knajpy kibicując swoim. W przypadku piłkarzyków jest to niemożliwe, bo trzeba by się pochylać na stołem i patrzeć jak ta kulka tam lata.
W Famie dart sprawdza się znakomicie. Co tydzień są rozgrywki, na koniec miesiąca finał miesiąca, i finał roczny. Ludzie, którzy wcześniej się nie znali, teraz spotykają się na piwie i zamiast chlać bez sensu, albo gadać o niczym grają razem.
Grają zarówno młodzi jak i starzy, dziewczyny, mężczyźni.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
Related Topics
Collapse
-
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
-
Channel: Niemcy
-
-
Kolejne miejsce zaznaczyło swoją obecność na piwnej mapie Rumunii.
Bardzo ładnie położone misato Piatra Neamt, w dolinie rzeki Bystrzycy, miało długie tradycje w produkcji piwa, gdy do początków XXI w. działał tam browar Zimca.
Obecnie nie zostało już po nim praktycznie...-
Channel: Rumunia
-
-
Wieś Neerijse jest położona 13 km na południowy zachód od Leuven, skąd dojechać tu można autobusem nr. 70. Idąc od przystanku nie sposób ominąć kompleksu starych budynków z czerwonej cegły, tym bardziej że od razu w pierwszym można przez okno zobaczyć stare urządzenia piwowarskie,...
-
Channel: Belgia
-
-
Chwilę temu wydane trafiły do mnie dwie książeczki związane z historycznymi Browarami Grodziskimi SA.
https://www.browar.biz/centrumpiwowa...-wojciechowski
Antoni Thum - Jak zawładnąłem... -
Browar znajduje się w pięknej kamienicy w samym centrum Wiednia w odległości 100 m od Stadtpark. Jako, ze powstał w 2022 roku aktualnie jest najnowszym browarem otwartym w austriackiej stolicy. Najpierw trafiamy do drzwi na rogu ulic gdzie z wnętrza dochodzi intensywny zapach pieczonego na mięsiwa....
-
Channel: Austria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment