Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Krocz
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2013.07
    • 38

    Panowie, trochę luzu, to je multitap, nie ogródek Ciechana A barmani zawsze chętnie przybliżą etymologię danej nazwy, wyjaśnią choćby, jak słynne zdjęcie pewnego blogera z wąsami wpłynęło na żarty, z brodą, ale również i wąsem, o pewnym browarze

    Comment

    • emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krocz Wyświetlenie odpowiedzi
      Panowie, trochę luzu, to je multitap, nie ogródek Ciechana A barmani zawsze chętnie przybliżą etymologię danej nazwy, wyjaśnią choćby, jak słynne zdjęcie pewnego blogera z wąsami wpłynęło na żarty, z brodą, ale również i wąsem, o pewnym browarze
      To bezcenne ujrzeć uśmiech barmana na wypowiadaną specyficzną nazwę piwa Adekwatnie, ale widzę, że tego nie rozumiecie, gdybym sobie robił takie jaja z nazw przy zamawianiu jakie Wy robicie z klientów, to też byłby niezły kabaret.

      Comment

      • żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedzi
        No to zabaczymy co powiedzą właściciele po pewnym czasie na taką degrengoladę marki pubu.
        Myślałby kto, że taki poważniak z ciebie, a w wątku o wizycie Artów w Warszawie narzekałeś na brak skandali i emocji. No to masz emocje - podczas zamawiania. Że nie wspomnę o którychś tam FDP we Wrocku, gdy podczas jakiejś relacji dla TV odgrywałeś mistrza drugiego planu. Cóż za degrengolada marki apteki.

        Comment

        • emes
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.08
          • 4275

          BoShe ! Wszystko pamiętają i jeszcze ci wypomną

          Comment

          • VanPurRz
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2008.09
            • 4229

            Nie bądźcie smutasami. W innych lokalach wypisują na tablicy "jak trzeba" to w jednym może być inaczej. Do tego nie widzę niczego zdrożnego ani ujmującego w nazywaniu lokalu Chlarnią.
            "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

            Comment

            • Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

              Od dzisiaj aktualna lista piw lanych będzie dostępna na http://chmielarnia.wordpress.com/
              Każde piwo ma link do RateBeer, żeby nie było wątpliwości co jest co.
              JEDNO PIVKO NEVADI!

              Comment

              • emes
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2003.08
                • 4275

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                Od dzisiaj aktualna lista piw lanych będzie dostępna na http://chmielarnia.wordpress.com/
                Kto napisał na końcu "Podziel się wiedzom:" ?
                Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2014-05-01, 19:48.

                Comment

                • fuliano
                  Major Piwnych Rewolucji
                  • 2010.07
                  • 1835

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedzi
                  A przyjmują te starsze, z klapką i z klawiaturą? Zebrałoby się wraz z żoninymi kilka...
                  Nie wiem, ale smartfony na pewno przyjmują.
                  Przetestowałem osobiście

                  Comment

                  • purc
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2009.02
                    • 650

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                    Przed chwilą mierzyłem, na ostatniej baterii jest 13 stopni. A i tak w zeszłym tygodniu lekko podkręciliśmy chłodzenie.
                    Zmierzyłem dzisiaj zaraz po podaniu - na ostatniej baterii jest 9 stopni. /3 piwa i 2 świadków, obaj piszą na Ratebeerze/. Beer Geek jest nie do przyjęcia w tej temperaturze, Samiec Alfa w każdej jest okropny, Black IPA zniosła te warunki , potem było tylko lepiej. Może jednak warto podkręcić?
                    W knajpie jest bardzo ciepło i piwo szybko się ogrzewa. Ale ponawiam prośbę o podkręcenie ostatniej czwórki.
                    I tak do Was przyjdę / z termometrem i grzejnikiem.../.

                    Comment

                    • emes
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.08
                      • 4275

                      Tą regulację można załatwić w bardzo prosty sposób. Mierzymy temperaturę otoczenia, np jest 20 st. kręcimy pokrętłem aź uzyskamy temp. piwa 13 st. Zaznaczamy w jakim miejscu musi być pokrętło jak jest w lokalu 20 st. Gdy temperatura w lokalu się zmienia, sprawdzamy w jakim położeniu musi być pokrętło, by piwo miało 13 st.,gdy jest w lokalu 17,18,19,21,22,23,24 itd stopni.
                      Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2014-05-04, 17:51.

                      Comment

                      • purc
                        Kapitan Lagerowej Marynarki
                        • 2009.02
                        • 650

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi
                        Przed chwilą mierzyłem, na ostatniej baterii jest 13 stopni. A i tak w zeszłym tygodniu lekko podkręciliśmy chłodzenie.

                        Ja mam 9 , Ty masz 13. Tobie smakuje od razu, ja muszę czekać 30 minut. Na pewno macie wielu innych wielbicieli takiej temperatury...
                        Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2014-05-04, 23:04.

                        Comment

                        • warzechow
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2005.07
                          • 354

                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzi
                          Ja mam 9 , Ty masz 13. Tobie smakuje od razu, ja muszę czekać 30 minut. Na pewno macie wielu innych wielbicieli takiej temperatury...
                          Drogi Purcu, nie widzę innego wyjścia jak zaprosić Cię na komisyjną kontrolę Twojego i Masonowego sprzętu mierzącego, zanurzonego w jednej szklanicy ( a w czasie pomiaru i ew. czekania na optymalną temperaturę coś ostrego na ząb z kuchni Rama )

                          A teraz w temacie ogródka - troszkę nam się ślizgło z terminem, a że aura nie dopingowała, to majówkę sobie odpuściliśmy.
                          Ruszamy w środę 7 maja. Mamy 8 stolików z 8 parasolami, 3 krany i płotek. Pijemy i jemy codziennie od g.12 do g.22. Preferowane i w dobrym tonie jest zamawianie piw w kranów ogródkowych. Dla klientów lubiących pastwić się nad naszymi przemiłymi dziewczynami, latającymi po schodach góra-dół, dostępna jest pełna oferta kranowa

                          Comment

                          • iron
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            🍼🍼
                            • 2002.08
                            • 6771

                            Można chyba drogę dół - góra pokonać samodzielnie kupując piwo w barze na dole i udać się z nim do ogródka?
                            bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                            Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                            Rock, Honor, Ojczyzna

                            Comment

                            • warzechow
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2005.07
                              • 354

                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
                              Można chyba drogę dół - góra pokonać samodzielnie kupując piwo w barze na dole i udać się z nim do ogródka?
                              Przedni pomysł

                              Comment

                              • purc
                                Kapitan Lagerowej Marynarki
                                • 2009.02
                                • 650

                                Drogi Purcu, nie widzę innego wyjścia jak zaprosić Cię na komisyjną kontrolę Twojego i Masonowego sprzętu mierzącego, zanurzonego w jednej szklanicy ( a w czasie pomiaru i ew. czekania na optymalną temperaturę coś ostrego na ząb z kuchni Rama )


                                Z przyjemnością, ale muszą być te genialne kalmary Rama

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X