Panowie, trochę luzu, to je multitap, nie ogródek Ciechana A barmani zawsze chętnie przybliżą etymologię danej nazwy, wyjaśnią choćby, jak słynne zdjęcie pewnego blogera z wąsami wpłynęło na żarty, z brodą, ale również i wąsem, o pewnym browarze
Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krocz Wyświetlenie odpowiedziPanowie, trochę luzu, to je multitap, nie ogródek Ciechana A barmani zawsze chętnie przybliżą etymologię danej nazwy, wyjaśnią choćby, jak słynne zdjęcie pewnego blogera z wąsami wpłynęło na żarty, z brodą, ale również i wąsem, o pewnym browarze
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emes Wyświetlenie odpowiedziNo to zabaczymy co powiedzą właściciele po pewnym czasie na taką degrengoladę marki pubu.
Comment
-
-
Nie bądźcie smutasami. W innych lokalach wypisują na tablicy "jak trzeba" to w jednym może być inaczej. Do tego nie widzę niczego zdrożnego ani ujmującego w nazywaniu lokalu Chlarnią."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Od dzisiaj aktualna lista piw lanych będzie dostępna na http://chmielarnia.wordpress.com/
Każde piwo ma link do RateBeer, żeby nie było wątpliwości co jest co.JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziOd dzisiaj aktualna lista piw lanych będzie dostępna na http://chmielarnia.wordpress.com/Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2014-05-01, 19:48.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio Wyświetlenie odpowiedziA przyjmują te starsze, z klapką i z klawiaturą? Zebrałoby się wraz z żoninymi kilka...
Przetestowałem osobiście
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziPrzed chwilą mierzyłem, na ostatniej baterii jest 13 stopni. A i tak w zeszłym tygodniu lekko podkręciliśmy chłodzenie.
W knajpie jest bardzo ciepło i piwo szybko się ogrzewa. Ale ponawiam prośbę o podkręcenie ostatniej czwórki.
I tak do Was przyjdę / z termometrem i grzejnikiem.../.
Comment
-
-
Tą regulację można załatwić w bardzo prosty sposób. Mierzymy temperaturę otoczenia, np jest 20 st. kręcimy pokrętłem aź uzyskamy temp. piwa 13 st. Zaznaczamy w jakim miejscu musi być pokrętło jak jest w lokalu 20 st. Gdy temperatura w lokalu się zmienia, sprawdzamy w jakim położeniu musi być pokrętło, by piwo miało 13 st.,gdy jest w lokalu 17,18,19,21,22,23,24 itd stopni.Ostatnia zmiana dokonana przez emes; 2014-05-04, 17:51.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedziPrzed chwilą mierzyłem, na ostatniej baterii jest 13 stopni. A i tak w zeszłym tygodniu lekko podkręciliśmy chłodzenie.
Ja mam 9 , Ty masz 13. Tobie smakuje od razu, ja muszę czekać 30 minut. Na pewno macie wielu innych wielbicieli takiej temperatury...Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2014-05-04, 23:04.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziJa mam 9 , Ty masz 13. Tobie smakuje od razu, ja muszę czekać 30 minut. Na pewno macie wielu innych wielbicieli takiej temperatury...
A teraz w temacie ogródka - troszkę nam się ślizgło z terminem, a że aura nie dopingowała, to majówkę sobie odpuściliśmy.
Ruszamy w środę 7 maja. Mamy 8 stolików z 8 parasolami, 3 krany i płotek. Pijemy i jemy codziennie od g.12 do g.22. Preferowane i w dobrym tonie jest zamawianie piw w kranów ogródkowych. Dla klientów lubiących pastwić się nad naszymi przemiłymi dziewczynami, latającymi po schodach góra-dół, dostępna jest pełna oferta kranowa
Comment
-
-
Można chyba drogę dół - góra pokonać samodzielnie kupując piwo w barze na dole i udać się z nim do ogródka?bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedziMożna chyba drogę dół - góra pokonać samodzielnie kupując piwo w barze na dole i udać się z nim do ogródka?
Comment
-
-
Drogi Purcu, nie widzę innego wyjścia jak zaprosić Cię na komisyjną kontrolę Twojego i Masonowego sprzętu mierzącego, zanurzonego w jednej szklanicy ( a w czasie pomiaru i ew. czekania na optymalną temperaturę coś ostrego na ząb z kuchni Rama )
Z przyjemnością, ale muszą być te genialne kalmary Rama
Comment
-
Comment