Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Pendragon
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2006.03
    • 13961

Zagalopowaliście się. Lokalu nie ma, a tu już 90 wpisów...
    Czas na wydzielenie tych rozmów kibicowskich.

moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot

Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

Comment

• emes
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2003.08
      • 4275

Takie zamieszanie, kontrowersje powinny sprzyjać frekwencji na otwarciu Zaciekawienie diabłem jest zazwyczaj większe niż nudnym aniołem

Comment

• Mason
        Major Piwnych Rewolucji
        🍼
        • 2010.02
        • 3280

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
        Na nalewakach będą takie dynksy z nazwami tego, co w nalewakach.
        Pudło! Nie będzie dynksów, tylko tablica za barem z całym piwnym menu.
        JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• kloss
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2003.03
          • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason
          To skąd barman będzie wiedział, co gdzie ma podpiete, zwłaszcza przy rotacji piw?

Comment

• żąleną
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2002.01
            • 13239

Zatem pytanie e-prezesa pozostaje otwarte.

Comment

• Mason
              Major Piwnych Rewolucji
              🍼
              • 2010.02
              • 3280

Wstępnie mogę zdradzić, że będą wszystkie polskie browary rzemieślnicze i kontraktowe. Będzie Manufaktura Piwna z beczki, liczę na to że inne polskie browary "regionalne" także. Będą też piwa czeskie (i to zarówno fajne i niedrogie lagery, jak i nieco droższe, np. Kocour), będzie sporo piw belgijskich (cztery nalewaki będą tylko na Belgię) i oczywiście wszelkiej maści crafty z Europy i nie tylko. BrewDog, de Molen, amerykańce, itp. Takie są plany na początek, z czasem będziemy dążyć do poszerzania oferty. Będziemy się starać sprowadzić różne perełki, których się w Polsce nie uświadczy. Myślę, że wszyscy będą zadowoleni

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss
              To skąd barman będzie wiedział, co gdzie ma podpiete, zwłaszcza przy rotacji piw?
              Zawsze może się obrócić i zerknąć na listę
              JEDNO PIVKO NEVADI!

Comment

• legart
                Kapitan Lagerowej Marynarki
                • 2012.06
                • 914

Wstępnie mogę zdradzić, że będą wszystkie polskie browary rzemieślnicze i kontraktowe. Będzie Manufaktura Piwna z beczki, liczę na to że inne polskie browary "regionalne" także. Będą też piwa czeskie (i to zarówno fajne i niedrogie lagery, jak i nieco droższe, np. Kocour), będzie sporo piw belgijskich (cztery nalewaki będą tylko na Belgię) i oczywiście wszelkiej maści crafty z Europy i nie tylko. BrewDog, de Molen, amerykańce, itp. Takie są plany na początek, z czasem będziemy dążyć do poszerzania oferty. Będziemy się starać sprowadzić różne perełki, których się w Polsce nie uświadczy. Myślę, że wszyscy będą zadowoleni

Zawsze może się obrócić i zerknąć na listę

wypada tylko pomlaskać

Z Wielkiej Brytanii będzie też coś bardziej tradycyjnego od Brewdoga?

Comment

• siersc21
                  Szeregowy Piwny Łykacz
                  • 2012.04
                  • 5

Ja akurat jestem zwolennikiem krytyki konstruktywnej, a nie publicznego obrażania się na lokal zanim jeszce został otwarty, bez wiedzy jaki będzie jego wystrój i charakter, no i oczywiscie klientela.
                  Szanowni Forumowicze,
                  To ja sprawca całego zamieszania z ELKĄ. Po pierwsze chciałbym przeprosić tych którzy czują się obrażeni. Po drugie nie chodziło o afiszowanie się z preferencjami seks... sorry kibicowskimi, ale o zwykłe wyrażenie PRZEZE MNIE (SIC!) zadowolenia z tego, że było nie było warszawski klub zdobył Mistrzostwo Polski. Rozumiem i szanuję tych których to nie cieszy. Ale gdyby Mistrzostwo zdobyła inna warszawska drużyna też znalazłbym sposób na pogratulowanie zwycięzcy. Wracając do wątku wystroju - to proszę się nie martwić - nie będzie to wystrój kibicowski. Owszem będzie można przy piwku obejrzeć mecze LM, LE, Ekstraklasy, a także innych lig. Serdecznie na widowiska zapraszamy - obiecuję,że nie będziemy się afiszować z barwami klubowymi - tym bardziej, że Warzęchow kibicuje Małej Lidze w Koczargach, gdzie w napadzie gra jego latorośl, a szef kuchni Ram - pochodzący z Nepalu prawdopodobnie (nie pytałem) jest za drużyną krykieta z Katmandu. I na fali spowiedzi pierwszo komunijnych wszystkich obrażonych jeszcze raz proszę o wybaczenie i do zobaczenia przy piwie na meczu. Pozdrawiam Wszystkich
                  Mikołaj

Comment

• legart
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2012.06
                    • 914

Są też warszawscy piwosze którym nie przeszkadza manifestowanie radości ze zdobycia majstra przez Legię a wręcz przeciwnie

Comment

• iron
                      Pułkownik Chmielowy Ekspert
                      🍼🍼
                      • 2002.08
                      • 6771

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika legart
                      Są też warszawscy piwosze którym nie przeszkadza manifestowanie radości ze zdobycia majstra przez Legię a wręcz przeciwnie
                      A są też tacy warszawscy piwosze, którym zdobycie majstra przez jakikolwiek klub warszawski jest obojętne...

I co z tego

Fakt, że temat odżył w formie nieadekwatnej do jego meritum i to też nie jest specjalnie ważne...

Poczekajmy na otwarcie i "po owocach ich poznacie"

P.S. Obiecuję, że w swoich opiniach po otwarciu będę złośliwy i ironiczny
                      bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
                      Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
                      Rock, Honor, Ojczyzna

Comment

• e-prezes
                        Generał Wszelkich Fermentacji
                        🥛🥛🥛🥛🥛
                        • 2002.05
                        • 19292

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
                        Zatem pytanie e-prezesa pozostaje otwarte.
                        Interesuje mnie co będzie na otwarciu. Nie w dłuższej perspektywie, bo wiadomo, że dużo dobrego.

Comment

• docent
                          • 2002.10
                          • 5205

Chmielarnia zaprezentowała swoje oficjalne logo:

Hm, to piwo to jako dodatek do tej kuchni
                          Attached Files
                          Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                          Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                          Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                          Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• kloss
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2003.03
                            • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                            Hm, to piwo to jako dodatek do tej kuchni
                            Wydaje mi się, że nie istnieje coś takiego jak kuchnia tajsko-nepalska? Jest kuchnia tajska i nepalska, które bardzo się od siebie różnią .Chyba, że kucharz stworzy własną fuzję. Oby nie było tak jak z czyimś pomysłem na fuzję kuchni polskiej i japońskiej, czyli sushi maki ze schabowym.

Comment

• warzechow
                              Porucznik Browarny Tester
                              • 2005.07
                              • 354

Wydaje mi się, że nie istnieje coś takiego jak kuchnia tajsko-nepalska? Jest kuchnia tajska i nepalska, które bardzo się od siebie różnią .Chyba, że kucharz stworzy własną fuzję. Oby nie było tak jak z czyimś pomysłem na fuzję kuchni polskiej i japońskiej, czyli sushi maki ze schabowym.
                              Napis - kuchnia tajska i nepalska żle się nam komponował i dlatego wyszło z kreską. Nie planujemy fuzji - to bardzo odmienne kuchnie i zupełnie inny świat przypraw. Ale czy po degustacji ósmego nalewaka ktoś będzie zdolny je rozpoznać, to juz inna kwestia

Do Docenta - ja oczywiście nawet wolałbym mieć kuchnię jako dodatek do piwa, natomiast nie ukrywam, ze chcemy dużo gotować - w założeniu ma to nam pomóc w bilansie. Będziemy mieli rozbudowna ofertę lanczową, dowóz i takie tam. A po 17-18-tej lejemy na full. Czas pokaże czy bardziej jecie, czy pijecie.

Comment

• docent
                                • 2002.10
                                • 5205

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow

Do Docenta - ja oczywiście nawet wolałbym mieć kuchnię jako dodatek do piwa, natomiast nie ukrywam, ze chcemy dużo gotować - w założeniu ma to nam pomóc w bilansie. Będziemy mieli rozbudowna ofertę lanczową, dowóz i takie tam. A po 17-18-tej lejemy na full. Czas pokaże czy bardziej jecie, czy pijecie.
                                No i generalnie słusznie, że się ubezpieczacie pod tym względem. Piwna konkurencja silna i trzeba mieć zabezpieczone różne opcje...
                                Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                                Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                                Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                                Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment