Beczki będą chłodzone ?
Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kulbi Wyświetlenie odpowiedziA mnie bardzo interesuje jak rozplanowaliście instalację, a w szczególności temat chłodzenia. Slabo by było gdyby powtórzył się przypadek PDSL, gdzie wszystkie piwa muszą mieć jedną temperaturę i to zazwyczaj niewłaściwą.
Czy beczki będą chłodzone, czy raczej wszystko będzie stało pod barem?
Comment
-
-
Mamy 2 oddzielne instalacje 6-kranowe - będziemy starać się dobierać te szóstki pod daną temperaturę. Dodatkowo przewidziane są pojedyncze krany ( tak jak ta 13 belgijska ) z oddzielną chłodziarką. Nie wiem dzisiaj ile tych dodatkowych będzie - pewnie tez nie wszystkie od początku. Na dalszym etapie ( o ile będziecie pić na umór ) planowany jest drugi bar z kolejną 6 kranową instalacją. Reasumując: na start - 2, a docelowo powinny być dostępne 3 wartości temperatur plus krany dodatkowe. Był pomysł (i jest nadal) chłodni -magazynu z kranami prosto ze ściany, ale wiąże się to ze zbyt dużą ingerencją w kuchnię i zaplecze - może kiedyś.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedziMamy 2 oddzielne instalacje 6-kranowe - będziemy starać się dobierać te szóstki pod daną temperaturę. Dodatkowo przewidziane są pojedyncze krany ( tak jak ta 13 belgijska ) z oddzielną chłodziarką. Nie wiem dzisiaj ile tych dodatkowych będzie - pewnie tez nie wszystkie od początku. Na dalszym etapie ( o ile będziecie pić na umór ) planowany jest drugi bar z kolejną 6 kranową instalacją. Reasumując: na start - 2, a docelowo powinny być dostępne 3 wartości temperatur plus krany dodatkowe. Był pomysł (i jest nadal) chłodni -magazynu z kranami prosto ze ściany, ale wiąże się to ze zbyt dużą ingerencją w kuchnię i zaplecze - może kiedyś.
Proponuję co przy tej liczbie nalewaków jest ułatwione różne ceny na różne kategorie piw-piwo sesyjne np. Skalak 10tka w cenie przystępnej i różne gradacje cen dla piw bardziej wymyślnych...
Wtedy jest szansa na większe obłożenie knajpy, bo mity o niebotycznych warszawskich zarobkach są mimo kryzysu ciągle żywe, ale z prawdą mają od zawsze mało wspólnego...Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2013-04-17, 21:44.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika domaluj Wyświetlenie odpowiedziDiabły, belzebuby... otwieracie knajpę w tym miejscu żeby wodzić na pokuszenie swoim wyborem piw sąsiadów z naprzeciwka (kościół zielonoświątkowców).
Co do uwag cenowych Irona - zróznicowanie cen będzie spore - między hurtowymi cenami wspomnianej przykładowo 10 tki Skalaka, a np belgijskim pierwszym z brzegu triplem jest dramatyczna przepaść.
Co do zasobności portfela Warszawy - uważam nadal, że znajdziemy chętnych do konsumpcji wspomnianego belga za kilkanaście złociszy.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziE tam, to bez sensu. Zamiast tych fików-mików i 13-go nalewaka wystarczyłoby na barze postawić dozownik z sokiem...
Comment
-
-
Sok powinien być darmowy. Towar taki jest mniej szanowany, gorzej widziany i mniej pożądany. Zatem spożycie cukru i chemii spadłoby.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Na dzień dzisiejszy mam już wiadomości o dwóch kolejnych multitapach w Śródmieściu i na temat trzeciego jeszcze nie potwierdzone. Nadchodzi czas klientaOstatnia zmiana dokonana przez docent; 2013-04-18, 12:06.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!
Comment
-
-
-
Zdążą, zdążą. Np Widawa w wakacje planuje rozbudowę.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment