Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron
Wyświetlenie odpowiedzi
Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika VanPurRz Wyświetlenie odpowiedziPomysł z Deską+ wyjątkowo oceniam pozytywnie bo zostawiono Deskę standard. Piwa kosztujące ok. 20 złotych przy desce za 15, schodziły by tylko jako deska
A czy my kurna jesteśmy jakimś piwnym PCK ?
Czekamy na klientów zamawiających deskę z nr. 1, 2, 3, 4 i może Pacyfic, i takich nam życzcie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziPrzyznam się bez bicia, że ostatnio miałem pomysł zamówić deskę 5 x 100 ml Halcyona.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedziNawet teraz zamawiając z aktualnej listy ( NIECH NIKT NIE PRÓBUJE TEGO ROBIĆ ) deskę z piwami za 14, 16, 17, 18, 19 pln, otrzymujecie piwa wartości 16,80 za 15 złotych.
A czy my kurna jesteśmy jakimś piwnym PCK ?
Czekamy na klientów zamawiających deskę z nr. 1, 2, 3, 4 i może Pacyfic, i takich nam życzcie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziTrzeba zastosować sprzedaż wiązaną. Do każdej deski obowiązkowo zdjęcie Masona z autografem za jedyne 10 zeta i wychodzicie na plus.
Comment
-
-
Frekwencja w piątek popołudniu niezła, nie było stolika wolnego. Bardzo mnie to cieszy, chociaż z drugiej strony nie miałem możliwości zjeść w godziwych warunkach, to tylko smakowałem wyśmienite piwo przy barze. Oczywiście zawsze można wcześniej zamówić stolik
Comment
-
-
Wczoraj wieczorem też nie było wolnych stolików.
Jagnięcina w sosie z orzechów nerkowca wyśmienita.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kloss Wyświetlenie odpowiedziTrzeba zastosować sprzedaż wiązaną. Do każdej deski obowiązkowo zdjęcie Masona z autografem za jedyne 10 zeta i wychodzicie na plus.
A teraz będę klientem.
Poszliśmy dzisiaj z żoną do Chmielarni - a co, 16 rocznica ślubu zobowiązuje. Zawsze chodziliśmy do Santorini - taka tradycja, ale w tym roku odmiana.
Bylismy ok. 19.30 i załapalismy się na jedyny wolny 2-osobowy stolik przy chłodni ( za rok zrobię jednak rezerwację ). Na start i na czczo, bo tylko po śniadaniu, duży cieszyński porter - 9,5 % - dobry, ale zakręcił mną gładko. Dopiero po kaczce w bazylii doszedłem do siebie.
Na drugi ogień poszedł Chouffe Houblon z kranu 15 - wyśmienite, lubię belgijskie triple, więc to bardzo mi smakowało. Po kradzieży kawałków kurczaka w sosie czosnkowym z talerza żony, byłem gotowy na kran 16 - Thornbridge Halcyon. Wszedł gładko, ale i tak 15 dla mnie najlepsza.
Wnioski:
- fajnie przyjechać sobie z niepijącą żoną do własnej knajpy
- placki - czosnkowy i masłowy są swietną przegryzką do piwa, nawet bez dania głównego
- Ram faktycznie mistrzem jest
- jest głośno, nie słyszałem muzyki, ale gwar rozmów był faktycznie duży - musimy popracować nad wygłuszeniem
Tak na marginesie - strasznie, ale to strasznie fajnie siedzieć sobie przy stoliku , pić dobre piwo i jeść wyśmienitą kaczkę i widzieć full ludzi i dużo znajomych twarzy. I to nie chodzi o to, że interes się kręci -bardziej, że pomysł piwno-kulinarny się sprawdza i ludzie wracają, pomimo braku prądu i awarii kibla.
Sławek
Comment
-
-
Byłem dzisiaj ze znajomą. Atmosfera i wystrój przypomina mi Euston Pub w Londynie, albo kilka czeskich pubów w Brnie czy okolicach. Proste stoliki , gwar, niski sufit , miła atmosfera - to pub dla miłośników piwa , nie dla snobów /jakiś tu się objawił ostatnio, pisząc , że nie je , tam gdzie menu na plastiku, bo to mu przypomina bar/. Hańba temu snobowi.
Jedzenie bardzo dobre / kalmary wciąż tak ostre jak na otwarciu - dzięki Ram/, chociaż vindaloo może powinno być bardziej octowe i ostre? Warzywa hinduskie bardzo dobre.
Wybór piw przemyślany i znakomity. Podział na 0.25, 0.33 , 0.5 bardzo ułatwił mi wprowadzenie mojej przemiłej w świat piwa. Mason za barem to mistrzostwo świata. Dzięki.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziByłem dzisiaj ze znajomą. Atmosfera i wystrój przypomina mi Euston Pub w Londynie, albo kilka czeskich pubów w Brnie czy okolicach. Proste stoliki , gwar, niski sufit , miła atmosfera - to pub dla miłośników piwa , nie dla snobów /jakiś tu się objawił ostatnio, pisząc , że nie je , tam gdzie menu na plastiku, bo to mu przypomina bar/. Hańba temu snobowi.
Jedzenie bardzo dobre / kalmary wciąż tak ostre jak na otwarciu - dzięki Ram/, chociaż vindaloo może powinno być bardziej octowe i ostre? Warzywa hinduskie bardzo dobre.
Wybór piw przemyślany i znakomity. Podział na 0.25, 0.33 , 0.5 bardzo ułatwił mi wprowadzenie mojej przemiłej w świat piwa. Mason za barem to mistrzostwo świata. Dzięki.
Comment
-
-
Wrócił Pils Manufakturowy! Mamy cztery beczki i nie zawahamy się ich użyć!
01. Ciechan Miodowe 8/6/4
02. Manufaktura Piwna Pils 6/5/3
03. Artezan Witbier 10/7/5
04. Opat Grapefruitowy 8/6/4
05. Lindemans Cassis 19/13/10
06. Limburgse Witte 13/9/7
07. Artezan Pacigic 10/7/5
08. Pracownia Piwa Hey Now 10/7/5
09. BrewDog Alpha Dog 14/10/7
10. Primator Stout 8/6/4
11. AleBrowar King of Hop 10/7/5
12. BrewDog IPA is Dead - Dana 18/13/9
13. Porter z Cieszyna 10/7/5
14. Ruthless Rye IPA 17/12/9
15. Chouffe Houblon - 22/15/11
16. Thornbridge Halcyon 16/12/8JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Ta buźka Was uratowała
Wczoraj żona miała spotkanie integracyjne czy coś w tym stylu i wysłałem ją do Chmielarni. Ludzie podobno byli zaskoczeni, że piwo może tak smakować, a rarytasów aż tak wielkich nie pili.
Interpeluję Masonie o Kormorana, np. AIP-ę.
Comment
-
Comment