Po spiskowcach doczłapaliśmy się tutaj. Wrażenia wyśmienite piwo świetna kuchnia. Kurczak na ostro wyśmienity a placki jeszcze lepsze. Szkoda że nie ma takich miejsc w Olsztynie a może i dobrze bo przepił bym tam całe swoje fundusze i jako biedny student już bym wcale nic nie jadł tylko pił
Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Lokal genialny! Piwa serwowane w odpowiedniej temperaturze, sympatyczna i wykwalifikowana obsługa, szeroki wybór piw jak i ilości zamawianego trunku. Kuchni indyjsko/nepalskiej (jednej z mojej ulubionych) też już zdążyłem spróbować i nie miałem żadnych zastrzeżeń, choć nie jestem w tej dziedzinie żadnym znawcą. Subiektywnie jedzenie było bardzo dobre.
Dziwie się za to niektórym forumowiczów, którzy decydują się na jednoczesną degustację piwną i posiłek kuchni indyjskiej. Moim zdaniem jest to kiepskie połączenie - dania kuchni indyjskiej są bardzo wyraziste smakowo i dość silnie oddziaływają na kubki smakowe, co wpływa negatywnie na jednoczesną lub następującą po posiłku degustację piwną.
Comment
-
-
Miła obsługa, dobry wybór piw w znośnych (jak na sporadyczną wizytę) cenach. Jedzenia nie próbowałem, bo tutaj już ceny dla mnie za wysokie, a kulinaria nie są moim hobby. Wystrój dość prosty, ale dzięki temu człowiek skupia się na piwie i ewentualnych towarzyszach. Nie bardzo pasuje mi podłoga - nadaje lekkiego stołówkowego sznytu, niepożądanego raczej w takim miejscu. Ja preferuję wszelakie wykładziny dywanowe, choć rozumiem, jaka to uciążliwość dla obsługi... W wątku podłogi nie podoba mi się jeszcze jedno: trumna z puszkami. Niepotrzebny ideologiczny wtręt. Lokal powinien być pro, nie anty. Takim elementem "wystroju" dajecie tylko do zrozumienia, że macie z tymi piwami jakiś emocjonalny problem - a tymczasem powinniśmy o nich... milczeć, szczególnie w pubie z dobrym piwem.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sandacz Wyświetlenie odpowiedziMiła obsługa, dobry wybór piw w znośnych (jak na sporadyczną wizytę) cenach. Jedzenia nie próbowałem, bo tutaj już ceny dla mnie za wysokie, a kulinaria nie są moim hobby. Wystrój dość prosty, ale dzięki temu człowiek skupia się na piwie i ewentualnych towarzyszach. Nie bardzo pasuje mi podłoga - nadaje lekkiego stołówkowego sznytu, niepożądanego raczej w takim miejscu. Ja preferuję wszelakie wykładziny dywanowe, choć rozumiem, jaka to uciążliwość dla obsługi... W wątku podłogi nie podoba mi się jeszcze jedno: trumna z puszkami. Niepotrzebny ideologiczny wtręt. Lokal powinien być pro, nie anty. Takim elementem "wystroju" dajecie tylko do zrozumienia, że macie z tymi piwami jakiś emocjonalny problem - a tymczasem powinniśmy o nich... milczeć, szczególnie w pubie z dobrym piwem.
BTW - znakomita IPA z TO OL.
Comment
-
-
Kolejna udana wizyta
Co prawda Kapelusz mnie nie powalił, a Opat był jakoś mało pieprzowy, ale reszta była pyszna
Transmisje meczy to jest to, czego mi brakowało na początku. Bardzo fajnie to wczoraj wyglądało, pomimo początkowych problemów z obrazem i dźwiękiem
Jedyny mankament na tę chwilę to łazienka, szczególnie jak jest mokra podłoga (nie wiem czy rura przecieka czy ktoś po prostu wylał wodę) trzeba uważać żeby się nie poślizgnąć. No i brak mydła :P
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika filipgun Wyświetlenie odpowiedzi...ktoś po prostu wylał wodę...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziWodę? Jaką wodę???
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika filipgun Wyświetlenie odpowiedziNo i brak mydła :P
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Komar_Pafnucy Wyświetlenie odpowiedziByłem wczoraj i nawet się zastanawiałem czy pojawią się hejty za brak mydła.
Comment
-
-
Jeżeli są chętni, a Chmielarnia ,a C+ Family to chętnie bym się spotkał w celu obejrzenie meczu Ruch vs. Górnik."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment