Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik
Wyświetlenie odpowiedzi
Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Piłkarzyki muszą być bo samo siedzenie jest na dłuższą metę po prostu nudne. A kto chce się delektować będzie się delektował - w czym tu piłkarzyki przeszkadzają? Niektórzy chyba chcieliby się snobować?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Jak się siedzi w małym gronie 2-3 osobowym, to chyba nie. Piłkarzyki kojarzą mi się ze świetlicami wojskowymi dla rekrutów, zabawkami dla chłopców w krótkich spodenkach,
panowie to se ne vrati. Czy ktoś kiedyś widział piłkarzyki i temu podobne w poważnych pubach na Zachodzie? Tam się degustuje i rozmawia - i nie ma żadnej cholernej muzyki. Jeśli macie ambicję być poważnym pubem , to proszę się do tego dostosować.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziJeśli macie ambicję być poważnym pubem , to proszę się do tego dostosować.„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Nie jestem certyfikowanym sędzią PSPD.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziJak się siedzi w małym gronie 2-3 osobowym, to chyba nie.
Czy ktoś kiedyś widział piłkarzyki i temu podobne w poważnych pubach na Zachodzie? Tam się degustuje i rozmawia - i nie ma żadnej cholernej muzyki..
Comment
-
-
A czy my musimy być tacy nadęci i poważni? I kopiować tylko to co jest na Zachodzie? Ja osobiście uwielbiam w knajpie grać w piłkarzyki czy bilard (część pewnie pamięta nasze rozgrywki w Karwieńskich Błotach ).
Piwiarnie są od zabawy a nie od sztywnego siedzenia. Ten gwar, hałas, szum jest wręcz pożądany - w mojej opinii. Z jednym się zgadzam - muzyka, jeżeli już jest nie powinna przytłaczać i być zbyt głośna. Natomiast nie widzę w czym miałby przeszkadzać piłkarzyki? Bo w zachodnich pubach ich nie ma? A co to kogo obchodzi?"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedzia słyszałeś o czymś takim jakim rozmawianie???"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
[QUOTE=żąleną;1143023]Nie rozumiem. Jeśli jest pełne obłożenie, to rozmiar grona znajomych nie ma znaczenia - gwar jest potężny, może przez ten niski sufit.
Jeśli trzeba wyjaśniać tak prostą sprawę , to proszę bardzo. Siedząc w 2 osoby, rozmawiamy z reguły twarz w twarz z odległości kilkudziesięciu cm. W większym gronie ta odległość wynosi ok. 1m lub więcej.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedziLiczbom można kazać mówić co się chce, że zacytuję Asteriksa. No cóż, mnie w zapełnionej Chmielarni ciężko się rozmawia nawet w małym gronie.
Comment
-
-
Przepraszam, ale mam wrażenie, że niektórym to już się po....................zajączkowało w głowie.
W czasach podobno wolnego rynku stara się narzucić właścicielom jak ma w niej być:
- sarkofag tak/nie;
- flaga tak/nie;
- muzyka głośna/cicha;
- piłkarzyki/gra w kapsle (choć tu dyskusję zaczęła dyrekcja);
- itd, itp
Do k...... nędzy otwórzcie sobie swoje knajpy, gdzie będziecie mogli się wyżyć w swoich pomysłach.
Zapytać zawsze się można, czy nie można czegoś zmienić, ale żądać????
Mam dla tych kilku osób propozycje - omijajcie Chmielarnie z daleka a swoje frustracje zapijajcie czymkolwiek w domu.Ostatnia zmiana dokonana przez Ahumba; 2013-09-25, 12:33.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment