Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piecia
Wyświetlenie odpowiedzi
Twarda 42, Chmielarnia
Collapse
X
-
Do danych z Beerpubs nie mam zbytnio zaufania, ale skoro lista jest aktualizowana na bieżąco to w porządku.
Przydałoby się jednak poprawić tamtejszą ocenę Chmielarni, która w tej chwili jest na 31 miejscu wśród warszawskich pubów. Prowadzi taki potentat jak Przystanek Bemowo
Comment
-
-
Szybka aktualizacja kranów:
01. Policka Haniebni
02. Kombucha Pils (a po nim Starogdańskie)
03. Von Hopfenstein (a po nim Pepik)
04. Predator Weizen
05. Rodentbach
06. Czarna Dziupla
07. Borsuku Porteru
08. Monobrew AIPA
09. Atak Karmelu
10. Szczęśliwy Bękart IPA
11. Smoky Janusz (a potem jeszcze nie wiem co)
12. Pan Fircyk
13. Śnięty Bernard Prior (a potem Bernardus Trypr)
14. Porter Zamkowy
15. Bajader Mins Muscatel BA (a potem coś równie dobrego)
16. Beer Prick Vanilia Shake
Cholera, chyba znowu coś pokręciłem z nazwami
Jutro premierowa IPA od Jeżyków - No Worries!JEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Wczoraj na kran 15 wskoczył Ola Dubh 18 z Harviestoun. Warto spróbować.
Multitap Crawl
Multitap Crawl na Facebook
"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Comment
-
-
A na kranach...
01. Kot nad Szumawą
02. Pan Fircyk
03. Apetyt na Rzycie
04. Coisbo Urban Haze (pale ale z bzem)
05. Lindemaus Framboise
06. Das IPA (jako pils)
07. Amber Janusz
08. Dr Brew AIPA
09. Rogue Captain Sig's Northwestern Ale (AIPA dedykowana reality show o krabach)
10. Łowiecka Owsianka
11. Żadnie IPA
12. Rowing Janusz
13. Imperium Wakatuje
14. Porteru z Cieszynu
15. Nogne O #100 (norweski barley wine w amerykańskim stylu)
16. Jule Maelk (imperialny sweet stout, 15% alko)
Ogródek jest na etapie walki z pozwoleniami, chcemy się wyrobić na majówkę. Będzie parę kroków od lokalu, ale za to z własnymi kranamiJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi[...]
Ogródek jest na etapie walki z pozwoleniami, chcemy się wyrobić na majówkę. Będzie parę kroków od lokalu, ale za to z własnymi kranami
Tylko nie wiem czy to już nie kontrrewolucja
Comment
-
-
Przydatna informacja: w niedzielę i poniedziałek w Chlarni nie pochlacie, jesteśmy zamknięci.
Ale jakby co, to dzięki nowej dostawie butelek z Hornbeer i Beer Here nie uschniecie przez te dwa dni
A tymczasem za porter z Cieszyna wszedł Grenadier z To Ol. Tripel z jednego słodu, dwóch odmian chmielu, trzech szczepów drożdży, a do tego owoce granatu. Spełnia rolę jasnego, mocnego, owocowegoJEDNO PIVKO NEVADI!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Mason Wyświetlenie odpowiedzi(...)Tripel z jednego słodu, dwóch odmian chmielu, trzech szczepów drożdży, a do tego owoce granatu. Spełnia rolę jasnego, mocnego, owocowego
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedziNie ma to jak owocowy mózgotrzep
Pyszny, owocowy, aromatyczny, 9% abv. - polecamPiwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...
Comment
-
-
Piłem dzisiaj Vanilla Shake Mikkellera z butelki. To jest wspaniałe piwo - gęste , pięknie kawowe i czekoladowe,, jest też ta nieszczęsna wanilia /chociaż nie aż taka, jak na tym sławnym filmie na You Tube/. Zastanawiałem się , dlaczego gdy piłem je u Was dwukrotnie, średnio mi smakowało. Teraz już wiem. W domu piłem je w temperaturze od 13 na starcie do 16 na finiszu. I taka wydaje mi się optymalna dla tego piwa. U Was niestety zaczynamy od około 9 i właściwie niemożliwe jest doczekać odpowiedniej temperatury. Może warto, gdy macie tak wyjątkowe piwo, zmienić ustawienia chłodziarki dla tych ostatnich 4 kranów na jeszcze cieplejsze? Generalnie piwa są podawane w Polsce zdecydowanie za zimne :Wy jesteście zwykle chlubnym wyjątkiem, ale w tym wypadku / i podobnych/ może warto pójść jeszcze dalej z temperaturą...Ostatnia zmiana dokonana przez purc; 2014-04-23, 19:56.
Comment
-
-
Kochani,
z przyjemnością informuję, że wstępnie anonsowany przez Masona ogródek piwny, staje się faktem. W piątek zaczynamy montować odpowiednią infrastrukturę. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem startujemy od maja (dokładną datę podam później - celujemy w majówkę ). Będzie zewnętrzny barek z trzema nalewakami. A wszystko w otoczeniu pięciu drzew, z pięknym widokiem na budowaną stację metra ONZ. Działamy tylko do g. 22.00, na noc schodzimy do wędkarskich podziemi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika purc Wyświetlenie odpowiedziU Was niestety zaczynamy od około 9 i właściwie niemożliwe jest doczekać odpowiedniej temperatury. Może warto, gdy macie tak wyjątkowe piwo, zmienić ustawienia chłodziarki dla tych ostatnich 4 kranów na jeszcze cieplejsze? Generalnie piwa są podawane w Polsce zdecydowanie za zimne :Wy jesteście zwykle chlubnym wyjątkiem, ale w tym wypadku / i podobnych/ może warto pójść jeszcze dalej z temperaturą...
Comment
-
Comment