Co do planowanego otwarcia to nadal nie mamy ustalonej daty. Urzędowe procedury się przedłużają. Prawdopodobnie otworzymy w pierwszej połowie czerwca, ale w dzień powszedni. Natomiast oficjalna inauguracja odbędzie się w weekend po Birofilii.
Na dzień dzisiejszy tak to wygląda.
Ogromnie miło nam poinformować, iż w Kuflach i Kapslach będzie obowiązywała 10% zniżka dla członków PSPD ( Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych ).
Piwowarzy domowi to slabi klienci, oni glownie pija swoje piwa, wiec ta znizka to niezbyt kosztowny chwyt reklamowy.
Piwowarzy też się spotykają i nie zawsze piją własne, bo też trzeba odnieść się do tego co rynek proponuje. Nie mówię o tym co koncerny, ale szeroko pojęta inicjatywa rzemieślnicza proponuje.
Powoli kończymy. Do dopięcia wszystkiego na ostatni guzik co prawda jeszcze trochę zostało ( czasami mam wątpliwości czy w ogóle się uda ) ale chcemy podać już datę otwarcia.
Zaczynamy w przyszłą środę, 12 czerwca od 16.00.
Na razie spokojnie ale już dziś chciałabym zaprosić na "imprezę inauguracyjną"
( z niespodziankami ), która zaplanowana jest na 22 czerwca, w sobotę.
Był ktoś wczoraj, działo się coś? Jakieś wrażenia, smak-absmak, barmani do bani, kelnerki do poniewierki? Czy tylko sam majonez? )
Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła. Serviatus status brevis est 3603 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 733zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 31.01.2020
Przywieziemy nawet więcej wafli jeśli będzie takie zapotrzebowanie
Dziś na kranach ( choć ostrzegam, że za chwilę niektóre pozycje mogą ulec zmianie) :
1. Batemans, XXXB
2. Batemans, Mocha
3. Thornbridge, Wild Raven
4. SzalPiw, Bzdźągwa
5. Artezan, IPA
6. AleBrowar, King of Hop
7. Pinta, Atak Chmielu
8. Pinta, Odsiecz Wiedeńska,
9. Artezan, Wit
10. Artezan, Coder
11.Lindemans, Apple
12. Brackie.
W kolejce czekają ( przewidziane na weekend ale podaję teraz, bowiem z Birofilii, ciężko będzie nadawać ) :
Krakonos, Tmave
Poutnik, Svetle
Pinta, Viva La Wita
Kocour, Visniowy Lezak
Brewfist, Green Petrol
Chimay, Tripple
Pracownia Piwa, Like On Neck ( prawdopodobnie już dziś będzie na pompie )
Pinta, AleBrowar, B-Day
Mestansky Pivovar, Zavis
Poutnik, Premium
BrewDog, Hardcore IPA
Comment